وکیل حقوقی

وکیل حقوقی کیست؟

وکیل حقوقی کسی است که در مورد مسائل حقوقی از جانب موکل اجازه دارد که در حدود وظایف خود اقدام کند. چون وکالت، نیابت به حساب می آید پس هر آنچه وکیل انجام دهد در حدود اختیارات خود اثر آن به موکل خواهد رسید و موکل موظف به انجام و اجرا آن می باشد.

وکیل حقوقی با توسل به دانش حقوقی که دارد؛ در دادگاه سعی دارد از موکل خود احقاق حق کند. در ادامه بیشتر با وکیل حقوقی، وظایف و تفاوت آن با وکیل کیفری آشنا خواهیم شد.

 

وکیل حقوقی چه وظایفی دارد؟

وکیل حقوقی می تواند در تمام پرونده های حقوقی با وسعتی که دارد اقدام حقوقی انجام دهد مانند:

  • مسائل در دادگاه عمومی حقوقی
  • دادگاه خانواده
  • دیوان عدالت اداری
  • در زمینه شرکت ها و همچنین چک و سفته و…

اما با توجه به آنکه تسلط بر تمامی این حوزه ها کاری دشوار است و وکالت به این سمت رفته است که به صورت تخصصی در آید به همین دلیل گروه وکلای سنا پیش رو این امر با گرد آوردی وکلا از سراسر کشور خدماتی نوین را ارائه می دهد که طبق آن هر فردی در جامعه که با مشکل حقوقی روبرو می شود بتواند با متخصص همان حوزه مشورت بگیرد و از وکالت وی استفاده کند.

تعهدات وکیل در مقابل موکل

در قانون مدنی در این باره موادی مقرر شده است که طبق آن هر گاه از تقصیر وکیل خسارتی به موکل متوجه شود که وکیل مسبب آن محسوب شود مسئول خواهد بود. طبق ماده ۶۶۷ وکیل باید در اقداماتی که انجام می دهد مصلحت موکل را در نظر بگیرد و از آنچه موکل وی را از آن محروم ساخته تجاوز نکند.

نکته دیگر این که وکیل در امری نمی تواند بدون اجازه موکل برای وی وکیل دیگری بگیرد و به اصطلاح حق توکیل ندارد مگر آن که موکل اجازه این کار را بدهد. حال اگر بدون اجازه و اختیار وکالت به شخص دیگر بدهد هر یک از وکیل و شخص ثالث مسئول جبران خسارات خواهند.

 

تعهدات وکیل در مقابل موکل

 

تفاوت وکیل حقوقی با وکیل کیفری

اگرچه گستره مباحث حقوقی بسیار بیشتر از مباحث جرم و جنایت و به طور کلی مباحث کیفری است اما وکیل صرفا وکیل حقوقی نیست بلکه در امور کیفری هم می تواند اقدام به وکالت کند.

برخی به این شکل رفتار می کنند که تنها در امور کیفری پرونده قبول می کنند و در امور حقوقی دخالت نمی کنند و بر عکس برخی تنها در امور حقوقی کار می کنند و در امور کیفری وکالت نمی کنند و تمرکز خود را تنها به یک حیطه جمع کرده اند.

در همین بحث های حقوقی هم برخی در موارد خاصی وکالت می کنند زیرا گستره مباحث حقوقی بسیار فراوان و زیاد است. اما به طور کلی یک وکیلی که پروانه وکالت دارد در تمام زمینه ها می تواند وکالت کند و منع قانونی ندارد.

 

مشاوره با وکیل حقوقی

مشاوره حقوقی، مانند وکالت، تنها وظیفه یک وکیل است. وکیلی که دارای مجوز وکالت است این اجازه را دارد که در زمینه مشکلی که دارید، اطلاعات درست و به روز شده‌ای را در اختیارتان قرار دهد. وجه اشتراک مشاوره حقوقی و وکالت این است که در هر دو فرد ارائه‌دهنده اطلاعات، باید مجوز داشته باشد و بر همین اساس، وظایف خاصی نیز دارد.

اگر با هر فرد دیگری به غیر از وکلا به مشاوره حقوقی بپردازید، بی‌شک دچار زیان خواهید شد و شاید نتوانید پرونده خود را به‌درستی به سرانجام برسانید. از طرفی مشاوره حقوقی با فردی غیر از وکلا برای خود افراد مشاوره دهنده نیز می‌تواند منجر به برخورد قهری و قانونی شود. پس بهترین کار مشاوره حقوقی با وکیل در زمینه حل مشکلاتی است که دارید.

 

مشاوره حقوقی ارث

ارث و موارد مرتبط با ارث و میراث امری است که هر کسی با آن مواجه شده است و یا خواهد شد این امر حوزه های گوناگونی را شامل می شود و مسائل مختلفی را در پی دارد مثل این که آیا فلان شخص ارث میبرد یا خیر؟ سهم الارث زوجه، مطالبه مهریه بعد از فوت و از محل ارثیه و موارد بسیار زیاد دیگری که مرتبط یا حقوق ارث و حقوق خانواده است که شما میتوانید پاسخ سوالات و مسائل خود را از طریق بنیاد حقوقی سنا و مشاوران و وکلای مستقر در آن دریافت کنید. همچنین وکلای این حوزه میتوانند انجام وکالت در امور راجع به حصر وراثت و تقسیم ترکه و موارد مرتبط با آن را از موکلین بپذیرند.

 

مشاوره حقوقی قرارداد

قرارداد ها نقش بسیار مهمی را در زندگی دارند البته در قرارداد هایی که ارزش مالی بیشتری در آن وجود دارند بیشتر حساسیت وجود دارد از این جهت که نحوه تنظیم قرارداد و تعیین شروط مرتبط با آن و تعیین ضمانت اجراها و پیش بینی های لازم درباره آن میتواند از بسیاری از اختلافات در آینده جلوگیری کند لذا نحوه تنظیم قرارداد و مشاور قبل از تنظیم آن بسیار مهم است مواردی مثل قول نامه که در ملک و املاک بیشتر کاربرد دارد و همچنین مبایعه نامه ملک در جامعه دعاوی زیادی از آن ناشی شده است که در صورت انجام مشاوره راجع به قرارداد می توانست از بسیاری از این اختلافات جلوگیری بشود.

 

مشاوره حقوقی املاک

ملک و املاک و قرارداد های راجع به آن طیف وسیعی از پرونده های دادگاه را تشکیل میدهد از این جهت که حوزه های مرتبط با آن مثل خرید و فروش ، ساخت و ساز، اجاره و پیس فروش، سرقفلی و…زیاد هستند.

در خصوص ملک و املاک به ابن شکل نیست که قانون خاص و منظمی وجود داشته باشد بلکه در غالب قوانین تصویب شده مثل قوانین مدنی و کیفری و قانون روابط موجر و مستاجر و قانون ثبت و… موارد پراکنده ای راجع به آن وجود دارد لذا تسلط به تمام این موارد مستلزم این است که فرد وکیل یا مشاور حقوقی سالیان زیادی در این حوزه فعالیت و مطالعه کرده باشد.

وکلای متخصص در حوزه ملک و ملاک و سرقفلی در بنیاد حقوقی سنا با سالیان زیاد تجربه در این حوزه و نوشتن کتاب های متعدد در این حوزه می توانند کمک کار شما در مسائل پیش امده باشند.

 

مشاوره حقوقی طلاق

ازدواج و طلاق هم‌مانند بسیاری دیگر از موضوعات از جمله مسائلی هستند که برای افراد ایجاد ابهام و سوال میکنند از طرف دیگر این حوزه هم از زمان خواستگاری و نامزدی تا عقد و ازدواج و در صورت ایجاد اختلاف منتج به طلاق دارای احکام بسیاری است که افراد به دنبال یافتن پاسخ به سوالات خود هستند‌. بنیاد حقوقی سنا با برخورداری از وکلا و مشاوران با تجربه این حوزه نیز مانند سایر حوزه ها می تواند کمک کار شما در اخذ مشاوره و اخذ وکالت برای دعاوی ایجاد شده باشد.

 

مشاوره حقوقی مهریه

مهریه طلبی ست که زن از مرد در اثر ازدواج پیدا میکند و در صورت عندالمطالبه بودن میتوان آن را در هر زمانی مطالبه کرد اما اگر عندالاستطاعه باشد لازم است برای وصول آن ابتدا توانایی مالی مرد اثبات بشود.

مهریه را هم از طریق اجرای ثبت و هم از طریق دادگاه تحت شرایطی قابل مطالبه است که زوجه ابتدا باید از طریق اداره و اجرای ثبت اقدام کند که جزئیات آن را میتوانید در همین سایت مطالعه کنید و یا اینکه از طریق وکلا و مشاوران حقوقی پاسخ مسائل و ابهامات خود را دریافت کنید.

 

مشاوره حقوقی چک

چک از وسایل پرداخت بدهی ست که به شدت در جامعه رواج دارد به همین دلیل هم هست که قانون گذار با نگاهی حساس به آن قوانین راجع به آن را گاها اصلاح میکند.

به دلیل اهمیت و رواج آن چک با بقیه اسناد تجاری فرق میکند از این جهت که راه های مختلفی برای وصول آن در نظر گرفته شده است و همچنین طبق قوانین جدید تر جک بی محل اگر صادر بشود تمام حساب ها و کارت های شخصی صادر کننده مسدود می شود و هیچ خرید حتی جزئی را نمی تواند انجام دهد همچنین راه میانبر و سریع تری را برای وصول چک از طریق اجراییه مستقیم دادگاه در نظر گرفته است که با وجود شرایطی فرد طلبکار بتواند سریع تر پول خود را به دست بیاورد برای مشاوره حقوقی راجع به نحوه صدور چک در سامانه و همچنین در صورت نداشتن موجودی توسط صادر کننده میتوانید از طریق شماره تلفن موجود در سایت از مشاوران حقوقی راهکار های لازم را دریافت کنید که این راهکار های در نحوه طرح دعوا و وصول طلب بسیار مهم خواهد بود.

 

شرکت‌ها و مشاوره حقوقی

شاید برای شما یک سؤال مهم پیش بیاید و آن این است که اگر یک شرکت تمامی قوانین را رعایت کند دیگر چه نیازی به مشاوره حقوقی دارد؟ در این میان لازم است برای شما نکاتی را ذکر کنیم نخست اینکه یک شرکت در برابر مخاطبان خود حق و حقوقی نیز دارد که شاید از آنها بی‌اطلاع باشد و به همین دلیل مشاوره حقوقی شرکت او را از این ناآگاهی بیرون می‌آید. شما چطور؟ آیا به تمام حقوق شرکت خود واقف هستید؟ برای اینکه اطلاعات خود را تکمیل کنید می‌توانید همین حالا برای درخواست وقت مشاوره اقدام کنید.

 

تفاوت وکیل و نماینده حقوقی

  • نماینده حقوقی نیازی نیست حتما پروانه وکالت دادگستری داشته باشد؛ بلکه با دارا بودن شرایط گفته شده مثل داشتن لیسانس حقوق و سابقه در امور و دفاتر حقوقی نمایندگی می کند؛ اما وکیل دادگستری لزوما پروانه وکالت دارد و می تواند هم از اشخاص حقوقی دفاع کند هم از اشخاص حقیقی. اما ذات نمایندگی حقوقی برای برخی از اشخاص حقوقی دولتی و مرتبط با دولت می باشد.
  • تفاوت دیگر اینکه وکیل چه در دعاوی حقوقی و چه کیفری می تواند وکالت کند اما نمایندگی حقوقی در امور کیفری معنا ندارد.
  • تفاوت دیگری که می توان بدان اشاره کرد این است که وقتی ابلاغیه ای در طی دعوا بخواهد ابلاغ شود در مورد وکیل به خود وی ابلاغ می شود اما درباره شخص حقوقی به نماینده حقوقی ابلاغ نمی شود بلکه به دفتر خود شخص حقوقی ابلاغ می شود. زیرا چه بسا شخص حقوقی یا شرکت دولتی بخواهد برای جلسه بعد دادگاه نماینده ای دیگر انتخاب کند و در این امر هم محدودیتی ندارد.
  • تفاوت های بنیادین در وکالت و نمایندگی حقوقی از منشا آن ناشی می شود. برای مثال وکیل ممکن است اختیار صلح و سازش داشته باشد ولی نمایندگی حقوقی چون از طرف دولت هستند و داوری و صلح و سازش در اموال عمومی و دولتی تصویب هیئت وزیران را و اگر طرف خارجی باشد حتی تصویب مجلس را نیاز خواهد داشت، چنین اختیاری ندارد.
  • در وکالت اگر دو نفر وکیل باشند و وکالت اجتماعی باشد بدون حضور دیگری در دادگاه حرف وکیل دیگر محل و ارزشی ندارد هر دو باید با هم باشند با اینکه یک نفر حاضر شود و دیگری لایحه بدهد اما در نمایندگی حقوقی اگر چند نفر نماینده بشوند برای یک دعوا چنین محدودیتی وجود ندارد.

 

نتیجه گیری

وکیل حقوقی کسی است که در پاره ای از مباحث حقوقی فعالیت دارد و از وظایف حرفه ای وی آن است که تعهداتی که به موجب قانون بر عهده وی نهاده شده را اجرا کند که از جمله آن رعایت غبطه و مصلحت موکل می باشد. بنیاد حقوقی سنا با برخورداری از وکلای با تجربه در حوزه های گوناگون حقوقی میتواند در زمینه اخذ مشاوره و انجام وکالت در دعاوی و مسائل حقوقی شما کمک کار باشند.

سوالات متداول درباره وکیل حقوقی

  • وکیل حقوقی کیست؟

وکیل حقوقی کسی است که در حول موضوعات حقوقی به فعالیت می پردازد و و خدمت حقوقی به افراد ارائه می دهد چه در زمینه وکالت چه در زمینه مشاوره

  • وکیل حقوقی چه وظایفی دارد؟

وکیل حقوقی موظف است در زمینه مورد وکالت غبطه و مصلحت موکل را رعایت کند و در زمینه قوانین موجود و تازه تصویب شده مطالعه های مستمر داشته باشد.

  • تفاوت وکیل حقوقی و کیفری چیست؟

وکلا و کسانی یا کسانی که پروانه وکالت دارند می توانند در تمام زمینه ها وکالت کنند اما به دلیل وسیع بودن مباحث حقوقی هر وکیل سعی دارد در حیطه حقوقی یا کیفری وکالت کند تا بهتر متمرکز باشد. و تفاوتی بین آنان نیست به جز آنکه وکیل حقوقی در پرونده های حقوقی و وکیل کیفری در امور جزایی بیشتر وکالت می کنند.

صفحه اصلی