عراق کشوری است با قدمتی تاریخی با جمعیتی حدود ۴۰ میلیون نفر که دارای شهروندانی با ادیان و مذاهب گوناگونی است.
بیشتر شهروندان عراق، عرب و مسلمان هستند و به دلیل نزدیکی دینی و فرهنگی با ایران، افراد زیادی به قصد زندگی و اقامت دائم به این کشور مهاجرت کرده اند.
به دلیل قرار گرفتن عراق در منطقه خاورمیانه، بیشتر، مردم کشورهای همسایه آن مثل ایران، روسیه و اردن قصد مهاجرت به این کشور را دارند و برای اقامت دائم در این کشور اقدام می کنند. همچنین یکی دیگر از دلایلی که اکثر مسلمانان به خصوص ایرانیان به این کشور مهاجرت می کنند، وجود مقبره پیشوایان شیعیان در این کشور است.
در ادامه این مطلب به بررسی شرایط و روش های اخذ تابعیت عراق در سال ۲۰۲۱ می پردازیم.
روش های اخذ اقامت کشور عراق
در ادامه به بررسی روش های دریافت اقامت و تابعیت کشور عراق می پردازیم.
اخذ تابعیت عراق از طریق ازدواج: برای دریافت اقامت کشور دیگری از طریق ازدواج، فرد متقاضی باید فرم های خاصی را تکمیل کرده و پس از آن مراحل لازم را برای دریافت اقامت و تابعیت طی کند.
- اخذ تابعیت عراق از طریق تولد: تولد، یکی از روش های مهاجرت و اخذ تابعیت عراق است. کشور عراق از قانون خون در این مسیر پیروی می کند. بدین معنی که اگر فردی از پدر یا مادر عراقی متولد شود، می تواند اقامت و تابعیت عراق را دریافت کند.
- اخذ اقامت عراق از راه سرمایه گذاری: طبق قوانین جدیدی که دولت عراق جهت حمایت از سرمایه گذاری وضع کرده است، برای اتباع خارجی با خرید غیر منقول، می توانند اجازه اقامت برای یک سال در عراق را دریافت کنند و تا زمانی که صاحب ملک باشند، اقامت آن ها به صورت سالانه تمدید خواهد شد.
- اخذ اقامت عراق از راه ثبت شرکت و گرفتن شریک تجاری: متقاضیان اخذ اقامت و تابعیت کشور عراق می توانند با ایجاد یک شرکت مستقل عراقی که تمامی مالکیت و سهام آن به اتباع ایرانی تعلق داشته باشد، نسبت به دریافت تابعیت این کشور اقدام کنند.
- اخذ اقامت عراق از راه خرید ملک: یکی از روش های اخذ اقامت و تابعیت کشور عراق، خرید املاک و مستغلات مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و کشاورزی جهت زندگی یا کار است.
- اخذ اقامت عراق از راه ویزای کاری: نکته قابل توجه در این مورد این است که شخص متقاضی باید در قدم اول یک پیشنهاد کاری معتبر در اختیار داشته باشد.
آن دسته از افرادی که از طریق ویزای کار عراق به این کشور وارد شده و در آن زندگی کرده اند، اگر به مدت ۵ سال در این کشور اشتغال داشته باشند، امکان دریافت اقامت قائم در این کشور برای آنها وجود دارد.
همچنین فرزندان متقاضیانی که به دلایل کاری یا تجاری به عراق مهاجرت کرده اند، می توانند در دانشگاه های عراق تحصیل کنند. - اخذ اقامت عراق از راه پناهندگی: پناهندگی یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشورهای مختلف است. عراق جزو کنواسیون ژنو است و بر این اساس ملزم است که از پناهندگانی که به آنجا مهاجرت می کنند حمایت کند.
بیشتر بخوانید: قانون دو تابعیتی در ایران
هزینه های زندگی در عراق
هزینه های زندگی در کشور عراق در مقایسه با سایر کشورهای عربی و کشورهای اروپایی کمتر است. اما با افزایش اعتبار دینار، هزینه های زندگی در عراق نسبت به سال های گذشته بیشتر شده است.
به طور تقریبی، هزینه یک ماه زندگی در کشور عراق ۶۰۰ هزار دینار عراقی است.
نتیجه گیری
هر شخصی با توجه به نوع نیاز خود باید انتخاب کند که به کدام کشور مهاجرت و اقامت کند.
با توجه به این که با چه قصد و هدفی قصد مهاجرت و اقامت در کشور دیگری را دارید، فرق می کند که در چه کشوری اقامت کنید.
اما اکثر افراد در صورت داشتن شرایط لازم بیشتر کشورهای اروپایی را برای اقامت و ادامه زندگی انتخاب می کنند.
اما بهتر است پیش از هر اقدامی، با وکیل متخصص و باتجربه در زمینه مهاجرت مشورت کرده و از او کمک بگیرید.
سوالات متداول
در ادامه به بررسی سوالات پر تکرار شما در مورد تابعیت عراق می پردازیم.
آیا امکان تحصیل در عراق با زبان انگلیسی وجود دارد؟
در صورتی که در دانشگاه بین المللی و دانشگاه های ملی عراق تحصیل کنید، امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد.
برای دریافت ویزای عراق از چه راهی باید اقدام کرد؟
اگر شغل و کار مناسب خود را در عراق پیدا کردید، می توانید اقامت کاری عراق را کسب کرده و جهت دریافت ویزای عراق اقدام کنید.
یک پاسخ
سلام وقت بخیر آیا از اطلاعاتی که دادید مطمئن هستید من با هر وکیلی صحبت میکنم در کردستان عراق میگه سند ملک به نام اشخاص خارجی نمیزنن و بعد از گذشت ۹ سال زندگی ازت تعهد میگیرن که برای گرفتن پاس عراقی اقدام نکنید بعدا سال ۱۰ برات تمدید میکنن لطفا راهنمائی کنید اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید