حتما شما هم نام میثم مظفر را در رسانه ها و شبکه های اجتماعی شنیدهاید اما ممکن است اطلاعات دقیقی در مورد اقدامات و خدماتی که این شخص برجای گذاشته است نداشته باشید.
این شخص از ابتدای نوجوانی خدمات ارزنده ای داشته اند و همواره سعی در پیشرفت کشور داشته اند. ما در این مقاله سعی خواهیم کرد مختصری از اقدامات ارزنده و مفید ایشان را با شما به اشتراک بگذاریم.
همه چیز درباره میثم مظفر
ایشان در هر حوزه کاری که بودند خدمات ارزنده ای بر جای گذاشتند. از جمله خدماتی که برای همه آشنا است. سازمان تاکسی رانی تهران و شهرداری منطقه ۱۷ تهران است.
حوزه های کاری ایشان به اینجا ختم نمی شود چرا که ایشان سابقه مدیریت شهاب خودرو وابسته به آستان قدس رضوی را دارند و در کارنامه ایشان مشاور معاون رئیس جمهور بودن به چشم می خورد.
مصاحبه آقای دکتر میثم مظفر
میثم مظفر در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد:
در نظام سیاستگذاری در دولتها عمداً دو روش مرسوم وجود دارد؛ روش (TOP DOWN) که روش تصمیمگیری محدود حکمرانان و نخبگان است، بدین معنا که دولتمردان با شناختی که از مسائل دارند، اتخاذ سیاست ها و تصمیماتی برای کشورها دارند.
اما روش دوم (up bottom ) یا روش پایین به بالا است، بدین معنا که از طریق سامانههایی با عنوان (Crowd Sourcing) یا همان جمع سپاری که در نظام های سیاست گذاری و قانون گذاری کشورها مرسوم است، پای طیف وسیعی از مردم، کنشگران و ذینفعان در نظام تصمیمگیری، سیاست گذاری و قانونگذاری کشورها، توسط حاکمیت باز می شود.
وی افزود: در روش پایین به بالا، این امکان وجود دارد که مردم، نخبگان، اساتید، دانشجویان، صاحبان مشاغل، کارآفرینان و… بتوانند گزارههای سیاستی و یا قانونگذاری را به حکمرانان منتقل کنند.
حسن این اتفاق این است که سیاستگذاران به صورت عینی و عملیاتی تر به صورت ملموس با مشکلات کف جامعه آشنا شوند. مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکنون از موضع (Down Top ) بالا به پایین با ارتباطاتی که با دستگاههای حاکمیتی داشته است، نسبت به تدوین سیاستهای کلی نظام اقدام میکرده است.
سامانه نجم، درگاه ثبت سیاستهای کلی نظام توسط مردم
رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبری مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: این مرکز طی ابتکاری جدید، سامانه نجم (نظام جمعسپاری مجمع تشخیص مصلحت نظام) را طراحی کرده است.
این سامانه در حقیقت رویکرد (up bottom ) یا پایین به بالا را محقق میکند، بدین معنا که نخبگان، اساتید و مردم در اقصی نقاط کشور میتوانند از طریق این سامانه نظرات خود را در خصوص سیاستهای کلی نظام در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دهند، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مشاورین مقام معظم رهبری، یکی از ارکان مهم تصمیمگیری در اشل حکمرانی کلان کشور است.
۱۵ آبان، آخرین مهلت ثبت ایده در خصوص تدوین برنامه هفتم توسعه
مظفر ادامه داد: سامانه نجم به عنوان اولین موضوع جمعسپاری، تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
این فرصت تا ۱۵ آبان ماه ایجاد شده است که مردم، اساتید، صاحبان مشاغل و صنایع، دغدغهمندان حوزه علم، فرهنگ و فناوری، اساتید دانشگاه ها در حوزه بهداشت و درمان، موضوعات حقوقی و قضایی، در حوزه های صنعت و اقتصادی و … بتوانند گزارههای سیاستی که فکر میکنند مناسب است در سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه گنجانده شود، در سامانه نجم بارگذاری کنند.
که در نهایت سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه توسط مجمع خدمت مقام معظم رهبری ارائه خواهد گشت.
ثبت ایده تا داوری در سامانه نجم
وی با اشاره به اینکه این جمعسپاری در سه مرحله انجام میشود، گفت: مرحله نخست، دریافت ایدههای سیاستی است. هر ایده سیاستی اگر بخواهد نگاشته شود، مبتی بر یک هسته سخت و یک ایده اولیه است. در سامانه نجم بخشی برای دریافت ایدههای سیاستی نخبگان و عموم مردم در ارتباط با تدوین برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبری مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مرحله دوم گزارههای سیاستی است که بندهای منقح در ۶ قلمرو موضوعی سرفصلهای کامل سیاستهای کلی برنامه هفتم را تشکیل میدهد.
این ۶ قلمرو که بصورت مشخص در سامانه نجم بارگزاری شده است:
- حوزه علمی، فرهنگی، اجتماعی،
- حوزه اقتصاد کلان، صنعت و امور بازرگانی،
- حوزه مسائل سیاسی، دفاعی و امنیتی،
- حوزه مسائل سلامت، بهداشت و درمان،
- حوزه زیربنایی امور تولیدی و اداری
- حوزه حقوقی و قضائی است
ناظر به گزاره هایی که در این ۶ قلمرو می تواند سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه کشور را رقم بزند.
مظفر خاطرنشان کرد: پس از این مرحله، مرحله ارزیابی و داوری ایدهها را شروع خواهیم کرد.
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که رؤسای کمیسیونهای دبیرخانه مجمع هستند، در قالب یک هیئت داوری، سرپرستی این کار را برعهده دارند که اندیشکدهها، پژوهشکدهها و صاحبنظران در هر یک از این عرصه ها در کنار این اعضاء و روسای کمیسیون ها به ارزیابی ایده ها میپردازند.
تمامی ایدههای مردم در این مرحله قرائت میشود و اعضای مجمع در جریان قرار میگیرند و نفرات اول تا سوم هر حوزه و قلمرو موضوعی انتخاب میشود.
برگزیدگان سامانه نجم مشاوران تخصصی کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام میشوند
وی ادامه داد: برگزیدگان هر حوزه اولاً به عنوان مشاوران تخصصی کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام با مجمع همکاری خواهند کرد، بدین معنا که کمیسیون های مجمع که در تدوین سیاست های تخصصی فعالیتی را خواهند داشت، از برگزیدگانی که در سامانه نجم حائز امتیاز شده باشند دعوت به عمل می آورد، دوماً گواهی نامه ای با عنوان سیاست پژوه برتر با امضاء دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به این برگزیدگان اعطاء و در کنار آن هدایای نقدی نیز در قالب کمک هزینههای پژوهشی به این افراد تعلق خواهد گرفت.
رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبری مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد:
سامانه نجم نخستین باری است که در فضای حکمرانی کشور این امکان را فراهم کرده است افراد از نقاط دور دست کشور بتوانند ایدههای خود را با سرعت قابل قبولی در معرض دید حکمرانان و سیاستمداران قرار دهند.
مشارکت بیش از ۱۷ هزار نفر در سامانه نجم
مظفر بیان کرد: تا امروز ۱۷ هزار و ۴۴۷ نفر از سامانه نجم به آدرس https://najm.cfss.ir/ بازدید و در بخشهای مختلف مشارکت داشتند و بیش از ۳۰۰ ایده و گزارههای سیاستی در این سامانه ثبتنهایی شده است.
همچنین برخی نسخههای اولیه ایدههای خود را بارگزاری کرده اند و در حال ویرایش آن هستند.
خوشبختانه از نقاط دور دست کشور همانند سیستان و بلوچستان، کرمان و… با شوق و استقبال شگفت انگیزی ایدههای خود را در این سامانه بارگزاری کردند و با مجمع تشخیص مصلحت نظام تماس گرفتند.
این تماسها برای ما نوید بخش بوده و اتفاق خوب و مبارکی می باشد. همچنین مرکز مطالعات و بررسیهای راهبری مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیر تکمیل این ایدهها است و با برخی از این افراد تماس گرفته شده و پیامکهایی ارسال شده است.
آموزه های دینی و تاکید برمشورت حکمرانان با مردم
وی افزود: در آموزههای دینی ما نیز به مشورت حکمرانان با مردم بسیار مورد تأکید بوده و اگر این ایده در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا منشا تحول شده است، بیش از هر مکتبی، مکتب اسلام نسبت به ضرورت مشورت سیاست گذاران و حکمرانان با مردم تأکید کرده است.
کما اینکه سوره شوری بر همین موضوع و ضرورت اشاره دارد و همچنین امیرالمومنین(ع) نیز در نهجالبلاغه به کرات بر این امر تأکید دارند و نسبت به ضرورت مشورت با مردم اشاره میکنند، خصوصیات مشاورین خوب را بیان میکنند و موضوعاتی که باید با مردم مشورت کرد را برمیشمارند و نسبت به آن موارد توجه دارند و به نظر میرسد که این موضوع یکی از محورهای اصلی است که ما باید در حکمرانی اسلامی به آن توجه بکنیم و مردم را مشارکت بدهیم، از کارهای مردم و نظرات مردم استقبال بکنیم و همه احساس مسئولیت بکنند.
رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد:
همه مسئولیت دارند که در تحول و پیشرفت کشور خود دخیل باشند، کما اینکه پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: « کلکمْ راعٍ وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ » و همه این مسئولیت را دارند که در فرایند تصمیم گیری های کشورشان دخیل باشند و زمانی تحول و پیشرفت رخ خواهد داد که این احساس مسئولیت به صورت فراگیر در بین مردم و حکمرانان نهادینه شود.
خدمات فرهنگی و کاربردی میثم مظفر
میثم مظفر علاوه بر تمام اقداماتی که بالا گفته شد، کارهای فرهنگی زیادی را نیز در جهت پیشرفت کشور در زمینه فرهنگی انجام داده است. باید بگوییم اولین دانشگاه علمی کاربردی تاکسیرانی توسط میثم مظفر ساخته شد و بسیاری از دانشجویان، هم اکنون در حال تحصیل و علم آموزی در این دانشگاه ها هستند.
میثم مظفر و سازمان تاکسیرانی تهران
میثم مظفر در سال ۹۵، پس از چهار و نیم سال تلاش برای سازمان تاکسیرانی، خداخافظی کرد. ایشان در این سال ها هدفی به غیر از بهتر شدن حمل ونقل و امور رانندگان تاکسی رانی نداشتند.
شاید به جرات می توان گفت سازمان تاکسیرانی در سال هایی که ایشان در مدیریت این سازمان بوده اند، هم برای سازمان، هم برای رانندگان تاکسی و هم برای مردم بسیار مفید و کار آمدتر شده بود.
از اقدامات موثر ایشان برای سازمان تاکسیرانی به موارد زیر می توان اشاره کرد:
نوسازی بیش از ۱۵۰۰۰ تاکسی در تهران، ورود خودرو های مدرن هیبریدی و پاک به ناوگان، ساماندهی و هوشمند سازی خطوط و سیستم های نظارتی، توجه ویژه به معیشت خانواده ناوگان تاکسیرانی در قالب طرح بشارت و راه اندازی اپلیکشن موبایلی هوشمند عرضه و تقاضای تاکسی که برای راحتی در حمل و نقل مسافران طراحی شده بود.
در ادامه مطلب به اقداماتی که ایشان به ارمغان آورده اند بیشتر می پردازیم:
حوزه عمرانی
- مشاور اجرایی شهردار منطقه ۱۷
- قائم مقام شهردار منطقه ۱۷
- مشاور ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری اروند ( آبادان و خرمشهر)
حوزه فرهنگی، اجتماعی
- مشاور رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
- مسئول امور مناطق و فرهنگسراهای مستقل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران
- مدیرکل حوزه ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران
- معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان سراسر کشور
- عضو هیات موسس و هیات مدیره کانون های فرهنگ و اندیشه دانشگاه ها (مرکز کفا)
- مشاور معاون رئیس جمهور در سازمان ملی جوانان و رئیس گروه مشاوران جوان
حوزه اقتصادی و مالی
- عضو کمیسیون معاملات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران
- عضو کمیسیون مزایدات و مناقصات شرکت واحد اتوبوسرانی تهران
- مشاور منطقه آزاد تجاری اروند
- مشاور مدیرعامل شرکت گسترش کارآفرینی از شرکت های تابعه وزارت صنایع در زمینه حمایت از طرح های سرمایه گذاری خطر پذیر و نو
- عضو هیات مدیره شرکت شهاب خودرو از شرکت های تابعه آستان قدس رضوی در دوره ی جدید
حوزه حمل و نقل
- عضو هیات مدیره شرکت واحد اتوبوسرانی تهران
- مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران
- مسئول پروژه سرمایه گذاری در امر خودروهای هیبریدی و سوخت پاک حوزه حمل و نقل و ترافیک ناوگان تاکسیرانی شهر تهران
- عضو هیات مدیره اتحادیه تاکسیرانی های سراسر کشور
- موسس و عضو شورای سیاستگذاری اولین دانشکده علمی ، کاربردی و مرکز آموزش تاکسیرانی شهر تهران
- موسس اولین مرکز کنترل و نظارت هوشمند ناوگان تاکسیرانی شهر تهران
- موسس اولین نرم افزار تخصصی فراخوان تاکسی در شهر تهران
میثم مظفر هم اکنون کجاست؟
میثم مظفر پس از سال ها تجربه و خدمات کاری هم اکنون در مرکز مطالعات و بررسی های راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می کند برای خدمت به مردم و این کشور از هیچ اقدامی دریغ نمی کند.