قانون عدم پرداخت شارژ ساختمان

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

بسیاری از مردم به دلیل اینکه مبلغ زیادی برای خرید خانه ویلایی ندارند مجبور هستند که آپارتمان خریداری کرده و سبک زندگی آپارتمانی را انتخاب کنند.

اما هنوز با قوانین آن آشنا نیستند و معمولا در مجتمع های آپارتمانی، پرداختن شارژ ساختمان معضل میباشد. زیرا برخی افراد شارژ ساختمان را هزینه اضافی میدانند.

وکیل پایه یک دادگستریشارژ ساختمان چیست؟

در ساختمانی که به صورت آپارتمان میباشد؛ و در مجتمع های مسکونی، یک هزینه مشترک وجود دارد، که هر واحد باید سهم خود را پرداخت کنند و میزانی که باید بابت هزینه های ساختمانی پرداخت کنند بستگی به ساختمان و امکانات آن، و هزینه و کارهایی که برای ساختمان انجام میشود دارد، که باید به صورت ماهانه پرداخت کنند.

این موضوع بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان در قانون تملک آپارتمانها قرار گرفته است که در سال ۱۳۴۳ تصویب شده است. این مبلغ باید به مدیر ساختمان پرداخت شود.

شارژ ساختمان باید صرف چه مصارفی شود؟

بر اساس ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمان ها شارژ ساختمان باید در جهت هزینه آب، برق، گاز، هزینه تعمیرات ساختمان و نگهداری از قسمتهای عمومی ساختمان، نگهداری از گیاهان در محوطه عمومی و نظافت، تجهیزات الکتریکی، سرایداری و … مصرف شود.

تشیخص و برآورد هزینه های بالا توسط مدیر ساختمان انجام میشود. و اگر شخصی جداگانه باعث ضرر و زیان ساختمان گردد آن را باید به صورت جدا پرداخت کند و شامل هزینه شارژ نمیشود.قانون و مجازات عدم پرداخت شارژ ساختمان

آیا واحدهای خالی باید شارژ پرداخت کنند؟

بر اساس ماده ۴ قانون تملک آپارتمان، تمام واحدهای یک ساختمان چه مورد استفاده واقع شوند و چه خالی باشند و استفاده نشوند باید ماهانه شارژ خود را پرداخت کنند.

ولی این موضوع وجود دارد که شخصی که از ساختمان استفاده نمی کند و واحدش خالی میباشد میتواند شارژهای مشترک یک ساختمان را نپردازد.

این مورد بصورت مفصل در مقاله «میزان شارژ آپارتمان خالی» وبسایت گروه وکلای سنا مورد بررسی قرار گرفته است.

اگر واحدی شارژ خود را پرداخت نکند چاره چیست؟

پرداختن شارژ یک امر توافقی است و همچنین یک امر قانونی میباشد. یعنی می توان آن را از طریق حقوقی پیگیری کرد.

بر اساس قوانین شارژ ساختمان در ماده ۱۰ قانون تملک آپارتمانها در صورتی که واحدی حق شارژ ساختمان ماهانه خود را پرداخت نکند، هیات مدیره ساختمان می تواند اظهارنامه ای مبنی بر عدم پرداخت و درج مبلغی که باید پرداخت کند را به صورت حقوقی از او خواستار شود.

در صورتی که فرد باز هم بدهی خود را پرداخت نکرد؛ هیات مدیره میتواند از او به مراجع قضایی شکایت کند و دادگاه وظیفه دارد که در اسرع وقت و خارج از وقت دادگاه به این پرونده رسیدگی کند و حکم دادگاه بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان این است که فرد تا نپرداختن حق شارژ نمی تواند از امکانات ساختمان استفاده کند.

نکته مهم اینکه این رای قطعی است و قابل بازبینی نمی باشد.قانون و مجازات عدم پرداخت شارژ ساختمان

آیا کسی که مستاجر است هم باید شارژ پرداخت کند؟

در واحدهایی که اجاره داده شده است باید این موضوع در اجاره نامه مستاجر قید شود و این یک امر توافقی بین مالک و مستاجر است.

ولی اگر مستاجر از پرداخت شارژ ساختمان سر باز زند؛ هیات مدیره علاوه بر که این می تواند این موضوع را از سمت مستاجر پیگیری کند میتواند مالک را خطاب قانونی قرار داده، چون در هر صورت مسئولیت نهایی پرداخت شارژ ساختمان با مالک است.

مراحل شکایت هیات مدیره ساختمان از شخصی که شارژ ماهانه خود را پرداخت نکرده است:

  1. مراجعه به شورای حل اختلاف و تنظیم اظهارنامه
  2. قطع خدمات مشترک
  3. صدور اجراییه
  4. مراجعه به دادگاه
  5. اعتراض به حکم دادگاه
  6. اعتراض به مبلغ شارژ

اگر مستاجر بدهی را پرداخت نکند باعث میشود کار به قطع خدمات مشترک ساختمان بکشد و تا زمانی که آن را پرداخت نکند ادامه خواهد داشت. بعد از پرداخت بدهی برای وصل مجدد آن نیاز به حکم قاضی است.

آیا در صورت تولد نوزاد به شارژ ساختمان واحد موردنظر مبلغی اضافه میگردد؟

در بعضی از آپارتمان ها مبلغ شارژ بر اساس تعداد افراد آن واحد میباشد. این موضوع در کل با توجه به توافق می باشد ولی از آنجایی که با تولد یک نوزاد هزینه های آب، گاز، برق افزایش پیدا میکند؛ به نظر معقولانه میرسد که شارژ آن واحد اضافه گردد.

ممکن است به دلیل اینکه هزینه بعضی از ساختمانها کم است؛ مبلغ شارژ دریافتی آنها اضافه بیاید. در اینصورت هیات مدیره آن را در صندوق مالی مجتمع ذخیره میکند، ولی این امر باعث نمیشود که در پرداخت شارژ در ماه های آینده خودداری شود بلکه این مبلغ ذخیره میشود، تا در جایی اگر هیات مدیره به مشکل بزرگی برخورد کرد بتواند آن مشکل را حل کند.قانون و مجازات عدم پرداخت شارژ ساختمان

روش محاسبه شارژ ساختمان

در مجتمع های مسکونی تنها شارژ نفری کاربرد دارد.

ولی این روشها هم برای محاسبه شارژ وجود دارد:

  1. شارژ واحدی
  2. شارژ متری
  3. شارژ نفری
  4. شارژ نفری متراژی
  5. شارژ واحدی همراه شارژ متری
  6. شارژ واحدی همراه شارژ نفری
  7. شارژ واحدی همراه شارژ نفری متراژی
  8. شارژ نفری به همراه شارژ متراژی
  9. شارژ واحدی به همراه شارژ متراژی و نفری
  10. شارژ بر اساس هزینه های مجتمع های مسکونی آپارتمانها

23 پاسخ

  1. سلام ماچهارسال مستأجربنده خدایی بودیم خودمالک هم طبقه بالابود گاهی سه ماه یکباریک نفررو می اورددستی به پله هامیکشید بیشتراوقات خودمون تمام طبقات رو پاک میکردیم عروقت میخواستیم حق شارژ بدیم میگفت مهم نیست نمیگیرم اما روزتسویه باهامون لج کرد ویکباره به ازای هرماه سی تومن حدود دومیلیون ودویست ازمون گرفت بیشتراوقات زن صاحبخونه اسانسورروقفل میکرد از بعد دینی واخلاقی کارش قبیح بود ولی از بعد قانونی نمیدونم فقط همین رو میدونم خداحقه خوردن حق مردم عاقبت خوشی نداره

    1. سلام قانونا شما حق استفاده از آسانسور را داشتید و بابت شارژ هم چون توافق نکردید مبلغی نباید بپردازید

  2. سلام ، اپارتمان با سندمسکونی نوساز خریداری نمودم، باتوجه به اینکه حدود ۱۰ واحد از ۱۵ واحد وکیل میباشند اقدام به گرفتن نگهبان از ساعت ۱۲ ظهر الی ۸ شب نمودن درحالیکه اینجانب ساعت کاری دفترم ۸صبح تا۴ میباشد، درصورت عدم قبول اینجانب در مبلغ شارژ و عدم نیاز به نگهبان چه کاری میشه انجام داد؟ پرداخت شارژ بنده از زمان انتقال سند میباشد یا زمان قولنامه، در قولنامه به تاریخ تحویل کلید اشاره نشده است.

    1. سلام امور مربوط به شارژتوافقی هست و میتونید توافق کنید که پرداخت نکنید

  3. با سلام ما در ساختمان مسکن مهر ۳۵ واحدی زندگی میکنیم و همه ی واحدها صاحب دارند ولی ۵ واحد از ۳۵ واحد نه شارژ نه هزینه های تعمیرات مازاد ساختمان رو پرداخت میکنند باید با این ۵ واحد چه برخوردی بکنیم که بتونیم ازشون مبالغ خرج شده و سهم آنها رو دریافت کنیم .
    اگر باید شکایت کنیم چه مسیری رو باید طی کنیم درضمن ما شهر جدید هشتگرد مستقر هستیم ممنون میشم جواب بنده رو بدید با سپاس

    1. سلام مدیر ساختمان اول اظهارنامه مبنی بر عدم پرداخت ارسال کنه در صورتی که همچنان مصر بر عدم پرداخت بودند شما این امکان و دارید که از طریق مدیریت ایشان را از خدمات ساختمان محروم نمایید

  4. سلام من در یک مجتمع ۱۸واحدی ساکن هستم ، این مجتمع داخل یک شهرک واقع شده که دارای موتورخانه مرکزی برای حدود ۳۷۰ واحد هست ، من دوسال قبل از اینکه موتورخانه شهرک راه اندازی بشه ، من سیستم حرارتی واحد خودم رو از شهرک جدا کردم و یک پکیج نصب کردم و اصلا از اب گرم و سیستم حرارتی شهرک استفاده ای نمی کنم ، یعنی کلا سیستم لوله کشی داخلی من به شهرک متصل نیست و فقط اب سرد وارد واحد من میشه ، هیئت مدیره شهرک یه من میگه هم باید شارژ شهرک که بخشی شامل حقوق افراد مشغول به کار در موتورخانه هستند رو پرداخت کنم و هم اینکه هزینه تعمیر موتورخانه شهرک ، هزینه بیمه و سایر موارد موتورخانه رو پرداخت کنم ، ایا من باید این هزینه ها رو پرداخت کنم وقتی اصلا از هیچ کدام از ان امکانات استفاده ای نمیکنم ، لطف میکنید راهنمایی کنید ممنون میشم،

  5. سلام
    وقتتون بخیر ممنون میشم راهنماییم کنید
    من مدیر ساختمان هستم یکی از مستاجرها مبلغی جهت شارژ ساختمان بدهکاره که از ساختمان رفته
    صاحبخونه هم میگه اثبات کن که ایشون بدهکاره و از من اسناد قانونی میخواد
    ظاهراً مستاجر قبلی که رفته به صاحب خونه گفته بدهکار نیستم
    اگه ممکنه راهنماییم کنید تشکر

  6. با سلام و عرض ادب
    بنده مستاجر واحدی هستم که مالک آن هزینه تعمیرات ساختمان مانند ایزوگام و آسانسور را پرداخت نمی کند. در صورت اقدام قانونی مدیر ساختمان که از دوستان بسیار خوب و صمیمی بنده نیز هست، آب و برق واحد ما قطع می شود. لطفا راهنمایی بفرمایید چطور می توانیم این مسئله را بر طرف کنیم.
    با سپاس بیکران

    1. مدیر ساختمان اظهارنامه ای به طرفیت مالک با موضوع الزام به پرداخت هزینه های ذکر شده تنظیم و به ایشان ابلاغ رسمی نمایند ( در دفترخدمات قضایی) اگر بعد از ده روز مالک جهت پرداخت اقدام ننماید خدمات مشترک ( به طور صوری ) قطع شود شما به عنوان مستاجر مدعی قطع باشید کافی است سپس به اداره ثبت مراجعه کرده و درخواست صدور اجراییه نمایید اگر بعد از ده روز از صدور اجراییه بازهم از پرداخت ممانعت کردند توقیف اموال را بخواهید

  7. سلام خسته نباشد ساختمان ما ۱۲ واحدی هستش و ۶ واحد پارکینگ ندارن میخواستم بدونم ما که پارکینگ نداریم توی هزینه درب پارکینگ که جک برقی داره و همش خراب میشه و هزینه بالایی هم داره ما هم باید سهم پرداخت کنیم و اینکه اگه ما نباید هزینه پرداخت کنیم حق تردد نداریم از اون درب؟

    1. سلام هزینه مشاعات ساختمان برعهده تمامی ساکنین میباشد

  8. سلام وقتتون بخیر. ما یه بلوک ۲۰ واحدی هستیم و یکی از ساکنین (که مالک هم هست) که طبقه اول هست، خیلی وقته شارژ نمیده و هزینه تعمیرات ساختمان و آسانسور رو هم قبول نمیکنه! الان حدود ۲ میلیون تومان بدهکار هست !
    میخواستم ببینم راه قانونیش که سریع به جواب برسیم چیه ؟ و چون آب بلوک مشترک و مشاع هست، ما اجازه داریم انشعاب آب واحد رو قطع کنیم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام مدیرساختمان میتوانداقدام به قطع امتیازات وارسال اظهارنامه هزینه هارا مطالبه نماید

  9. سلام ما تو یک آپارتمان۶ واحدی زندگی میکنیم یکی از واحدها در چند روزی هستن و چند روزی هم نیستند گاهی هم پیش میاد یه ماه هم نباشند هزینه آب و شارژ ساختمون رو نمیدم چون نبودم آیا حرفشون درسته ؟؟؟؟

    1. سلام
      خیر درست نیست باید حتما پرداخت کنن

  10. با سلام مجدد
    آیا علاوه بر پرداخت این هزینه ها می بایست هزینه سرویس و تعمیر آسانسور جداگانه پرداخت شود، ممنون

    1. سلام:هزینه مشاعات باید براساس میزان تعداد واحد پرداخت شود.

  11. با سلام
    من مستاجر یک مجمتع تجاری بدون هیچ گونه خدمات (نه گاز، نه گرمایش و سرمایش بجز دستشویی که اونم ما خودمون هزینه اش رو میدادیم) هستم

    هنگام عقد اجاره نامه به هیچ شارژیی اشاره نشده بود و خود املاک گفته بودند که اینجا شارژ نداره و بعد از سال که میخواستم تخلیه کنم موجر من گفت باید شارژ تسویه کنید گفتم چه شارژی، گفتن ۶ ماه پیش هیئت امنا تشکیل شده و تصویب شده باید شارژ پرداخت بشه
    منم گفتم توی این ۶ ماه هیچ خدماتی اضافه نشده به مجتمع و اصلا خبر نداشتم
    موجر منم گفتم این ربطی به من نداره خودت باید با هئیت امنا حل کنی تا من تسویه کنم؟!
    من هم رفتم اعتراض کردم ولی هیئت امنا قبول نمیکنند که تسویه کنند گفتن باید تمامی این ۶ ماه پررداخت بشه
    من برای حل این موضوع چیکار کنم؟

  12. باسلام و احترام. بنده در یک مجتمع ساکن هستم که علاوه بر شارژ ماهیانه، هر ۴ ماه یکبار نیز مبالغی مازاد بر شارژ ماهیانه تحت عنوان (هزینه های عمرانی) را وصول می کنند. آیا اخذ مبلغ مذکور مطابق قوانین جاری، قانونی و مالکین ملزم به پرداخت هستند یا خیر؟

    1. سلام: باید علت وصولش مشخص شود برای چه موردی مطالبه میکنند.

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید