اگر می خواهید از همسر خود جدا شوید و راجع به هزینه های آن اطلاعی ندارید مطلب زیر را از دست ندهید.
دعوای طلاق که ممکن است به شکل های مختلفی پیش برود مانند باقی دعاوی که در دادگاه مطرح می شود هزینه بر است. طلاق دعوایی غیر مالی است لذا از نظر هزینه دادرسی مانند دعاوی غیر مالی با آن رفتار می شود.
ادامه این مطلب را دنبال کنید تا از جزئیات هزینه طلاق آگاه شوید.
هزینه طلاق از طرف زن یا شوهر (یک طرفه)
هر دعوای حقوقی ای برای اینکه پیگیری شود نیاز به طرح دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی دارد. دادخواست طلاق نیز هزینه ی کمتری نسبت به سایر دادخواست های مالی دارد اما بلاخره شما ملزم به پرداخت هزینه ی آن و هزینه های صلح و سازش و تعیین داور هستید که در ادامه به جزییات آنرا بیان کرده ایم.
هزینه دادخواست و هزینه دادرسی
- اولین هزینه ای که برای طلاق یک طرفه باید در نظر گرفته شود هزینه تنظیم دادخواست و تسلیم و تقدیم دادخواست است.
- ممکن است درخواست طلاق را عریضه نویس تنظیم کند و بنویسد در این صورت هزینه بر اساس تعرفه گرفته می شود و همچنین ممکن است شما دادخواست طلاق را به وکیل بدهید در اینجا طبق توافق با وکیل می توانید هزینه را پرداخت کنید.
- برای تنظیم دادخواست توسط وکلای متخصص در زمینه دعاوی خانواده با شماره تلفن های موسسه به شماره ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸ و ۸۸۴۱۰۰۵۷ تماس بگیرید.
- پس از آن، هزینه تقدیم دادخواست که به دفاتر خدمات قضایی تحویل داده می شود باید محاسبه گردد که رقم زیادی نخواهد بود اما هزینه دادرسی هم که برای دادگاه خواهد بود هم باید پرداخت شود چون طلاق غیر مالی است هزینه دادرسی آن مانند دعوای مالی بر اساس میزان مبلغ نخواهد بود و مبلغی ثابت و مقطوع است.
- که مبلغ خود هزینه دادرسی ممکن است از ۴۰ هزار تومان تا ۱۸۰ هزار تومان باشد اما باقی مبلغ ها هم مثل هزینه دادخواست و ثبت آن هزینه های اندکی خواهند بود.
هزینه داوری در طلاق یک طرفه
اگر طلاق یک طرفه باشد؛ خود قاضی سعی می کند ایجاد صلح و سازش کند و اگر حاصل نشد طرفین باید داور معرفی کنند. اگر ظرف یک هفته بعد از ابلاغ دادگاه مبنی بر تعیین داور، زوجین این کار را نکردند؛ خود دادگاه داور تعیین می کند و طرفین هم باید هزینه آن را پرداخت کنند.
اگر هزینه داور پرداخت نشود دعوای طلاق که طرح شده رد می شود و فرد متقاضی طلاق باید کار را از ابتدا شروع کند
هزینه داوری در طلاق توافقی
در طلاق توافقی هزینه داوری وجود ندارد چدن دیگر طلاق توافقی به داوری ارجاع نمی شود اما در عوض هزینه مشاوره که باید بروند جای آن خواهد بود.
این نکته را بدانید که مشاوره در طلاق توافقی طبق قانون خانواده الزامی است؛ اما رویه دادگاه های خانواده شبیه به هم نیست و بعضی از شعبه ها مشاوره حالت تشریفاتی دارد که بدون حضور طرفین و با حضور وکیل نیز انجام می شود.
لذا گرفتن یک وکیل حرفه ای که از موکل خود وکالتنامه حضور در جلسه مشاوره گرفته؛ می تواند امور را سرعت بخشد و کار را بدون حضور طرفین جلو ببرد.
هزینه وکیل در طلاق از طرف زن یا مرد
ممکن است به هر علتی امور مربوط به طلاق به وکیل دادگستری سپرده شود همچنان که در طلاق از طرف زن وقتی او وکالت در طلاق دارد یا حق طلاق دارد این هزینه ها ناگزیر است.
در این باره بسته به توافق فرد با وکیل است که میزان این حق الوکاله چه مبلغی خواهد بود.
هزینه وکیل در دعوای طلاق نسبت به موارد مالی هم به نسبت پایین تر خواهد بود.
برای اطلاع از هزینه وکیل در تهران و شهرستان و معرفی وکیل از سراسر کشور می توانید با گروه وکلای سنا تماس گرفته و درخواست خود را ثبت کنید.
اگر چه حضور وکیل الزامی نیست اما تجربه ها و دانش وی در این زمینه می تواند کارساز باشد به خصوص که در طلاق از طرف زن به راحتی طلاق توافقی و طلاق از طرف مرد نیست ونیاز به دانش حقوقی و اثبات خیلی از امور دارد.
گروه وکلای سنا با دانش تخصصی دارای حرفه ای ترین وکلای خانواده هستند که فقط و فقط روی موضوعات خانواده تمرکز کرده اند و با منصفانه ترین هزینه امور را پیگیری می نمایند.
هزینه ثبت طلاق در محضر
این امر ممکن است در دوره های مختلف تغییر کند اما هزینه تقریبی آن تا ۱ میلیون تومان است و ممکن است کمتر هم باشد.
هزینه طلاق از طرف زن
این امر در بالا گفته شد که همان طلاق یک طرفه است در واقع اگر زوجه بخواهد دادخواست طلاق بدهد باید هزینه های دادخواست و دادرسی را پرداخت کند که هزینه آنچنان زیادی هم نخواهد بود.
اما برای استفاده از وکیل باید برای میزان حق الوکاله به توافق برسند.
طلاق از این جهت که از طرف مرد غالبا واقع می شود و زن در مواردی مشخص مثل عسر و حرج می تواند درخواست دهد و باید آن را اثبات کند کمی دشوار تر است و توصیه می شود مشکلی را که به خاطر آن می خواهید طلاق بگیرید را با وکیل در میان بگذارید.
هزینه طلاق توافقی
آن هزینه هایی که در مورد طلاق یک طرفه گفته شد مثل هزینه دادخواست و هزینه دادرسی در اینجا هم جاری است. پس چیزی حدود ۲۰۰ هزار تومان یا بالاتر و یا پایین تر تمام این هزینه ها را شامل می شود.
از طرفی چون طلاق توافقی داوری ندارد اما مشاوره رفتن دارد برای هر جلسه مشاوره در دادگاه نزدیک ۱۰۰ هزار تومان و در بهزیستی نزدیک ۶۰ یا ۷۰ هزار تومان خواهد بود.
هزینه ثبت طلاق توافقی در محضر
همانطور که در بالا گفته شد ممکن است این رقم ها متفاوت باشد اما تقریبا حدود ۱ میلیون تومان شاید بیشتر هم هزینه ثبت طلاق است و این هزینه جمعا برای هر دو طرف است و یک با پرداخت کافی است.
نتیجه گیری
طلاق هم مثل باقی مواردی که در دادگاه مطرح می شود یک سری هزینه ها خواهد داشت مثل هزینه دادخواست و هزینه دادرسی که مبلغ زیادی نخواهد شد. در بالا به آن اشاره شد بعد از آن در صورت موافقت دادگاه با طلاق هزینه ثبت طلاق در محضر هم که بیشتر از هزینه دادرسی خواهد بود باید به هزینه ها اضافه بشود.
سوالات متداول
هزینه ثبت دادخواست طلاق چقدر است؟
هزینه این امر در حدود ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود.
هزینه ثبت طلاق در محضر چقدر است؟
در حدود یک میلیون تومان یا بیشتر هزینه ثبت طلاق خواهد بود.
هزینه وکیل برای طلاق چه مقدار است؟
این هزینه و مبلغ بسته به توافق شما با وکیل دارد در انواع طلاق معمولا طلاقی که از طرف زن است بیشتر احساس نیاز به وکیل وجود دارد زیرا زن باید علت طلاق را ثابت کند بر خلاف مرد. برای اطلاع از این موضوع با شماره های موسسه تماس بگیرید. ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸، ۰۲۱۸۸۴۱۰۰۵۷