خانواده از یک زوج به همراه فرزندانشان تشکیل میشود و یک بخش کوچک از جامعه را شکل میدهد، با وجود اینکه اعضای خانوادهها معمولا نسبت به هم گذشت دارند و سعی میکنند از حریم خانه و خانواده محافظت کنند، اما مشکلات ریز و درشتی که بین اعضای خانواده رخ میدهد اجتنابناپذیر است.
به همین علت است که برای طرح دعاوی خانوادگی نیاز به وکیل زبده در امور خانواده دارید، وکیل خانواده با مشکلاتی که از ابتدای شروع زندگی مشترک زوجین رخ میدهد آشنا است و میداند که در هر مرحله از اختلافات خانوادگی چطور باید پرونده را پیش ببرد و از موکل خود دفاع کند.
بنابراین مراجعه به یک مشاور متخصص خانواده و یا وکیل مجرب در حوزه مسائل خانوادگی بسیار میتواند موثر باشد. ابتدا بهتر است با وکیل خانواده و خصوصیات یک وکیل یا مشاور متخصص آشنا بشیم.
دسترسی آسان به مطلب
وکیل خانواده کیست
وکیل خانواده در امور خانوادگی متخصص است و در زمینه حل مشکلات و دعاوی اعضای یک خانواده و اشخاص حقیقی فعالیت میکند، از جمله دعاوی خانوادگی که با تایید دادگاه به آنها رسیدگی میشود میتوان به طرح دعاوی خسارت ناشی از بر هم زدن نامزدی، نکاح موقتی و دائم، اذن در ازدواج، شروط ضمن عقد زن، ازدواج مجدد، استرداد جهیزیه، دریافت مهریه، دریافت اجرتالمثل زن، تمکین و نشوز، طلاق، رجوع از طلاق، حضانت فرزندان، تعیین میزان نفقه و دریافت آن و… اشاره کرد.
وکیل متخصص خانواده چه خصوصیاتی دارد
چطور می توانیم بهترین وکیل دادگستری را برای یک پرونده خانواده انتخاب کنیم؟ در پاسخ باید بدانید زمانی که شما در یک موتور جستجوگر مانند گوگل بهترین وکیل خانواده در ایران و یا بهترین وکیل خانواده در تهران … را سرچ میکنید موتورهای جستجوگر شما را با مسائل ذیل آشنا خواهد میکنند:
یکی از مسائلی که در وکیل خانواده باید به آن توجه داشت متخصص بودن وکیل خانواده است. متخصص بودن وکیل خانواده به این معناست که وکیل پایه یک دادگستری در زمینه مسائل خانوادگی مهارت بالایی داشته باشد و به خاطر هم تجربه بسیاری کسب کرده باشد. در واقع وکیل خانواده صرفا در حوزه دعاوی خانوادگی ورود میکند و با پیچیدگی های آن کاملا آشنا می باشد.
البته تمامی وکلای دادگستری می توانند در امورات مختلف مثل: کیفری، حقوقی، اداری، قراردادها، خانوادگی و … وکالت انجام دهند اما اصل بر تخصص است و تعدادی از وکلا به صورت تخصصی در مسائل خانوادگی وکالت انجام می دهند که به آنها وکیل خانواده می گویند و در بخش های طلاق، نفقه، حضانت و مهریه، تجربه کافی را کسب کرده اند و تسلط لازم را روی مسائل خانوادگی دارند.
وکیل خوب خانوادگی تمامی توان و دانش خود را برای دفاع از موکل خود بکار می گیرد و پرونده را به طور جدی پیگیری میکند و همچنین موکل خود را از روند دادگاه و محتویات پرونده مطلع میکند.
در مواجه با چه مشکلاتی باید به وکیل یا مشاور خانواده مراجعه کنیم
انسان ها هنگام مواجه شدن با مسائل خانوادگی دچار مشکلات فراوانی میشوند، چگونگی ملاقات و حضانت با فرزند، مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، تمکین و… موضوعاتی هستند، که در خلال مشکلات خانوادگی مطرح میشوند؛ بنابراین مراجعه به وکیل خانواده باعث میشود تا این مسائل به آسانی و با سرعت بیشتری حل شوند.
وکیل خانواده در زمینه مسائل خانوادگی به درستی و به موقع وارد میشود و از خسارت های مادی یا معنوی بعدی جلوگیری میکند.
شاید پیدا کردن یک مشاور و وکیل خانواده در ابتدا سخت و پیچیده باشد و یا حتی ندانید به کدام وکیل پایه یک دادگستری در برخورد با مشکل خانوادگی خود رجوع کنید.
زیرا وکلا با تخصصی شدن امور حقوقی ممکن است در زمینه های خانواده، پرونده های ملکی، پرونده های کیفری و … که هر کدام دارای موضوعات مختلف حقوقی می باشد فعالیت نمایند. اما با دانستن ویژگی های یک وکیل یا مشاور خانواده میتوانید به راحتی وکیل خانواده خوب را تشخیص داده و انتخاب کنید.
در ادامه به بررسی ویژگی های یک وکیل خوب میپردازیم:
ویژگی های وکیل یا مشاور متخصص خانواده
کسانی که نیاز به طرح دعاوی خانوادگی دارند و به دنبال یک وکیل کار بلد و متخصص هستند برای انتخاب یک وکیل متخصص باید با ویژگی های آن نیز آشنا باشند که در ادامه این مطلب به ارائه آن پرداخته ایم:
- دانش و آگاهی کافی در زمینه طرح دعاوی خانوادگی
- تمرکز داشتن روی یکی از حوزههای مشکلات خانوادگی و حرفهای بودن در آن زمینه
- داشتن اخلاق حرفهای در رسیدگی تمام و کمال به پرونده
- صداقت و امانت داری در تمام مراحل طرح دعاوی خانوادگی
- توجه به مصلحت موکل و پیش بردن پرونده با صلاحدیدهای موجود
- توانایی طرح دعاوی به صورت حرفهای و قدرت سخنوری و تمرکز بالا تا حصول نتیجه راضی کننده از پرونده
- داشتن موفقیت در پرونده های قبلی
- رعایت انصاف در عمل و داشتن حُسن سابقه
وکیل خانواده چه وظایفی دارد
قبل از اینکه برای طرح دعاوی خانوادگی اقدام کنید، لازم است وظایفی که وکلای خانواده برای رسیدگی به پروندههای مطرح شده در خصوص مشکلات خانواده دارند را بدانید.
این وظایف به شرح زیر میباشد:
- برقراری صلح بین اعضای خانواده تا حد امکان و پیشگیری از ایجاد تشدید اختلاف
- تلاش برای نتیجه بخش شدن دعاوی مطرح شده با رعایت اصول اخلاقی
- دفاع تمام و کمال از حقوق موکل
- رسیدگی و پیگیری پرونده تا رسیدن به نتیجه نهایی
- شفافیت در پیشبرد پرونده و پاسخ دهی به سوالات موکل
- ارائه اطلاعات کامل در تمامی مراحل پیشبرد پرونده به موکل
- حاضر شدن در دادگاه جهت رسیدگی به پرونده به عنوان نماینده موکل جهت دفاع از وی
- انجام تمامی امورات قضایی از جمله: طرح لایحه، قرارداد و نامه نگاری برای پیش بردن پرونده
- مستند سازی جلسات دادگاه و گزارشها و مدارک موجود جهت دفاع از حقوق موکل
- همچنین وکیل خانواده موظف است اسرار موکلش را حفظ کند و از مطرح کردن مواردی که کمکی به پیشبرد پرونده نمیکند خودداری نماید.
کلام آخر
با توجه به اینکه مشاوره وکیل خانواده از سوی وکلای زیادی مطرح میشود؛ اما، افرادی که نیاز به یک وکیل خانواده حرفهای و با تجربه دارند نمیتوانند به راحتی درباره انتخاب وکلای حقوقی مورد نظرشان برای طرح دعاوی خانوادگی تصمیمگیری نمایند.
به همین دلیل متقاضی ممکن است مدت زمان زیادی را صرف جستجو برای پیدا کردن وکیل مد نظرش بکند و بازه زمانی که برای رسیدگی و نتیجهگیری از پروندهاش دارد را از دست بدهد.
به همین خاطر در این مقاله به بررسی خصوصیات و ویژگی های وکیل و مشاور متخصص در امور خانواده پرداختیم تا شما را در انتخاب بهترین وکیل خانواده یاری کنیم.