تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با کارآموز وکالت

فرق بین وکیل و کارآموز، تفاوت وکیل پایه یک و دو

یکی از مهمترین مسائلی که اغلب در زندگی افراد ایجاد می شوند، روبرو شدن با برخی از مسائل حقوقی می باشد که هر شخصی به راحتی نمی تواند از عهده آن براید. چرا که امروزه قوانین و مقررات پیچیده و متفاوتی در جامعه وجود دارند، که رسیدگی به این مسائل ملزم به آگاهی و تسلط داشتن به این قوانین می باشد. بنابراین به این منظور باید به سراغ بهترین وکلای پایه یک دادگستری بروید. سوال رایجی که اغلب در این زمینه وجود دارد، این است که تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با کارآموز وکالت در چیست؟

فرق وکیل و کارآموز

انتخاب وکیل پایه یک دادگستری یا کارآموز وکالت؟

برخی از افراد تصور می کنند که تقسیم انواع وکلای پایه یک دادگستری و یا پایه دو که همان کارآموز وکالت می باشد، بر حسب میزان مهارت آن هاست. ولی اینطور نیست و موضوع وکالت یک امر پیچیده تر است. به این ترتیب باید بدانید که تفاوت هایی بین این دو وجود دارد که باعث می شود وکیل پایه دو یا همان کارآموز وکالت، نتواند در برخی از پرونده ها دخالت کند که این به قوانین و مقررات باز می گردد. اگر با یک موضوع حقوقی و یا کیفری درگیر شده باشید و برای سرعت بخشیدن به روند انجام و رسیدگی به آن به دنبال یک وکیل باشید، شاید برایتان جای سوال باشد که تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با کارآموز وکالت در چیست؟!

بهتر است بدانید که هر دو این وکلا، اجازه این را دارند که در تمام زمینه های انجام وکالت در امور حقوقی فعالیت کنند. ولی فعالیت آن ها در برخی از امور با یکدیگر متفاوت است. به این صورت که وکیل پایه یک دادگستری می تواند بدون هیچ گونه محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری در کل کشور فعالیت کند. این در صورتی است که وکیل پایه دو تنها حق این را دارد که در برخی از مسائل کیفری دخالت کند که به جرایم تعزیری حبس کمتر از ۱۰ سال، شلاق و جزایر نقدی، پرونده های حقوقی و مالی کمتر از ۲۵۰ میلیون تومان و خواسته های غیر مالی به جز اصل نکاح و طلاق و اثبات نسب و نفی نسب، محدود می شوند.

به این صورت یک کارآموز وکالت پایه یک، باید برای دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری، ابتدا ۲ سال کاراموزی خود را نزد یک وکیل پایه یک انجام دهد و زیر نظر وی به دفاع از حقوق موکل خود بپردازد، سپس بعد از گذشت این دوره می تواند صلاحیت علمی و گزینش های مربوط را پشت سر بگذارد و برای دریافت پروانه وکالت پایه یک خود  اقدام کند. به این صورت می تواند به راحتی انواع فعالیت های مربوط به یک وکیل پایه یک دادگستری را انجام دهد.

بنیاد حقوقی بین المللی سنا متشکل از وکلای پایه یک دادگستری  هستند که همه دارای سابقه درخشان درزمینه ارائه خدمات مشاوره و قبول وکالتند. هر کدام از وکلای پایه یک سنا موظف به ارائه خدمات حقوقی و وکالتی در زمینه تخصصی خود می باشند به این منوال که هرگز وکیل دعاوی خانواده در زمینه دعاوی ملکی و سرقفلی مجاز به ارائه خدمات مشاوره و وکالت نیستند که این امر و وکالت تخصصی موجب شده که وکیلی پرونده را جلو ببرد که قبل هم در این زمینه کار کرده و با آرا جدید آشناست و رای موفقیت آمیز هم در این زمینه کسب کرده است.

تماس-با-گروه-وکلای-سنااهمیت پایه وکالت در انتخاب بهترین وکیل

زمانی که موکلی برای رسیدگی به مسائل و پرونده های خود به دنبال اخذ یک وکیل می رود، باید حتما از پایه وکیل اطلاع داشته باشد. چرا که این امر یکی از مهمترین عوامل در انتخاب وکیل محسوب می شود. از اصلی ترین دلایل این اهمیت نیز همانطور که ذکر شد، می توان به میزان محدودیت های وظیفه یک کارآموز وکالت اشاره کرد که ممکن است در صورت عدم آگاهی موکل از پایه وکیل، پرونده ای را ارائه دهد که با موفقیت روبرو نشود و این مسئله شرایط را برای موکل سخت تر می کند. در بیشتر مواقع اشخاصی که به وکیل نیاز دارند، به این امر توجه نمی کنند، در صورتی که این اشتباه است.

چرا که آن ها با مرور زمان با بروز مشکل مواجه شده و متوجه می شوند که وکیل انتخابی آن ها، وکیل پایه دو می باشد و از صلاحیت لازم برای دفاع از حقوق موکل برخوردار نیست. بنایراین موکل باید با توجه به میزان مشکل خود در انتخاب کردن وکیل دقت کافی داشته باشد و برای انتخاب وکیل به موسسات معتبر مراجعه کند تا بتواند با بهترین وکلا در ارتباط باشد. در واقع قرار گفتن نام پایه یک، در کنار اسم یک وکیل نوعی اطمینان خاطر برای موکل به حساب می آید که باعث می شود وی بتواند با خیال راحت تری به وکیل خود اعتماد کند.

در واقع از اصلی ترین تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با کارآموز وکالت می توان به محدوده اختیارات این دو وکیل اشاره کرد که در صورت مراجعه به آن ها حتما باید به این موضوع توجه کنید. در این زمینه وکلای زیادی مشغول به فعالیت هستند که می توانند در تمام زمینه های کیفری، حقوقی، خانواده، شکایت، ملکی، مالی، اداره کار، شهرداری و … به پرونده های شما رسیدگی کنند.

وکیل درجه یک

مراحل رسیدن به درجه وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

زمانی که یک فارغ التحصیل شته حقوق، برای اخذ پروانه وکالت خود اقدام می کند، ابتدا باید در آزمون وکالت که به وسیله کانون دادگستری و مراکز امور مشاوران برگزار می شود، شرکت کند. به این صورت زمانی که قبولی خود را در این آزمون دریافت کرد، ابتدا باید کارآموزی وکالت را آغاز کنند  و به صورت یک وکیل پایه دو دادگستری مشغول به فعالیت شوند که همانطور که ذکر شد، اختیارات آن ها در این درجه محدود است. آن ها باید این دوره را زیر نظر یک وکیل پایه یک به مدت ۲ سال بگذرانند.

سپس بعد از دو سال، این افراد باید بتوانند برای نشان دادن صلاحیت خود، در آزمونی که توسط وکلای مشاوران تعیین می شود، قبولی بگیرند. به این صورت پروانه وکالت پایه یک آن ها توسط این کانون اخذ می شود. به  این صورت این وکیل می تواند در تمامی دعاوی حقوقی و کیفری فعالیت کند و محدوده فعالیت های او گسترده می شود. پس او می تواند به پیچیدگی های روز افزون انواع دعاوی نیز رسیدگی کند و به صورت تخصصی در آن ها مشغول به کار شود.

کلام آخر

اکنون که با تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با کارآموز وکالت آشنا شدید، برای آنکه بتوانید بهترین وکیل را برای پرونده های خود پیدا کنید، باید بتوانید تحقیقات زیادی انجام دهید و به یک موسسه معتبر مراجعه کنید. به این صورت می توانید وکیل مورد نظر خود را برای رسیدگی به دعاوی و پرونده ای که درگیر آن شده اید، پیدا کنید و با خیال راحت به او اعتماد کنید.