وسعت قوانین موضوعه کشور بسیار زیاد است به شکلی که یک فرد به تنهایی نمی تواند در تمام زمینه های ممکن متخصص و مسلط باشد مگر به سختی لذا بیشتر و غالبا اینگونه است که در هر شاخه ای و رشته ای فردی برای تخصص تلاش می کند.
اخیرا نوع وکالت بیشتر به سمتی می رود که اصطلاحا به آن وکالت تخصصی می گویند به این معنا که هر وکیل فقط در یک حوزه ای تخصص بیشتری دارد قبول وکالت می کند مثلا فردی در زمینه کیفری و وکیل دیگری در زمینه حقوقی و شخصی دیگر در زمینه شهرداری بیشتر وکالت قبول می کند.
در اینجا می خواهیم به معرفی وکیل در حوزه امور شهرداری بپردازیم.
دسترسی آسان به مطلب
دعاوی شهرداری
قوانین کیفری و حقوقی کشور به اندازه کافی دارای پیچیدگی هایی هستند که نیازمند این است که فرد بتواند با کمک وکیل امور خود را انجام دهد.
قطعا در قانون های مربوط به شهرداری چون از آن در جامعه و دانشگاه ها سخنی در میان نیست پیچیدگی های بیشتری نسبت به قوانین دیگر دارد.
لذا اگر در امور شهرداری به مشکل برخورده اید بهترین راه به وکیل متخصص در حوزه شهرداری است.
در این زمینه می توانید از وکلای متخصص گروه وکلای سنا استفاده کنید.
دعاوی و قوانین شهرداری ویژگی های خاصی دارد که حتی بسیاری از حقوق دانان به علت پیچیدگی های آن دنبال آن نمی روند و حتی کسانی که پروانه وکالت می گیرند این قوانین شامل قوانینی که برای داشتن پروانه نیاز به دانستن آن است نمی باشد به همین دلیل شمار وکلایی که در زمینه دعاوی شهرداری تخصص دارند بسیار اندک است.
همانطور که گفتیم در مجموعه گروه وکلای سنا می توانید با وکلایی که در زمینه شهرداری تخصص دارند مشاوره بگیرید و از آنان در دعاوی خود کمک بگیرید.
پیچیدگی های دعاوی شهرداری و کمیسیون ها
در دعاوی که ممکن است شهروندان با شهرداری پیدا کنند؛ برخلاف باقی دعاوی حقوقی به راحتی و به صرف اطلاعات عمومی نمی توان راه پیگیری آن ها را شناخت.
زیرا اولا مراجع رسیدگی کننده در شهرداری منحصر به یکی یا دو تا نیست بر خلاف باقی امور حقوقی که مثلا غالب ۹۰ درصد در دادگاه ها و شورای حل اختلاف رسیدگی می شود.
اما شهرداری این گونه نیست و پیچیدگی های خاص خود را دارد.
برای مثال کمیسیون های رسیدگی کننده در شهرداری عبارت اند از:
کمیسیون ماده ۷۷ این کمیسیون زمانی رسیدگی به امری را عهده دار می شود که اختلاف مربوط به تادیه عوارض باشد.
- کمیسیون ماده ۱۰۰ که به تخلفات ساختمانی داخل شهر و محدوده شهر رسیدگی می کند و مواردی مثل بنای بدون پروانه و مجوز، تخلف ساختن بنای اضافه، تجاوز به معابر و رعایت نکردن اصول فنی، عدم استحکام بنا و موارد دیگر که در این کمیسیون رسیدگی می شود.
- کمیسیون ماده ۹۹ که به تخلفات ساختمانی خارج از شهر رسیدگی می کند.
- کمیسیون ماده ۱۲ که بیشتر وظیفه دارد به استعمالات ادارات دولتی در خصوص نوع فلان زمین پاسخ بدهد که آیا موات است، بایر است و… فردی که به پاسخ شهرداری نسبت به ملک اعتراضی داشته باشد باید در دادگاه اقامه دعوا کند برای اعتراض.
کمیسیون های مختلف شهرداری باعث پیچیدگی های آن شده اند.
لذا هر گونه مشکلی را باید از راه مخصوص آن حل کرد و هر کدام از این کمیسیون ها هم بعضا دارای مرجعی برای اعتراض هستند.
توصیه می شود در امور شهرداری که برای شما پیش آمده از وکیل متخصص در زمینه شهرداری کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: عوارض شهرداری یعنی چه و انواع آن
گروه وکلای سنا دارای وکلای متخصص در تهران هستند که می توانند مشکلات شهروندان با شهرداری را پیگیری کنند.
همانطور هم که اشاره شد دانستن پیچیدگی های این کمیسیون ها امر دشواری است که حتی کسانی که حقوق خوانده اند نیز از آن عاجز اند.
آیا لازم است از وکیل شهرداری استفاده کنیم؟
همانطور که اشاره کردیم پیچیدگی های قوانین شهرداری بسیار بیشتر از قوانین خانواده و معاملات است که بین افراد جامعه اقلا اطلاعاتی در این زمینه ها وجود دارد اما قوانین شهرداری اینگونه نیستند در نتیجه لازم است که از وکیل شهرداری که تخصص در زمینه شهرداری دارد استفاده کنید.
با استفاده از وکیل شهرداری، امکان احقاق حق شما بیشتر می شود از این جهت که با وجود وکیل متخصص شهرداری کمیسیون های مربوطه با دقت بیشتری امر را بررسی می کنند و کوچک ترین مسامحه ای را وکیل پیگیری خواهد کرد و این امر برای خود افراد که از قوانین اطلاعی ندارند امکان پذیر نیست.
پیشنهاد ما به شما در امور که طرف شهرداری قرار دارید استفاده از تخصص گروه وکلای سنا و وکلای متخصص آنان در حوزه شهرداری است.
مورد دیگر این که در شکایت از شهرداری بسیاری از آن ها در صلاحیت دیوان عدالت اداری است و در این مرجع بزرگ و عالی افراد عادی کارشان بسیار سخت و مشکل خواهد بود.
شکایت از شهرداری در جاهایی که دیوان عدالت اداری صالح است
در جاهایی که می خواهید به شهرداری و رای کمیسیون آن اعتراض کنید این اعتراض در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود.
مثل اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، شکایت از رای کمیسیون ماده ۷۷، اعتراض به رای کمیسیون مشاغل مزاحم، اعتراض به رای کمیسیون باغات،شکایت از مصوبات کمیسیون ماده ۵ و موارد دیگری که از حوصله بحث خارج است.
در کجاها دعوای علیه شهرداری در دادگاه حقوقی رسیدگی می شود؟
دعاوی ای مثل ابطال قراردادهای با شهرداری، هرگونه اختلاف قراردادی با شهرداری، مطالبه بهای ملک از شهرداری، دعوای تصرف مثل تصرف عدوانی که ممانعت و مزاحمت علیه شهرداری، ناگفته نماند که دعاوی تصرف علیه شهرداری اگر مطرح بشود در دادگاه کیفری بررسی می شود مثل شکایت از شهرداری به جرم تخریب یا تصرف عدوانی و..
نتیجه گیری
قوانین شهرداری دارای پیچیدگی های خاص خود است و برخلاف دیگر قوانین عادی، افراد جامعه احاطه ای آنچنان به آن ندارد و مراجع رسیدگی کننده زیادی در شهرداری وجود دارد که این امور در تخصص وکیل متخصص شهرداری است.
راه های اعتراض به آرای این کمیسیون هم پیچیدگی هایی دارد که گاها در صلاحیت دیوان عدالت اداری و گاها در صلاحیت دادگاه است، از این جهت بیشتر دعاوی شهرداری نیازمند وکیل است و بدون حضور وکیل برای فرد امری زمان بر خواهد بود که امکان رسیدن به مقصود برای وی اندک می باشد.
در این زمینه ما توصیه می کنیم که از گروه وکلای سنا که دارای وکلایی متخصص در زمینه شهرداری است استفاده کنید.
سوالات متداول
آیا لازم است در دعاوی شهرداریها وکیل استفاده کنیم؟
بله، به علت پیچیدگی های قانونی شهرداری و کمیسیون های مخالف آن و کم بودن اطلاعات مردم عادی از قوانین شهرداری استفاده از وکیل لازم است.
شهرداری ملکی را از کسی برای امور خود گرفته اما بهای آن را نپرداخته در کجا اقامه دعوا باید کرد؟
در اینجا چون جنبه قراردادی در پرونده است مستقیما دادگاه عمومی حقوقی صالح است به رسیدگی و باید در این دادگاه اقامه دعوا شود نه در کمیسیون های مربوطه.
بهترین وکیل متخصص در امور شهرداری را چگونه بشناسیم؟
در این زمینه می توانید از گروه وکلای سنا که دارای وکلایی هستند که تخصصا در زمینه شهرداری وکالت می کنند استفاده کنید.
اعتراض به آرای کمیسیون های شهرداری در صلاحیت چه مرجعی ست ؟
اعتراض به رای این کمیسیون ها بیشتر و غالبا در صلاحیت دیوان عدالت اداری و گاهی هم در صلاحیت دادگاه عمومی خواهد بود.