نمونه شکوائیه تهمت و افترا (دادخواست تهمت و افتراء)

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

شکوائیه افترا و هتک حرمت

شاکی …………………. به نشانی ……………………………………………………………………………

مشتکی‌عنه ………… به نشانی ……………………………………………………………………………

تاریخ وقوع جرم ……………… محل وقوع جرم ………………………………………………………

 

موضوع: افترا و هتک حرمت

 

در تاریخ……………. آقای/آقایان……. خانم/خانم‌ها…….. فرزند…………. به نشانی…….. در شمارۀ………….. مورخ…………. روزنامۀ…………/ طی کپی مصدق اعلامیۀ پیوست تقدیمی/ طی سخنرانی مورخ …………. در…………………../ طی شکوائیۀ واهی که با صدور رأی نهایی شمارۀ ……….. مورخ ………… از سوی شعبۀ …………………. به منع تعقیب اینجانب منجر شده است، تهمت و افترائی را به اینجانب نسبت داده و از اثبات آن عاجز مانده‌اند، فلذا با تقدیم این شکوائیه و با عنایت به ادلۀ اینجانب که عبارت از استشهادیه/ و شهادت شهود می‌باشد، تعقیب و مجازات نامبرده/ نامبردگان به اتهام افترا و هتک حرمت به استناد ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی مورد استدعاست.

 

با تشکر و سپاس فراوان

 

 

شکوائیه نشر کاذب و افترا رایانه‌ای

شاکی …………………. به نشانی ……………………………………………………………………………

مشتکی‌عنه ………… به نشانی ……………………………………………………………………………

تاریخ وقوع جرم …………….. محل وقوع جرم ………………………………………………………

موضوع: نشر اکاذیب و افترا رایانه‌ای

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان …………………………..

با سلام و احترام، به استحضار می‌رساند:

موکل به‌عنوان تاجر معتبر واردات و صادرکننده کالا از بنادر خلیج‌فارس از جمله دبی به ایران می‌باشد. متأسفانه مشتکی‌عنه محترم به خاطر اختلافات فی‌مابین اینجانب با پدر ایشان از نظر مالی و شراکتی اقدام به ارسال ایمیل‌های متعدد به شرکت‌های طرف قرارداد اینجانب نموده و در آنجا به صراحه موکل را کلاهبردار و کسی که اموال و دارایی اشخاص ثالث را از طریق نامشروع و غیرقانونی تحصیل نموده اعلام کرده و به شرکت‌های طرف معامله موکل هشدار داده تا از هرگونه معامله با موکل به شدت خودداری نماید و ایضاً اعلام نموده، علیه موکل دعاوی متعددی در تهران مطرح شده و در حال حاضر جلب موکل گرفته شده و از ایران متواری است در حالی که همه این ادعاها دروغ محض بوده و جز افتراء و نشر کاذب عنوان دیگری نمی‌تواند بر آن صدق نماید؛ لذا مستدعی است مستنداً به مواد ۶۹۷ الی ۷۰۰ ق.م.ا. رسیدگی و صدور حکم مشتکی‌عنه به مجازات نشر کاذب و افترا و اعاده حیثیت اجتماعی و تجاری موکل مورد استدعاست.

 

با تشکر و سپاس فراوان

امضاء


نوشتن یک شکوائیه برای تهمت و افترا ناموسی نیازمند دقت و استفاده از زبان حقوقی مناسب است. در زیر یک نمونه شکوائیه برای این منظور آورده شده است:


ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان [نام شهرستان]

با سلام و احترام،

اینجانب [نام شاکی]، فرزند [نام پدر]، به شماره ملی [شماره ملی شاکی] و به نشانی [نشانی شاکی]، این شکوائیه را به منظور طرح دعوای تهمت و افترا ناموسی علیه آقای/خانم [نام متهم]، فرزند [نام پدر متهم]، به شماره ملی [شماره ملی متهم] و به نشانی [نشانی متهم]، تقدیم می‌نمایم.

موضوع شکایت: تهمت و افترا ناموسی

شرح شکایت:

اینجانب [نام شاکی]، به عنوان یک شهروند قانونی و محترم، در تاریخ [تاریخ وقوع حادثه] توسط آقای/خانم [نام متهم] مورد تهمت و افترا ناموسی قرار گرفته‌ام. این تهمت و افترا به صورت [توضیح مختصر درباره نحوه انجام تهمت و افترا، مثلاً در یک جمع عمومی، از طریق شبکه‌های اجتماعی، در محل کار یا غیره] انجام شده است. متهم با ادعای نادرست و بی‌اساس علیه بنده، موجب خدشه‌دار شدن حیثیت و آبروی خانوادگی من شده و آسیب‌های روانی و اجتماعی جبران‌ناپذیری به من وارد کرده است.

دلایل و مستندات:

  1. شهادت شهود: تعدادی از شهود حاضر در زمان وقوع حادثه که آماده‌اند تا در دادگاه شهادت دهند.
    • [نام و مشخصات شهود]
  2. مدارک مستند: ارائه مدارک و مستندات مربوط به تهمت و افترا، شامل [اسکرین‌شات‌ها، پیام‌ها، ویدئوها، یا هر گونه مدرک دیگری].
  3. استشهاد محلی: جمع‌آوری امضا و تأییدیه از همسایگان و افراد محلی که شهادت به حسن شهرت و رفتار بنده می‌دهند.

درخواست:

اینجانب از مقام محترم قضایی تقاضا دارم با توجه به مدارک و مستندات ارائه شده، ضمن رسیدگی به این شکوائیه و احضار متهم به دادسرا، نسبت به پیگیری قانونی موضوع و مجازات متهم به دلیل ارتکاب جرم تهمت و افترا ناموسی اقدام فرمایید. همچنین تقاضای جبران خسارات وارده به اینجانب را دارم.

پیوست‌ها:

  1. کپی کارت ملی و شناسنامه شاکی
  2. مدارک و مستندات مرتبط با تهمت و افترا
  3. شهادت‌نامه‌های شهود

پیشاپیش از توجه و همکاری مقام محترم قضایی سپاسگزارم.

با احترام،

[نام و نام خانوادگی شاکی]
[امضا]
[تاریخ]


این شکوائیه باید به دادسرای مربوطه تقدیم شود. همچنین، ممکن است نیاز به مشاوره با یک وکیل داشته باشید تا مطمئن شوید که تمامی جزئیات حقوقی به درستی مطرح شده‌اند و شانس موفقیت شما در پیگیری قانونی بیشتر شود.

 

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید