در این نوشته صرف نظر از اعتقادات و قوانین شرعی آن به این موضوع پرداخته خواهد شد که آیا می توان حیواناتی مثل سگ و گربه را در آپارتمان طبق مثل معروف چهار دیواری اختیاری نگه داشت یا وجود این حیوانات در آپارتمان از نظر قانونی ممنوع است و امکان شکایت از همسایه ای که سگ نگهداری می کند وجود دارد؟ و اینکه آیا رفت و آمد سگ ها در قسمت مشاعات آپارتمان مثل راهرو و آسانسور مجاز است یا نه؟
در این نوشتار میخواهیم به بررسی قوانین موجود برای نگهداری سگ در خانه و مجازات عدم رعایت قوانین بپردازیم.
نگهداری حیوانات بخصوص سگ در آپارتمان
طبق مادهی ۳ آیین نامهی اجرایی قانون تملک آپارتمانها:
«قسمت هایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آنها که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم مورد استفاده تمام شرکا می باشد، قسمتهای مشترک محسوب می گردد و نمی توان حق انحصاری بر آنها قائل شد».
همچنین در تبصرهی مادهی ۳ آیین نامهی اجرایی قانون تملک آپارتمانها:
«گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر و همچنین نگهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است. قسمت های مشترک در ملکیت مشاع تمام شرکای ملک است، هرچند که در قسمتهای اختصاصی واقع شده باشد و یا از آن قسمت ها عبور نماید».
با توجه به این مادهی قانونی، مشخص است که نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ، گربه، مرغ و… در نقاط مشترک برای ساکنان آپارتمان ممنوع است و در صورت تخطی هر یک از ساکنان، باقی همسایگان از حق شکایت برخوردار هستند.
مراد از نقاط مشترک و مشاع آپارتمان:
- راه پله ها.
- پشت بام.
- راهرو.
- پارکینگ و…
میباشد که مورد استفادهی عموم همسایه ها قرار میگیرد و هیچکس نمیتواند خود را مالک انحصاری آن بداند.
از طرف دیگر اگر نگهداری حیوانات مثل سگ و گربه در آپارتمان، باعث ایجاد سروصدا و شیوع بیماری باشد، حق طرح دعوی علیه واحد آپارتمانی که اقدام به نگهداری از حیوانات خانگی مینماید برای سایر همسایگان محفوظ میباشد.
تذکر: باید در نظر داشت که نگهداری حیوانات در نقاط مشاع ساختمان ممنوع شده است.
بنابراین، اگر شخصی در واحد اختصاصی خود اقدام به نگهداری حیوانی بکند، اصولاً مرتکب خلافی نشده و مسئول نیست مگر اینکه سایر همسایگان بتوانند اثبات کنند که نگهداری آن حیوان حتی در واحد اختصاصی نیز باعث ایجاد بیماری و یا سلب آسایش اعضای ساختمان است.
در ضمن با توجه به لفظ «نگهداری» باید قائل به این نظر بود که یک یا چند بار عبور از راهپله و سایر نقاط مشاع بلااشکال باشد چون مصداق نگهداری نمیباشد.
مجازات نگهداری سگ در صورت آسیب به بهداشت مردم
ب) مادهی ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی:
هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل:
- آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده.
- دفع غیر بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زائد.
- ریختن مواد مسمومکننده در رودخانهها.
- زباله در خیابانها و کشتار غیرمجاز دام.
- استفاده غیرمجاز فاضلاب خام یا پس آب تصفیه خانه های فاضلاب برای مصارف کشاورزی.
ممنوع میباشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجاز شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.
تبصرهی ۱ – تشخیص این که اقدام مزبور تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست شناخته میشود و نیز غیرمجاز بودن کشتار دام و دفع فضولات دامی و همچنین اعلام جرم مذکور حسب مورد بر عهدهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی خواهد بود.
تبصرهی ۲ – منظور از آلودگی محیط زیست عبارت است از پخش یا آمیختن مواد خارجی به آب یا هوا یا خاک یا زمین به میزانی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیک آن را به طوری که به حال انسان یا سایر موجودات زنده یا گیاهان یا آثار یا ابنیه مضر باشد تغییر دهد».
در این ماده هر اقدام و عملی که تهدید علیه بهداشت باشد، مستوجب مجازات شناخته شده است.
بنابراین، اگر کسی مدعی باشد که نگهداری سگ، بهداشت عمومی ساختمان را به هم میزند و بتواند آن را ثابت کند، شخص مجازات می شود.
چاردیواری اختیاری یا ممنوعیت ورود حیوانات
از دیدگاه بهداشت محیط زیست، شاید بتوان به بیماریهای مشترک بین انسان و سگ همچون هاری، بیماری لپتوسپیروز، بیماریهای انگلی، کک، و بیماری گال و قارچها اشاره کرد.
به هر روی، نگهداری حیوانات بر اساس قوانین مذکور محدود گشته است.
از نگاه قانونی، بر اساس تبصرهی مادهی ۳ آیین نامهی اجرایی قانون تملک آپارتمانها، نگهداری هر نوع حیوان هرچند اهلی در مشاعات آپارتمان ممنوع میباشد، اما برخی از اشخاص با این دیدگاه که «الناس مسلطون علی اموالهم»، در آپارتمان و منزل خود اقدام به نگهداری از انواع یا سگ میکنند.
نگهداری از انواع سگ در آپارتمانها به جهت زندگی اشتراکی اشخاص با هم و لزوم حفظ آرامش و آسایش از یک جهت و صدای حیوان که معمولاً قابلکنترل از سوی مالک آن نیست، از سوی دیگر، منتهی به نارضایتی ساکنین در آپارتمان میگردد.
که این امر از دو طریق قابل برخورد است:
- در وهلهی نخست، با تذکر کتبی از طریق ارائهی اظهارنامه رسمی از طرف مدیر ساختمان برای خروج حیوان.
- در وهلهی دوم در صورت عدم توجه مالک حیوان، موضوع قابلیت پیگرد قانونی از سوی مراجع قضایی با عنوان «ایجاد مزاحمت و سلب آسایش عمومی» را دارد.
وجود سگ نگهبان برای پاسبانی
باید در نظر داشت که نگهداری سگ در باغها و منازل ویلایی بزرگ و روستاها و دهات و نه در مناطق شهری که منازل به هم متصل و چسبیده است، به علت وسعت مناطق و پراکندگی منازل و محیط طبیعی مناسب و همچنین نگهداری انواع سگها، آن هم فقط برای محافظت و نگهبانی، از منظر اسلام و عقل بیاشکال است، چرا که افرادی که در این نوع مناطق زندگی میکنند، برای حفاظت از جان و مال خود ناچار به نگهداری از سگ میباشند، چون که دفاع از جان و مال از سوی قانونگذار به رسمیت شناخته شده است.
اما در مناطق متراکم شهری، سروصدای سگ و آلودگی محیطی، قابل شکایت و پیگرد قانونی است.
سگ گردانی در شهر
از این جهت که سگ نیاز به گردش و جست و خیز دارد، باید اذعان داشت که گردانیدن سگ از سوی مالکان آن اکثراً در مناطق و معابر عمومی ازجمله کوچه، خیابان، پارک و … اتفاق میافتد، اما به جهت دفع ادرار و مدفوع و انتشار و انتقال بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان، گردانیدن سگ از نظر بهداشتی و قانونی منع شده است.
به جهت اینکه بهداشت محیط امری ضروری و تضمین کنندهی سلامت افراد جامعه است.
همانطور که در بند ۱۵ مادهی ۵۵ قانون شهرداریها به این مهم اشاره شده است که برای پرهیز از انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، دفع فضولات از وظایف شهرداری است.
باملاحظهی دیگر مواد قانونی میتوان به این نتیجه دست یافت که قانونگذار به صورت کلی در این رابطه، قانون وضع کرده است.
از جمله میتوان به تفسیر مادهی ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ اشاره کرد که مطابق آن:
اگر سگ تربیتشده و دارای قلاده هم باشد و اگر از سوی مالک آن با هر انگیزهای اعم از شوخی و مزاح یا به قصد ترساندن و ایجاد خوف یا بدون هیچ انگیزهای، حیوان به سمت اشخاص اعم از کودکان، بانوان یا سالمندان و حتی افراد بزرگسال حرکت کند یا حیوان در مقابل این افراد پارس کند و موجبات ترس شخص را فراهم کند و از وحشت واردشده، صدمه جسمی، روحی و روانی به اشخاص وارد گردد یا اینکه موجب سقط جنین زنان باردار یا سکته و فوت اشخاص شود، به موجب عمل مادی غیر اصابتی، مطابق با بند «پ» مادهی ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، در صورت فوت شخص، قتل عمدی محسوب شده و مالک سگ محکوم به قصاص است.
و در صورتی که عمل حیوان منجر به آسیب جسمی و صدمه روحی یا روانی گردد، صاحب حیوان به استناد مواد ۵۲۲ و ۵۲۳ قانون مذکور ملزم به جبران خسارت به جهت تقصیر در نگهداری حیوان است.
چون ترس از سگ برای غالب اشخاص، امری ذاتی محسوب میگردد و از جهت دیگر در قبال ترس، واکنش اشخاص متفاوت است که این عکسالعمل بستگی به شرایط بدنی، روحی و روانی شخص دارد.
بنابراین، در واکنش به ترس از سگ، امکان وقوع هرگونه آسیب و جراحتی وجود دارد که در این صورت مالک آن، بنا به قوانین مذکور، علاوه بر قصاص یا محکومیتهای کیفری، دارای مسئولیت مدنی نیز خواهد بود.
نظر قانون در رابطه با نگهداری حیوان در قسمتهای اختصاصی آپارتمان
باید در نظر داشت که قانون تنها نگهداری این حیوانات در قسمتهای مشترک را منع کرده و بنابراین میتوان گفت که نگهداری حیوانات در قسمتهای اختصاصی آپارتمان از نظر قانونی هیچ منعی ندارد.
با وجود این اجازهی قانون، کسانی که حیوانات را در داخل آپارتمانهای خود نگهداری میکنند باید توجه داشته باشند که رعایت دو نکتهی زیر از سوی آنها لازم است:
- نگهداری حیوان از نظر مقررات و قوانین بهداشت سبب بیماری نشود.
- نگهداری این حیوانات برای سایر همسایهها ایجاد مزاحمت نکند.
نتیجهگیری
سگ اولین حیوانی است که توسط انسانها اهلی شد. سگها از متنوعترین حیوانات روی کرهی زمین اند که نتیجهی چندین هزار سال مداخلهی انسان در روند زادوولد این جانور است.
با توجه به تبصرهی مادهی ۳ آیین نامهی اجرایی قانون تملک آپارتمانها نگهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است. قسمتهای مشترک در ملکیت مشاع تمام شرکای ملک است، هرچند که در قسمتهای اختصاصی واقع شده باشد و یا از آن قسمت ها عبور نماید.
در نتیجه با توجه به نیازهای دنیای امروز و تغییر و تحولات جامعه باید بتوان به تعاملی پایدار در نگهداری از سگ در منزل و رعایت حقوق سایر اشخاص در آپارتمان با رعایت قوانین موجود شد.
سؤالات متداول
نحوهی شکایت از نگهداری کنندهی حیوانات در آپارتمان چگونه است؟
میتوان با مراجعه به دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی، دادخواست رفع مزاحمت ثبت کرد که به شورای حل اختلاف و یا دادسرای صالح ارجاع داده میشود.
بهتر است در شکوائیه، استشهاد محلی نیز ضمیمه شود و حداقل پنج نفر به عنوان شاهد بر استشهاد محلی ذیل آن را امضاء کنند.
مجازات و جریمهای که برای نگهداری حیوانات در آپارتمان در نظر گرفته شده است چه میباشد؟
قاضی میتواند اگر که در بار اول این جرم صورت گرفته باشد، مجازات را تبدیل کند. یعنی زندان را تبدیل به جریمهی نقدی نماید که بین ۵۰۰ هزار تومان و یک میلیون تومان مبلغ جریمه را شامل میگردد.
البته قاضی طبق مادهی ۲۲ قانون مجازات اسلامی میتواند طبق اختیاراتی که قانونگذار به وی داده است در حکم تخفیف دهد و هم میتواند حکم را تبدیل کند.
اما تبدیل و تخفیف فقط در مرتبهی اول امکانپذیر میباشد، در صورت تکرار این جرم، حکم به همان شکل اصلی جاری میگردد.
آیا نژاد سگ تاثیری در نگهداری سگ و شرایط آن دارد؟ مثلاً سگ شکاری عظیمالجثه با سگ پا کوتاه؟
در این رابطه در مواد قانونی تفاوتی وجود ندارد.
8 پاسخ
به عنوان حمایت از حیوانات تبعیض بین آنها برقرار می کنیم اولا مگر مرغ و گاو و گوسفند که انسانها می خورند و مقداری از آن را به سگها می دهند حیوان نیستند منظور عده ای از حمایت از حیوانات حمایت از سگها می باشد و نه حیوانات.
آیا می دانید تعداد زیاد سگ ولگرد یا بی پناه باعث به خطر افتادن نسل پلنگ ایرانی شده است به دو دلیل اینکه در مواجهه با سگاه اگر سگ را بکشد و شکار کند به احتمال زیاد ویروسی می گیرد که در بدن سگ سانان زیاد است و برای سگها ضرری ندارد ولی گربه سانان و پلنگ را دچار بیماری عفونی مغزی کرده و پلنگ در یک شکل دایره وار به دور خود می چرخد تا می میرد.
نمونه ها از این نوع ویدئو در فضای مجازی موجود می باشد.
اگر هم تعدادسگها زیاد باشد و گله ای باشند که پلنگ را در اطراف شهر ها شکار می کنند.و در هر دو حال تکرار می کنم تعداد زیاد و غیر معمول سگ ولگرد که شما در این ده ساله مسوول آن می باشید زندگی پلنگ ایرانی را در ایران به خطر انداخته است.
کجا قبلا این تعداد سگ ولگرد در اطراف شهر وجود داشت الان جلوی هر رستوران بین راهی ده تا سگ پرسه می زنند که با اتکا به آمار که می توانید سرچ کنیند hydatid cyst از ۵ تا ۴۹% سگهای ولگرد ایران در استانهای مختلف دارای کرم این انگل در رودهای خود می باشند به این دلیل که بعد از قربانی کردن گوسفند جگر سفید و یا شش را که نمی خورند جلوی سگ می اندازند که دارای کیست بوده و پس از خورده شدن توسط سگ سانان به تعدادچندین هزار کرم در روده سگ ایجاد می شود که به مدت یک سال هر روز چندین هزار تخم انگل بیرون می ریزد که به بدن و موهایش هم می چسبد و قلاب دار می باشند این تخم ها و اگر توسط میزبان اتفاقی که انسان می باشد خورده شود باعث رشد کیست در کبد و شش وکلیه و قلب و در نوجوانان و کودکان در مغز و سیستم اعصاب مرکزی می شود که پس از ۵ یا ۱۰ یا ۱۵ یا ۲۰ یا ۲۵ سال بعد به حداکثر رشد می رسد که باعث مرگ و یا از کارافتادگی می شود و در کل یک در صد از کل جراحی های پیوند اعضا مربوط به این موضوع می باشد.
به دلیل اینکه فاصله بین آلودگی و ظهور علایم بیماری چندین سال می باشد اکثر افراد متوجه علت موضوع و گرفتاری خود نمی شوند و مثلا می گویند من دو سال است سگ دارم و هیچ مشکلی هم ندارم.
از طرف دیگر در آمریکا این انگل ریشه کن شده و در چرخه گوسفند و سگ یا گرگهایشان وجود ندارد و در اروپا هم در کشورهای شمال اروپا وجود ندارد به دلیل اینکه کشتار حیوانات صنعتی می باشد و ضایعات offals به خورد سگ داده نمی شود آنهم بصورت خام.
از شما انتظار دارم که برنامه آموزشی ترتیب داده و به مانند اروپا که هر فردی که سگ می برد بیرون از خانه باید کیسه در جیبش داشته باشد و فضولات سگ را جمع آوری کرده و در سطل آشغال بیاندازد.و اجازه ندهد سگش به در و دیوار مغازه ها ادرار کن و قفل مغازه ها را آلوده نماید.
همچنین سالی چهار بار در مناطق اندمیک مخصوصا به سگهای بی پناه یا ولگرد باید قرص پرازیکوانتل بدهند بخورد اگر به سگی غذا می دهیم وظیفه داریم که برای حفظ سلامتی خود و بچه ها و عابرین و دیگر مردم قرص ضد کرم هم بدهیم که به راحتی بدون نسخه در داروخانه های معمولی سر کوچه و خیابان و دامپزشکی ها موجود می باشدpraziquantel chewable چون برای انسان هم کاربرد دارد.
خلاصه اینکه deworm کردن سگ سانانی که به ادامه زندگیشان کمک می کنیم وظیفه ماست و یا حداقل آگاه کردن مردم که زیاد به سگ ولگرد که معلوم نیست چه غذایی می خورد نزدیک نشود و مخصوصا بچه ها که به دلیل سیستم ایمنی ضعیف در خطر بزرگی قرار دارند زیاد نزدیک سگ ولگرد نشوند.
سگ بی پناه یا سگ ولگرد که شما در انگلیس می بینید که دامپزشک می روند و مداوم deworm می شوند از زمین تا آسمان فرق دارد لطفا اشتباه نگیرید موضوع ضدیت با سگ نیست موضوع زیاد شدن تصاعدی تعدادسگهای ولگرد در ده سال گذشته می باشد که مسولیت ساخت وآگاهی مردم به ندادن غذای خام و دل جگر و شش گوسفند و گاو و شتر به سگ به هیچ عنوان و در صورت اجبار باید در آب جوش پخته شود و سپس داده شود.
جگرهای حاوی کسیت که کیستهای سفید کپک مانندی دارند باید به بینندگان نشان داده شوند که نه خودشان بخورند و نه بدتر به سگ ندهند چون برای انسان خطر کمی دارد اگر بخورد ولی اگر سگ بخورد مدفوعش هزار برابر کشنده می شود برای انسان و دیگر حیوانات اطرافمان چون فقط در روده سگ رشد می کنند این نوع کرمها .
با تشکر
صدا و سیما هم باید در مورد مزاحمت نگهداری سگ و حیوان در خانه ها فرهنگ سازی کنه. نمیشه که تک تک مردم برن شکایت کنند. متاسفانه افرادی که سگ نکهداری میکنند با ایجاد صدای سگ آرامش همسایه را ازشون گرفتن و حقوق مردم رو زیر پا گذاشتن. این مشکل اینقد زیاد شده که دیگه تو هر محله ای هست.
با سلام .شما راست میگی صدا و سیما اول بیاد فرهنگ سازی نگهداری انسان رواج بده بعد سگ ،همون انسانی که موزیک ماشینش صبح تا شب تو کوچه پخشه نه سگی که ادب و معرفتش از من و شما خیلی بیشتره .تشکر
سلام
متاسفانه در کشوری که من و شما در اون زندگی میکنیم اوضاع خیلی خراب تر از اون چیزی هستش که فکر میکنیم
اصلا نمیخوام وارد موضوعات حاشیه ای و کلیشه ای بشم ولی میخوام این رو بگم که همه چیزی از شیئ تا جاندار یا کامل تر روابط اجتماعی و … نیاز به آموزش و فرهنگ سازی داره که اینجا در حد صفر هستش
اتوموبیل مگه وسیله بدی هست ؟
تلفن همراه
کامپیوتر
موتور سیکلت
و و و … آیا ما فرهنگ استفاده ازشو داریم
مطمئنن جواب نه هستش
هر کدوم به نحوی ، من کتری ندارم افرادی هستن که حیوون حالا از هر نوعی رو به بدترین شکل ممکن نگهداری که چه عرض کنم شکنجه میکنن و باعث ناراحتی دیگران میشن که من خودم جزئی از اون افراد هستم اما عده ای هم هستن که از حیوون خونگیشون به شدت مراقبت میکنن و این رو بدونین حیوونی مثل سگ که قدرت یادگیری بالایی داره کاملا قابل تربیت هست مخصوصا سگ های با نژاد بزرگ … اما تصویر سازی عده ای باعث ایجاد کلی توهم غلط و ترس در افراد نا آگاه میشه
انتقال بیماری از حیوان به انسان بسیار نادر هستش مخصوصا حیوانات خانگی که مراقبت میشه ازشون کاری به آلرژی ندارم ، بیماری منظورم هست
ابن یه تصور بسبار غلط هست که کرونا با تمام این مشکلات این موضوع رو کاملا مشخص کرد از بابت انتقال ویروس
دود موضوع نگهداری و تربیت باید این رو خاطر نشان بشن که متاسفانه خیلی ار خانواده ها برتی تربیت فرزندان خودشون که خودشون به وجود آورندگانشون هستن نه وقت میزارن نه هزینه ای میکنن چه برسه که بخوان سگ یا حالا حیوون دیگری داشته باشن
از بابت بهداشت هم به همین صورت …
خلاصه موضوع که اگر کسی متاهد به نگهداری از حیون خونگیش باشه ، آگاه باشه و بدون چطور باید حیون رو نگهداری کرد ، تربیت کرد ، تغذیه کرد هیچ مشکلی پیش نمیاد اما قانون و قانون گذار مردم ابله همیشه در صحنه با درست کردن مشکلات برای افراد دارای پت هر روز خدا حماسه ای جدید خلق میکنن و کارشناسی جدید ارائه میدن در مجموع امیدی به تغییر این لوکیشن در کره زمین نیست و تنها افسوس
جوون مردم رو راست راست میگیرن میکش هیچی به هیچی بعد اگر طرف سگت رو ببینه بترسه مجرمی واقعا خنده داره قتل عمد کردی …
خدمت عزیزانی که به طور مستقیم و غیر مستقیم از عبور و مرور سگ در محیط آپارتمان یا سایر محیط های عمومی حمایت می کنند عرض کنم که همین امشب که در حال نگارش این متن هستم، دختر ۴ ساله بنده پس از خروج از آسانسور با هیبت یک قلاده سگ مواجه شده و با وحشت جیغ کشید. حال سوال من این است اگر خدای نکرده زبان بچه بند بیاید، آیا این عزیزانی که حامی این حیوان هستند پاسخی خواهند داشت؟ آیا اگر این اتفاق برای فرزند خودشان یا یکی از اقوام و عزیزان خودشان هم بیفتد آیا باز با سفسطه و مغلطه موضوع را می پی چانند؟ از قدیم گفتن: مرگ خوبه ولی برای همسایه!
ایا با یه تذکر درست نمیشع؟ حتما باید اسید تزریغ کنن به قلب سگ؟
این قوانین فقط به ضرر کسانی ذکر شده که از سگ به عنوان حیوان خانگی استفاده میکنن.
سگی که واکسن زده بطور مستمر انگل زدایی میشود.
هیچ صدایی ندارد و به کسی حمله نمیکند.
صاحبش مجرم شناخته میشود در صورتی که چند نفر از سگ متنفر باشند.
و از این حیوان باهوش و با وفا نفرت دارن.
یا شخصی که همچین سگ آروم و آموزش دیده ای را برای پیاده روی همراه میبرد. مجرم است فقط به این دلیل که شخصی دوست ندارد سگی در پارک و فضای سبز ببیند. جریمه میشود و سگش جلب میشود و به شخص دیگری فروخته شود.
به نظر شما این قوانین سرشار از خودخواهی و نقص نیست.
که فقط معایبش توجیه میشود منبع درآمدی بیش نیست.
و اگر اینگونه نیست راه کار برای دوست داران این حیوان چیست.
اینجا فقط حرف از طریقه برخورد و جلب و آموزش آزار همچین انسان هایی زده شده است.
ولی راه کاری برای حیوان دوستان داده نشده.
با سلام .اولا که انتقال بیماری از سگ به انسان بسیار مسئله احمقانه ای است منظورم آلرژی نیست بیماری رو میگم در نتیجه اگر مراقبت صحیح و اصولی هم باشه مثل واکسن و انگل زدایی و بهداشت حیوان که دیگه صفر میشه و موضوع بعدی سر و صدا است که چند نفر اشاره کردن بیچاره سگی که چند بار پارس میکنه چه گناهی کرده اگه اینجوری باشه صبح تا شب بچه ها ماشین بابای تازه به دوران رسیده رو برمیدارند و با صدای وحشتناک موزیک تو کوچه دور دور میکنن در اولویت قرار داره و در آخر سگ من بهترین رفیقمه که هیچوقت خیانت نمیکنه مثل من و شما انسان نیست که شرف نداشته باشه اینو به همه گفتم حتی خودم سگ از این جهت در اسلام نجس شد چون در زمان جاهلیت اسلامی که عرب ها به ایران حمله کردند ایرانی ها با سگ های تربیت شده خود آنها را تار و مار میکردند و عرب خشمگین از این موضوع فتوای نجس بودن سگ را صادر کرد فقط به چیزی که در قرآن آمده باور کنید نه فتواهای الکی در قرآن خدا چیزی به اسم نجاست سگ نگفته است.با تشکر از طرف من و رفیقم بابی