مشاوره حقوقی با وکیل ارث و میراث

مشاور حقوقی با وکیل ارث و میراث

ارث و یا میراث به اموالی گفته می شود که از فرد فوت شده بعد از فوت وی باقی می ماند.

در این مقاله به گفتاری مختصر در این باره خواهیم پرداخت.

وکیل پایه یک دادگستریتو را از ارث محروم میکنم حقیقت یا کذب؟

شاید شما هم شنیده باشید که در گفتگو های روز مره یا دیالوگ های فیلم ها این جمله شنیده شده است که فرد می گوید خطاب به یکی از فرزندانش که من تو را از ارث محروم می کنم در واقع باید بدانیم این جمله هیچ حقیقت قانونی ندارد و به نظر وکیل ارث و میراث خنده دار است و جمله ای اشتباه است در واقع کسی نمی تواند در نحوه ارث بری ورثه تغییری ایجاد کند زیرا حکم قانون گذار بر آن است و فرد نمی تواند برخلاف حکم آمره قانون عملی انجام دهد.

 

 

لذا این جمله که تو را از ارث محروم می کنم باطل و سخنی لغو است البته در جاهایی به واسطه اتفاقاتی فرد وارث ممکن است ارث نبرد و این امر با این که وی از ارث محروم شود فرق دارد.

برای مثال در قانون آمده که اگر کسی مورث خود را به صورت عمد بکشد از وی ارث نخواهد برد.

در مثالی فرض کنید فرزندی به صورت عمد پدر خود را خواهد گشت در اینجا قانون گذار اجازه ارث بری به وی نمی دهد.

پس به موارد دیگری که ممکن است به فرد ارثی نرسد مختصرا اشاره ای خواهیم کرد.

محکوم کردن از ارث

فرد کجاها ارث نخواهد برد

۱ – قتل عمدی

همانگونه که گفتیم اگر فرد مورث یا کسی که قرار است از وی ارث ببرد برای مثال پدر خود را به قتل برساند دیگر از وی ارثی نخواهد برد.

۲ – فرزندی که زودتر از والدین خود فوت شود

اگر فرزندی زودتر از والدین خود بمیرد دیگر به وی ارثی نخواهد رسید فرض کنید.

برای مثال فرض کنید الف ۳۵ ساله دارای ۲ فرزند است حال وی فوت می کند و پس از یک سال، پدر وی فوت می شود در اینجا باید گفت الف که مرده از میراث مادر خود ارثی نمی برد. حال سوال این است که آیا فرزندان الف هم از پدر بزرگ خود ارث نمی برند؟


بیشتر بخوانید: مراحل گرفتن ارث و نحوه تقسیم ارث


در پاسخ باید گفت خیر ایشان ارث نخواهد برد زیرا ارث بری آن ها به تبع پدر خودشان است و وقتی پدر خودشان ارثی نمی برد خود ایشان هم ارثی نخواهند برد.

۳ – اگر مردی انتساب فرزندی به خودش را انکار کند و به زن خود تهمت زنا بزند، دیگر از هم ارث نمی برند که به این عمل لعان گفته می شود

۴ –  طفل متولد شده از زنا از پدر، مادر و اقوام آنان ارث نمی برد

۵ – در صورتی که وراث شخص مسلمان کافر باشند نیز از وی ارث نخواهند برد.

تمامی این موارد باید توسط وکیل ارث و میراث متخصص بررسی شود و سپس دادخواست انحصار مطرح گردد.

فرد کجاها ارث نخواهد برد

آیا پدر میتواند کل اموال را به اسم یکی از فرزندان بزند

باید دقت داشته باشید که بر خلاف آنچه در فهم عرف است باید گفت ارث و وصیّت مربوط به پس از مرگ است و قبل از مرگ فرد صاحب اختیار مال خود است.

و حتی می تواند آن را به یکی از فرزندان هبه کند یا ببخشد یا اینکه اصلا در راه خدا خرج کند زیرا وی در زمان حیات صاحب اختیار است و کسی حق نخواهد داشت وی را محدود کند.

در این خصوص شایان ذکر است که در بسیاری از موارد، جعل و سند سازی در خصوص اموال متوفی انجام می گیرد که وکیل ارث و میراث باید به دقت این موارد را نیز بررسی نماید.


بیشتر بخوانید: شرایط ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر (ارث همسر)


آیا پدری میتواند کل اموال را به نفع یکی از فرزندان خود وصیّت کند

همانگونه که در بالا گفتیم فرد در زمان حیات صاحب اختیار تمام و کمال اموال خود است اما برای پس از فوت اینگونه نیست و وی دارای محدودیت است پس فرد می تواند در زمان حیات و زندگی خود درباره تمام اموال خود تصمیم بگیرد.

اما در وصیّت و تعیین تکلیف برای بعد از فوت نمی تواند به صورت تمام و کامل صاحب اختیار باشد و طبق قانون فرد فقط می تواند تا یک سوم ۱/۳ اموال خود را وصیّت کند و بیشتر از آن نافذ نیست و صحیح نیست مگر آنکه ورثه قبول کنند این وصیّت مازاد را.

فرض کنید دارایی فرد پس از مرگ ۳۰۰ میلیون است وی برای یکی از فرزندان خود یا کسی دیگر وصیّت می کند که ۱۲۰ میلیون به وی بدهند باید گفت به این فرد ۱۰۰ میلیون تعلق می گیرد.

چون یک سوم ۳۰۰ میلیون است اما مازاد بر آن وقتی به آن فرد داده می شود که بقیه ورثه یا وکیل ارث و میراثی که اذن از موکل دارد این را اجازه بدهند.

وصیت اموال

ارث بری زن از خانه و زمین چگونه است؟

زن از مال خود و یا عین مال غیر منقول مثل خانه و زمین ارث نمی برد اما از قیمت آن ارث خواهد برد.

لذا اگر پس از فوت شوهر وی خانه یا زمینی باقی بماند این موارد غیر منقول باید قیمت گذاری شود و حسب مورد به زن حق خود را بدهند.

سهم الارث زن چقدر است

زن از شوهر خود گاهی یک چهارم ۱/۴و گاهی ۱/۸ ارث می برد باید گفت در جایی یک چهارم ارث می برد که از شوهر و زوج وی فرزندی نداشته باشد پس اگر شوهر وی فوت شود و بچه ای داشته باشد چه بچه از این زن باشد چه از زن دیگر سهم الارث وی ۱/۸ خواهد بود. از خود اموال منقول و قیمت اموال غیر منقول ارث می برد.

فرض کنید کسی فوت می شود و ورثه وی زن و تنها فرزندش هستند در اینجا باید گفت زن ۱/۸از اموال شوهر خود به ارث می برد پس اگر تمام ارث مرد ۸۰۰ میلیون باشد ۱۰۰ میلیون به وی می رسد.

ارث برای زن در ازدواج موقت

لازم به ذکر است که زنی که در صیغه کسی است یعنی ازدواج موقت کرده اند از شوهر خود ارث نخواهد برد اما فرزندی که از این طریق متولد شده قابلیت ارث بردن دارد.

وکیل پایه یک دادگستریمشاوره با وکیل ارث و میراث

نحوه ارث بری اعضای خانواده دارای حالات و جوانب مختلف خاصی است لذا توصیه می شود افراد تقسیم ارث را با مشاوره قبلی با مشاوران و کلا انجام دهند تا دچار مشکلات احتمالی نشوند.

برای مثال ارث بری مادر در حالتی یک عدد و در حالتی عددی دیگر خواهد بود همانگونه که در زن این گونه بود لذا لازم است قبل از انجام تقسیم ارث از تخصص مشاوران و وکلاء در این زمینه استفاده کنید گروه وکلاء سنا در این زمینه همه روزه پرونده های مختلفی را بررسی می کنند و می توانید امور خود را با آسودگی خاطر به این گروه واگذار کنید.

برای تصرف فرد در سهم الارث خود لازم است ابتدا گواهی حصر وراثت دریافت شود برای دریافت گواهی حصر وراثت ابتدا باید به ثبت احوال مراجعه کرد که فوت مورث ثبت شود تا یک گواهی فوت صادر شود.

حال با گواهی فوت و رجوع به شورای حل اختلاف می توان گواهی انحصار وراثت اخذ کرد حال ممکن است نام شخصی در گواهی انحصار وراثت نیامده باشد لذا لازم است فرد از وکیل متخصص استفاده کند تا بتواند به حق خود برسد.

وکیل ارث و میراث

نتیجه گیری

ارث و میراث به معنای هر آنچه است که از شخص فوت شده به جا می ماند و ورثه او به اندازه سهم خود از آن مالک خواهند شد.

همانطور که گفتیم محرومیت کسی از ارث ممنوع و غیرممکن است. بسیاری از مسائل ارث در خصوص نحوه محاسبه سهم الارث و تعیین وراث نیست و مسائل پیچیده و گسترده ای بعضا پیش می آید.

که افراد عادی قادر به حل مشکل نیستند و لذا  مشورت با یک وکیل ارث و میراث قدر تا حدودی خیال افراد  را از بابت انجام تمام اقدامات حقوقی راحت می نماید

سوالات متداول

برای تقسیم ارث چه باید کرد؟

چون تقسیم ارث دارای جوانب مختلف است و از اموری است که در عرف معمولا باعث ایجاد تنش می شود لذا لازم است جهت جلوگیری از این تنش از تخصص وکلاء و مشاوران حقوقی استفاده کنید گروه وکلاء سنا می توانند شما را تمام و کمال در این زمینه یاری کنند.

آیا فرزندی که زودتر از پدر خود فوت شده از وی ارث می برد؟

خیر در این حالت فرد و حتی فرزندان این فرد از پدر وی ارث نخواهند برد زیرا شرط است که در زمان فوت پدر فرزند زنده باشد تا بتواند ارث ببرد.

آیا زن از خانه ارث می برد؟

زن از اموال غیر منقول مثل خانه و زمین ارث نمی برد اما از قیمت آن ارث می برد پس می توان آن را قیمت گذاری کرد و حسب مورد سهم الارث زن را از آن پرداخت کرد اما اگر متوفی. و شخص فوت سده زن باشد مرد از تمام اموال وی ارث می برد حتی از عین مال غیر منقول زن هم ارث می برد.

2 پرسش و پاسخ ها

  • شایلین

    4 شهریور 1400 - 1:29 ب.ظ

    با سلام اگر متوفی به قتل رسیده باشد
    و دارای ۲ فرزند پسر و دختر باشد
    همچنان قانون پا برجاست
    پسر ۲ برابر ارث میبرد؟

    • بهزاد زینالی

      27 مهر 1400 - 4:00 ب.ظ

      سلام: بله ولی اگر قاتل از ورثه باشد ارث نمی برد.

پرسش و پاسخ بسته شده اند