دعوای تصرف عدوانی از دعاوی سه گانه تصرف است که این دعاوی بر اساس نوع تصرف که سه قسم (دعوای رفع تصرف عدوانی و دعوای رفع مزاحمت از حق و دعوای رفع ممانعت از حق) را شامل می‌شوند زمانی طرح می‌شوند.

که بر «تصرف متصرف» خلل یا مشکلی پیش بیاید یعنی با وجود متصرف بودن و در اختیار داشتن و استفاده عملی از مالی توسط متصرف، ثالثی جلوی اینگونه تصرفات جزاً یا کلاً گرفته یا مزاحمت یا ممانعتی برای استفاده ایجاد نماید بدون اینکه اذن یا اجازه‌ ای از سوی متصرف داشته باشد.

به جهت اهمیت دعاوی تصرف که ارتباط مستقیم با نظم عمومی جامعه دارند قانون گذار برای رفع این حالت و اعاده وضع به حال سابق علاوه بر مقررات عمومی از جمله آیین دادرسی مدنی و قانون مجازات، قوانین خاصی همانند قانون اصلاح جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب ۱۳۵۲ را تصویب نموده است که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت.

قانون گذار به خاطر اهم شمردن موضوع دعوای تصرف عدوانی دو راهکار (حقوقی کیفری) برای رفع حالت تصرف عدوانی پیش بینی کرده است که به توضیح هر دو خواهیم پرداخت.

«تصرف عدوانی»، «مزاحمت» و «ممانعت از حق» از جرائم علیه اموال و مالکیت می‌باشد و عنوانی است که در حقوق مدنی و کیفری هر دو مطرح است. تصرف عدوانی حقوقی و کیفری قابلیت طرح دارد و در این‌جا از منظر کیفری مورد بحث و تحلیل قرار می‌گیرد.

«تصرف» به معنی سلطه و اقتداری است که شخص به طور مستقیم یا به واسطه غیر بر مالی دارد. متصرف مال ممکن است در حقیقت مالک آن بوده و یا به اجازه مالک آن را در تصرف داشته باشد. همچنان که ممکن است برخلاف رضایت مالک بر آن سلطه پیدا نموده و در تصرف غاصبانه خود داشته باشد.

ارکان دعوای تصرف عدوانی

 ارکان دعوای تصرف عدوانی عبارتست از « ادعای متصرف سابق مبنی بر این‌که دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می‌نماید.»

براساس این تعریف در دعوای تصرف عدوانی باید شرایط ذیل اثبات گردد.

اولاً: سبق تصرف خواهان: یعنی باید خواهان، سابق بودن تصرفات خود را بر ملک ثابث نماید ولی لازم نیست مالکیت یا سمت خود را نسبت به اموال مورد تصرف ثابت کند

ثانیاً: لحوق تصرف خوانده: موخر بودن تصرفات خوانده بر ملک نیز باید از سوی خواهان پرونده اثبات شود به عبارتی تصرفات خوانده باید بعد از تصرفات خواهان باشد.

ثالثاً: عدوانی بودن تصرفات خوانده: باید تصرفات خوانده دعوا، عداونی یعنی برخلاف حکم قانون یا اذن و اجازه خواهان یا قائم مقام یا وکیل وی باشد.

در صورتی که با اذن و اجازه خواهان ، خوانده متصرف ملک شود، لیکن بعد از رجوع از اذن توسط خواهان پرونده، خوانده از ملک رفع تصرف بنماید طرح دعوای رفع تصرف مواجه با اشکال خواهد بود.

رابعاً: موضوع تصرف مال غیر منقول باشد:

به صراحت ماده ۱۵۸ ق.آ.م موضوع این نوع دعاوی باید مال غیرمنقول باشد در تعریف مال غیر منقول ماده ۱۲ق .م مقرر داشته است

« مال غیرمَنقول آن است که از محلی به محل دیگر نتوان نقل نمود اعم از اینکه استقرار آن ذاتی باشد یا به واسطه عمل انسان به نحوی که نقل آن مستلزم خرابی یا نقص خود مال یا محل آن شود. »

بنابراین زمانی که موضوع تصرف ، اموال منقول مثل ماشین یا هرچیزی که مطابق قانون به موجب مواد ۱۹ الی ۲۲ جزء اموال منقول محسوب می‌شوند باشند طراح دعوای تصرف عداونی براساس ماده ۱۵۸ ق.ا.م امکان نخواهد داشت.

تفاوت تصرف عدوانی حقوقی و کیفری

تفاوت دعوی تصرف عدوانی که به صورت حقوقی شخص خواهان باید سابقه تصرف خودش را اثبات نماید و نیازی نیست که اثبات مالکیت نمایید در این موارد خواهان صرفا با سابقه تصرف خودش اقامه دعوا می کند.

ولی در دعوای تصرف عدوانی کیفری مالک باید مالکیت خودش را اعلام کند و با عنوان مالک اقدام به شکایت کیفری نماید.

و تفاوت این که مالکیت در کدام نوع تصرف شرط است بسته به اینکه وکیل متخصص این قضیه باشد برای آشنایی و کمک با وکیل متخصص از گروه وکلای سنا راهنمایی و مشاوره رایگان نمایید برای اینکار کافیست باشماره گیری 02187700473 تماس بگیرید.

هزینه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه

 هزینه بر اساس قانون شورای حل اختلاف که تخلیه در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد به جز سرقفلی و حق و کسب و پیشه و هزینه آن هم به اصطلاح کمتر از دادگاه می باشد ولی هزینه این وکیل نیز طبق تعرفه بوده.و صرفا با توافق طرفین می باشد و برای آگاهی از میزان هزینه وکیل در ابتدا باید با وکیل صحبت کرد.

زیرا هزینه های هر وکیلی با وکلای دیگه متفاوت می باشد بر اینکار می توانید از طریق گروه وکلای سنا با وکلای متخصص اعلام هزینه ی را جویا شوید.

تفاوت رفع تصرف و خلع ید

 تفاوت تصرف عدوانی با خلع ید، مالکیت می باشد یعنی در تصرف عدوانی متصرف قبلی با استناد به تصرف خودش  طرح دعوا می کند و در حالی که در خلع ید مالک با سند مالکیت باید اقامه دعوا کند.

تصرف عدوانی در ملک مشاع

 تصرف عدوانی در ملک مشاع در صورتی است که یک ملک مشاعی باشد در این موارد اگر یکی از شرکای مال مشاع نسبت به تصرف ملک مشاعی اقدام نمایند.

در این موارد سایر شرکا می توانند به سابقه تصرف خود استناد کنند و نسبت به رفع تصرف عدوانی اقدام نموده و درخواست اعاده به وضع سابق نمایند ولی در صورت رفع تصرف از کل مال رفع تصرف خواهد شد.

چنانچه در پرونده‌ای خواهان رفع تصرف عدوانی، فقط مالک ملک مشاعی باشد و حکم بر نفع وی صادر شود اجرای چنین حکمی به چه صورت امکان‌پذیر است؟

هرچند در دعوای تصرف عدوانی حقوقی مسئله مالکیت مطرح نبوده و در رسیدگی دعوی صرفاً احراز سبق(سابقه)تصرف خواهان و لحوق تصرف خوانده ضروری است.

اما با فرض مالکیت طرفین تفاوتی بین خلع‌ ید از ملک مشاع یا رفع تصرف عدوانی از ملک مشاع وجود ندارد و در خصوص این مورد باید به یک نحو عمل شود و اجرای حکم در هر دو مورد به یک شیوه خواهد بود. یعنی دادگاه هرچند به دعوای تصرف عدوانی رسیدگی میکند اما هر دو شریک را از ملک بیرون میکند.

دعوای تصرف عدوانی حقوقی

 تصرف عدوانی حقوقی: در این نوع دعوا مقنن به متصرف قبلی ملک که شخص سومی ملک  او را از تصرف وی خارج کرده حق داده است.که بدون نیاز به اثبات مالکیت یا احراز ذی نفعی یا قائم مقامی در ملک صرفاً با اثبات تصرفات قبلی خود با رعایت تشریفات ملک خود را پس بگیرد یعنی مقنن با این تشریفات حمایت متصرف را تدارک دیده است.

تصرف عدوانی

دعوای تصرف عداونی در قانون خاص

در قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرف عداونی مصوب ۱۳۵۲ دعوای تصرف عدوانی دعوایی می‌باشد که شخص مال غیر منقول را در تصرف داشته باشد ثالثی بدون اذن و اجازه و رضایت متصرف سابق ملک را از تصرف وی خارج نموده باشد.

دعاوی تصرف در اموال مشترک

خوشبختانه مقنن درخصوص اموال مشترک دعاوی تصرف را بدین شکل پذیرفته است:

«در صورتی که دو یا چند نفر مال غیرمنقولی را به طور مشترک در تصرف داشته یا استفاده می‌کرده‌اند و بعضی از آنان مانع تصرف یا استفاده و یا مزاحم استفاده بعضی دیگر شود.

حسب مورد در حکم تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق محسوب و مشمول مقررات این فصل خواهد بود.»

حتی پا را فراتر گذاشته این گونه دعاوی را نسبت به خدمات و لوازمی که به نوعی مورد استفاده در مجتمع‌ های آپارتمانی (جزء مشاعات) می‎‌باشد را بدین شرح تنفیذ نموده است:

«دعاوی مربوط به قطع انشعاب تلفن، گاز، برق و وسایل تهویه و نقاله (از قبیل بالابر و پله برقی و امثال آن‌ها) که مورد استفاده در اموال غیرمنقول است مشمول مقررات این فصل می‌باشد.

مگر اینکه اقدامات بالا از طرف مؤسسات مربوطه چه دولتی یا خصوصی با مجوز قانونی یا مستند به قرارداد صورت گرفته باشد.»

تصرف عدوانی

مقایسه تصرف دعوای عدوانی با تخلیه ید

آنچه باعث تفاوت و تفکیک این تصرف عدوانی با تخلیه ید می‌شود، نحوه تصرف و ادامه آنها در این دو دعوا می‌باشد، چرا که در دعوای تخلیه:

 اولاً: تصرفات خوانده ابتدا عدوانی نبوده بلکه تابع توافق قراردادی (استیجاری) بوده است،

 ثانیاً: با وجود مضی مدت توافق شده و درخواست خواهان، خوانده تصرف خود را ادامه می‌دهد هرچند اختلافی در مالکیت یا ذی سمت بودن خواهان نیست در حالی که در دعوای تصرف عدوانی:

نمونه دادخواست دعوای تصرف عدوانی

دادخواست رفع تصرف عدوانی به همراه دستور موقت

مشخصات طرفین نام نام خانوادگی نام پدر سن شغل محل اقامت- خیابان – کوچه – پلاک- کدپستی
خواهان              
خوانده              
وکیل              
خواسته یا موضوع تقاضای رفع تصرف و قلع و قمع بنا مقوم به……. ریال و اجرت المثل ایام تصرف مقوم به……….. ریال به انضمام کلیه خسارات قانونی با صدور دستور موقت
دلایل و منضمات کپی مصدق سند مالکیت، معاینه و تحقیق محلی با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی

احتراماً به استحضار می رساند،

به موجب سند مالکیت شماره……..، ……………..دانگ پلاک ثبتی…………../………… بخش ……………. واقع در…………….. متعلق به اینجانب می باشد نظر به اینکه خوانده/خواندگان بدون اذن و اجازه اینجانب پلاک ثبتی مذکور را در تصرف غاصبانه خود گرفته و با وصف مراجعات مکرر از رفع تصرفات عدوانی خود و تحویل آن به اینجانب امتناع می نمایند؛

فلذا با تقدیم این دادخواست مستندات به ماده ۳۰۸ و ۳۱۱ قانون مدنی صدور حکم به رفع تصرف عدوانی و قلع و قمع بنای بدون مجوز خوانده/خواندگان جزء پلاک ثبتی فوق الذکر و اجرت المثل ایام تصرف از تاریخ ………….. لغایت صدور حکم به میزان ……………… ریال به انضمام کلیه خسارات و هزینه دادرسی مورد استدعاست .

عند الاقتضا برای اثبات ادعای خود و تعیین اجرت المثل ایام تصرف غاصبانه به معاینه و تحقیق محلی با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری استناد می‌نماید.

ضمناً نظر به اینکه خوانده در شرف احداث بنا در پلاک مذکور می باشد بدواً صدور دستور موقت به منع وی از احداث بنا به استناد مواد ۳۱۰ و ۳۲۰ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در مور مدنی و اجرای فوری آن نیز تقاضا می گردد.

محل امضاء – مهر – اثر انگشت  
شماره و تاریخ ثبت دادخواست ریاست محترم شعبه ………… دادگاه …………… رسیدگی فرمایید. نام و نام خانوادگی ارجاع  

وکیل متخصص ملکی

دعوای تصرف عدوانی یک دعوای ملکی بوده و از جمله دعاوی غیر منقول می باشد که این دعاوی خارج از نوبت توسط دادگاه رسیدگی می شود وکیل متخصص تصرف عدوانی بر اساس تجربه و تبحر خود می تواند.

براساس نحوه تنظیم دادخواست و یا لایحه دفاعیه نتیجه دعوا را مشخص میکند لذا باید ابتدا قبل از اقدام به طرح دعوا حتما باید با وکیل مشاوره و راهنمایی بگیرید برای اینکار کافیست به شماره گیری 02187700473 اقدام به مشاوره تلفنی و یا حضوری نمایید.

دعاوی سه گانه تصرف

  1. تصرف عدوانی:«تصرف عدوانی» در معنای اعم عبارتست از خارج شدن مال از ید مالک یا قائم‌مقام قانونی او بدون رضای وی یا بدون مجوز قانونی، لذا راضی نبودن مالک یا نبود اذن قانونی او موجب تحقق عدوان است.
  2. ایجاد مزاحمت: زمانی مزاحمت تحقق می‌یابد که اعمال مزاحم صرفاً موجب اخلال نسبت به استفاده از حال باشد، بدون اینکه مال از تصرف متصرف خارج شده باشد و اگر اقدام مزاحم از این حد تجاوز کند و مال غیرمنقول را از تصرف متصرف خارج و آن را عدواناً تصرف کند. هرچند مزاحمت به معنای بیشتر و شدیدتری روی داده، دعوای مزبور دیگر مزاحمت تلقی نشده و از مصادیق دعوای تصرف عدوانی است.لذا هر تصرف عدوانی، مزاحمت تلقی می‌شود؛ ولی هر مزاحمتی تصرف عدوانی نیست و در اغلب موارد مزاحمت مقدمه و شروعی است برای تصرف عدوانی.
  3. ممانعت از حق: در ممانعت از حق، سالب حق  معمولاً حق ارتفاق می‌باشد، نه متصرف عدوانی محسوب می‌شود و نه مزاحم، بلکه مانع از این است که صاحب حق از حق خود استفاده نماید. در واقع در این حالت شخصی بدون اینکه مزاحم استفاده از عین مال شود، فقط نسبت به استفاده‌کننده از حق ارتفاق یا حق انتفاع ایجاد ممانعت می‌کند. 

جرایم تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق

این جرائم به مانند سایر جرائم دارای سه رکن قانونی، مادی و معنوی می‌باشند که بدون احراز و اثبات هر سه رکن، صدور حکم بر وقوع این جرائم وجاهت قانونی نخواهد داشت.

مطابق اصل قانونی بودن جرائم و مجازات‌ها بدون وجود عنصر قانونی نمی‌توان عملی را به کسی انتساب داد و آن را جرم تلقی نمود.

الف) عنصر قانونی تصرف عدوانی در قانون مدنی:

ماده ۳۰۸ قانون مدنی اشاره دارد که: «غصب استیلا بر حق غیر است به نحو عدوان. اثبات ید بر مال غیر بدون مجوز هم در حکم غصب است» همچنین ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی در تعریف تصرف عدوانی بیان می‌دارد:

«ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می‌نماید.» در نتیجه عدم رضای مالک یا عدم اذن قانونی او موجب عدوان می‌شود.

و مفهوم عدوان در ماده ۱۵۸ ق.آ.د.م. اعم از آن است که متصرف لاحق با قهر و غلبه توأم با خشونت یا بدون حضور متصرف سابق و ظاهراً مسالمت آمیز با آرامش مال غیرمنقول را متصرف شود. صرف عدم رضایت متصرف سابق و احراز آن کافی برای اقامه دعوی تصرف شناخته شده است.

 رای تصرف عدوانی، تخریب و تصرف مشاعات

محکوم‌علیه ضمن رفع تصرف از مشاعات مکلف است با هزینه خود وضع راهروها را مطابق نقشه ساختمانی اعاده و به حال اول برگرداند.

پرسش: با توجه به مقررات «کشت موقت» و تصریح به عدم حق انتقال اراضی واگذار شده جهت کشاورزی، درصورتی‌که کشاورز و ایادی اول برخلاف مقررات و قرارداد اقدام به انتقال اراضی به غیر کند و یا شخص ثالث برای اراضی ید دوم ایجاد مزاحمت کند.

برای پاسخ به سؤال مطروحه بدواً لازم به ذکر است که اصولاً تصرف عدوانی به هر شکل در صورت اثبات اتهام مشمول مقررات ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی است و ایجاد مزاحمت و تصرف عدوانی عمل مجرمانه بوده و جرم قابل تعقیب است .

اگرچه در قانون و مقررات مربوط به کشت موقت، کشاورزی که زمین دریافت می‌کند نمی‌تواند آن را به دیگری انتقال دهد مگر با اجازه مقامات ذی‌صلاح و رعایت مقررات مربوط به کشت موقت لیکن با وجود منع انتقال ملک از طرف کشاورز به دیگری، ید خریدار لااقل به‌عنوان متصرف محترم است و ایجاد مزاحمت برای وی و تصرف عدوانی جنبه جزایی داشته و نمی‌توان در این‌گونه موارد متصرف عدوانی و مزاحم را معاف از مجازات دانست.

مواد قانونی جرم تصرف عدوانی

ماده ۶۹۰- هرکس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حدفاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهر‌کشی، حفر چاه، غَرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها، منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تأسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به‌منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط‌زیست یا مراجع ذی‌صلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط‌زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حقّ در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود.دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.

تبصره ۱- رسیدگی به جرائم فوق‌الذکر خارج از نوبت به عمل می‌آید و مقام قضائی با تنظیم صورت‌مجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.

تبصره ۲- در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد، مدعی می‌تواند تقاضای خلع‌ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.

 ماده ۶۹۱- هرکس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است اعم از آنکه محصور باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به قهر و غلبه نبوده ولی بعد از اخطار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شود. هرگاه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آن‌ها حامِل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد.

 ماده ۶۹۲- هرگاه کسی مِلک دیگری را به قهر و غلبه تصرف کند علاوه بر رفع تجاوز به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

 ماده ۶۹۳- اگر کسی به‌موجب حکم قطعی محکوم به خلع‌ید از مال غیرمنقولی یا محکوم به رفع مزاحمت یا رفع ممانعت از حق شده باشد، بعد از اجرای حکم مجدداً مورد حکم را عدواناً تصرف یا مزاحمت یا ممانعت از حق نماید علاوه بر رفع تجاوز به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

ماده ۶۹۴- هرکس در منزل یا مسکن دیگری به عُنف یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آن‌ها حامِل سِلاح باشد به حبس از یک تا شش سال محکوم می‌شوند.

 ماده ۶۹۵- چنانچه جرائم مذکور در مواد (۶۹۲) و (۶۹۳) در شب واقع شده باشد مرتکب به حداکثر مجازات محکوم می‌شود.

ماده ۶۹۶- در کلیه مواردی که محکوم‌‌علیه علاوه بر محکومیت کیفری به ردّ عین یا مِثل مال یا ادای قیمت یا پرداخت دیه و ضرر و زیان ناشی از جرم محکوم شده باشد و از اجرای حکم امتناع نماید در صورت تقاضای محکوم‌له دادگاه با فروش اموال محکوم‌‌علیه به جز مستثنیات دین حکم را اجرا یا تا استیفاء حقوق محکوم‌له، محکوم‌‌علیه را بازداشت خواهد نمود.

12 پاسخ

    1. شرکت تعاونی ب جهت مسکن متقاضیان زمینی به مساحت ۲۲هزارمترمربع خریداری نموده وپس از توافق باشهرداری برابر طرح جامع شهری وتاکید شهرداری مبادرت به پیاده نمودن نقشه وقطعات جهت واگذاری به متقاضیان نموده لازم به توضیح است که زمین مورد نظر وزمینهای مجاور واطراف قبلا کشاورزی بوده وسالیان سال است که کشتی در آن انجام نمیشوداصافه براین که زمین تعاونی تغییر کاربری داده وتبدیل به مسکونی گردیدهمشکلی که الان پیش آمده معبری خیابان دسترسی به قسمتی ارقطعات واگذارشده مالک زمین مجاور زمین‌های تعاونی مدعی شده که زمین من غصب شده وعنوان تصرف عدوانی شکایت نموده درنقشه هوایی که دراختیار تعاونی موجوده هیچگونه دخل وتصرفی انجام نگرفته لیکن درطرح جامع شهری درمعبریا به عبارتی که خیابان میباشدچیزی حدود ۳۰ متر مربع است که اززمین مجاور درمعبرخیابان قرار گرفته آیا این کار تعاونی تصرف عدوانی محسوب میگردد

  1. سلام همسایه بنده دردادخواست قبلی خواسته قلع وقمع مستحدثات رانموده بودکه برابرنظربه کارشناس درداخل محدوده ملک هردوطرف هیچ نوع دخل وتصرف وتجاوزی مشاهده نشده وفقط درحریم کوچه بعلت قناس بودن ملک بشکل مثلتی ۱۵سانتیمترتجاوزملکی صورت گرفته که دادگاه بدوی وتجدیدنظررای به بیحقی خواهان راصادرنموده وقطعی شده اکنون مجدداهمان موضوع راباعنوان رفع تصرف عدوانی اقامه دعوی کرده درحالیکه به این موضوع قبلاباعنوان قلع وقمع مستحدثات رسیدگی شده آیاخواهان اینبارمیتواندبااین موضوع موفق شود

  2. سلام حیاط خلوت مجتمع که در اختیار یکی از واحد ها است ایا واحد مذکور میتونه تو ان قسمت داربست و سقف متحرک نصب کنه؟

    1. سلام
      در صورت جلب رضایت تمام مجتمع پاسخ مثبت است در غیر این صورت نمیتواند نصب کنیددر صورت نصب تمام هزینه ها برعهده خود شخص خواهد بود

  3. با سلام اینجانب مالک یک دانگ مشاعی از یک ملک هستم این ملک داری یک انباری است که چندین سال است تحت تصرف یک شریک دیگر است . بدلیل بروز اختلاف با شرکا تصمیم دارم که پارکینگ را از تصرف این شریک خارج کنم چه دادخواستی باید بدم خلع ید یا رفع تصرف عدوانی؟
    متشکرم

    1. سلام شما باید دادخواست رفع تصرف عدوانی را مطرح کنید برای دادخواست خلع ید مالکیت مطرح میشود

  4. سلام با عرض خدا قوت وخسته نباشید حضور شما وکلای عزیز و محترم ضمن همراهی از سایت قشنگتون بنده به تجربیاتی که شما در اختیار کسانی که نیازمند به اینگونه کمکهای خیر خواهانه شما دارند از صمیم قلب کمال تشکر را دارم و از خداوند طول عمر بیشتری برای شما که خدمت گزاری به خلق می‌باشید را خواهانم برای بنده خیلی تا خیلی مفید بود بازم از تجربیات به روز شما دیدن میکنم یا حق

    1. انشعابات خصوصی در سند درج شده چطوری محسوب میشود در اجاره دادن ملک مشاع

      1. سلام منظور از انشعابات خصوصی انشعابات اصلی باشد به صورت اشتراکی برای آب نفری ولی برای سایر خدمات به صورت واحدی تقسیم بندی میشود.

    2. سلام از اینکه میتوانیم در این اوضاع اقتصادی خدمتی به مردمان ایران زمین ارائه کنیم واقعا خداوند متعال، سپاس گذاریم و از همراه تمام کاربران عزیز صمیمانه متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *