یکی از اصلیترین حیطههایی که میتواند منجر به نقض قوانین شده و فرد را با مشکلات بسیاری دست به گریبان کند، مشکلات و مسائل مربوط به کار، کارگر و کارفرما است. فردی که با این پرونده روبرو است، بهخودیخود دارای فشار عصبی و تنش روحی است؛ به همین دلیل نمیتواند بهتنهایی و بهدرستی خود این پرونده را حل و فصل کند. بهترین کار این است که در این موارد از مشاوره حقوقی کار کمک بگیرید.
مسائل حقوقی که ممکن است برای فرد در اثر اشتغال به وجود آید، میتواند دامنههای گستردهای داشته باشد. بر اساس قانون کار، مواردی مانند قرارداد کاری، شرایط کار، موارد مربوط به حفاظت و بهداشت کار و مواردی از این دست تا تبعیض، آزار و اذیت کارگر توسط کارفرما میتواند از جمله مسائلی باشد که در طی زندگی برای فرد در زمینه اشتغالی که دارد به وجود میآید. نحوه برخورد و پبشبرد پروندههای حقوقی کار، میتواند تاثیر بسزایی در برد یا باخت آن پرونده داشته باشد. اما آیا خودتان به تنهایی میتوانید از پس این پرونده برآیید؟
قطعاً اولین گزینهای که به ذهن هر فردی میرسد گرفتن راهنمایی از فرد یا افرادی است که در این زمینه اطلاعاتی داشته باشند. بااینحال ما پیشنهاد میکنیم اگر اکنون درگیر پرونده مربوط به مسائل کاری هستید، قبل از هر اقدامی این مقاله را تا انتها بخوانید.
پروندههای حقوقی کار، کداماند؟
پروندههای حقوقی که نیاز به مشاوره حقوقی کار دارند، طیف گستردهای از مسائلی را در بر میگیرد که در زمینه اشتغال فرد ممکن است به وجود آید. هر موضوعی که در حیطه مربوط به ارتباط بین کارگر و کارفرما به وجود میآید، در این دست از پروندهها قرار میگیرد. دستمزد، بیمه کارگر، مشکلات مربوط به محل کار، موارد مربوط به حفاظت و نظافت محل کار و هر مطلبی که چنین مواردی را در بر دارد، در این پروندهها میگنجد.
اختلافات میان کارگر و کارفرما و تضییع حق یکی از دو طرف، در همه تاریخ وجود داشته است؛ به همین دلیل قانون کار، حیطه جداگانهای است که قانونگذار برای آن بابی جدا گشوده است. گاه کارفرمایان، بیش از وظایف خود، خدماتی را به کارگران خود ارائه میدهند و گاه، البته در اغلب موارد، حق کارگر است که در جریان اشتغال خود پایمال میشود. از طرفی گاه کارفرمایان، به دلیل سابقهای که دارند با کمک میانبرهایی که میشناسند میتوانند حق کارگران را ندهند. درهرصورت، پروندههای حقوقی مربوط به اشتغال افراد از جزئیات زیادی برخوردار است که بر پیچیدگی آن میافزاید.
پروندههای حقوقی که مربوط به اشتغال و اداره کار هستند، نهتنها پیچیدگیهای خاص خود را دارند، بلکه حلوفصل آنها نیز نسبت به سایر پروندهها به زمان بیشتری نیاز دارد. هرکدام از این پروندهها باید مراحل مختلفی را طی کنند. گذراندن مرحله هیئت تشخیص، هیئت حل اختلاف و گاه تجدیدنظر در دیوان عدالت اداری، از این مراحل هستند؛ همین امر باعث میشود نتوانید زمان پایان پرونده خود را بهدرستی تشخیص دهید و البته تنها در این مسیر ممکن است انرژی خود را از دست دهید. پس چه باید کرد؟
مشاوره حقوقی کار، راه چاره شما است
دامنه پروندههایی که در موارد حقوق کار و موارد مربوط به اداره کار برای افراد رخ میدهد بسیار گسترده و درعینحال تخصصی است؛ به همین دلیل هر فردی نمیتواند بهتنهایی از پس حلوفصل آن برآید. حتی ممکن است مسیر را بهگونهای اشتباه بپیماید که انگشت اتهام در نهایت به سمت خود فرد باشد. تفاوتی ندارد هنوز قرارداد کاری خود را منعقد نکردهاید یا اکنون درگیر یکی از همین پروندهها هستید. در هر دو صورت بهتر است خودتان بهتنهایی اقدام نکنید.
وکیل اداره کار، وکیلی است که موارد حقوقی مربوط به پروندههای حقوقی کار را میشناسد و با جزئیات و راههای فرار و میانبر آن بهخوبی آشنا دارد. اشتباه نکنید. هر وکیلی میتواند به شما در این زمینه کمک کند. اما به دلیل گستردگی موضوعات پروندههای حقوقی، امروزه برای هر پرونده وکیلی در همان تخصص به شما مشاوره میدهد.
وکلای دیگر شاید بتوانند به شما کمک کنند، اما بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی کار، وکلای اداره کار هستند. برای زودتر و مطمئنتر رسیدن به پایان خوش پرونده، باید پرونده خود را به دست وکلای اداره کار بسپارید و از آنان کمک بگیرید.
یکی برای همه، همه برای یکی
آیا مطمئن هستید که پرونده شما نیازمند مشاوره حقوقی کار است؟ آیا میدانید کدام وکیل بهتر میتواند به شما کمک کند؟ اصلاً زمان آن را دارید که نزد وکیل بروید؟ بد نیست بدانید امروزه، راههای زیادی برای آسایش شما فراهم شده است تا از بار استرس ناشی از پروندهای که دارید بکاهد.
سامانههای زیادی در دنیای مجازی و اینترنت وجود دارد که شما را از مراجعه حضوری، در اولین گام، به دفاتر وکالت بینیاز میکند. البته از مزایای دیگر این سامانهها، سوای از هزینه اندکی که نسبت به مراجعه حضوری باید بپردازید، حضور چند وکیل در یکلحظه است. شاید شما ندانید که اکنون چه باید کرد و به کدام وکیل باید مراجعه کنید.
اصلاً نگران نباشید. مجموعهای از چند وکیل خبره و باتجربه، در حیطههای مختلف در این سامانهها حضور دارند که به شما کمک میکنند متناسب با پروندهای که دارید، با بهترین وکیل مشاوره داشته باشید. مسائل خود را مطرح کنید و بهترین راه را برای رسیدن به نتیجه مطلوب دریافت کنید.
کلام پایانی
در تمام تاریخ، اشتغال و ارتباط بین کارگر و کارفرما، میتوانسته دعاوی متعددی را به وجود آورد که گاه به حضور در دادگاه و تشکیل پروندههای حقوقی منجر میشده است؛ همین امر باعث شده تا قانونگذاران، حیطه جدایی از قوانین مربوط به کار را ایجاد کنند که بتوان این پروندهها را در آن بررسی کرد. البته ازآنجاکه جزئیات و ریزهکاریهای این پروندهها بسیار زیاد است، کمکگرفتن از مشاوره حقوقی کار، همیشه بهترین گزینه بوده است.
برای حل پروندههای مربوط به اشتغال و کار، هرگز بهتنهایی اقدام نکنید و سعی کنید از وکلایی کمک و مشاوره بگیرید که حیطه تخصص و تجربه آنها مسائل مربوط به اداره کار و اشتغال باشد. تنها در این صورت است که با وجود زمان زیادی که از دست میدهید، میتوانید مطمئن باشید که برگ برنده در دستان شما است. روی کمک وکلای اداره کار حساب کنید.
4 پرسش و پاسخ ها
رسول
سلام.خسته نباشید.من و دوستم برای تفریح و استراحت به روستایی پدری خودمون که خونه داریم میرفتیم.مامور کلانتری اون منطقه با چراغ ایست داد و من هم ایستادم.مامور هم بدون هیچ حکمی گفت کجا میرین اهل کجایین که پاسخش و دادم و بعدش درب ماشین و باز کرد و کل ماشین گشت.بعد ده دقیقه تقریبا دو گرم شیره از کیفم در آورد.ولی بعد اینکه گشتنش تمومشد مامور مافوقش کل مدارک ماشینمو از گواهی نامه و کارت ملی و کارت ماشین و …که تو کیف مدارک بود گرفت.فقط بهم گفت الان باید ماشینت بره پارکینگ و خودتم بازداشتگاه.ولی برو خونه فردا صبح بیا کلانتری درست میکنیم.مافوق خیلی مامور خوبی بود و برخوردش عالی بود.سوالماینه که اصلا هیچ صورت جلسه ایی نوشته نشد حداقلش پیش ما نوشته نشد و امضا یا اثر انگشتی هم از من گرفته نشد.آیا مشکلی پیش میاد برام اگه برم کلانتری؟
رسول
میشه خواهشن یکی جوابمو بده
نعیمه اعرابی
درود .بنده بعد از ۱۴ سال کار کردن با یک مدیر الان متوجه شدم از اسم و فامیل و کد ملی من برای یک شرکت دیگر استفاده شده و امروز هم سر سفته ندادن با مدیر به مشکل خورده و گفته حقوق یک ماه مهر من را پرداخت نخواهد کرد
نعیمه اعرابی
البته در طی این ۱۴ سال تنها من را ۳سال بیمه کردند ان هم سر شکایت یک همکار دیگر .ایا من از طریق شکایت میتوانم حق بیمه و حقوق دریافت نشده و البته بیکاری خودم را در سال جاری طب کنم