وکیل زمین شهری

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

از گرفتاری هایی که موکلین ممکن است با آن روبرو شوند، در حوزه املاک و اراضی در مورد زمین شهری است. که البته در این رابطه قانون تصویب شده از قبل به نام قانون زمین شهری که در این قانون به تعیین وضعیت بسیاری از اراضی شهری پرداخته است.

و به علت زیاد شدت قوانین و مقررات در این زمینه و به این علت که دارای پیچیدگی های خاصی است وکلایی تخصصی در این باب وکالت تخصصی می کنند.

با وجود این پیچیدگی ها توصیه ما این است که از تخصص وکیل زمین شهری استفاده کنید به این منظور برای اینکه احتمال به نتیجه رسیدن امور شما بالا برود لازم است از “وکیل زمین شهری” استفاده کنید.

وکیل پایه یک دادگستریجریانات کمیسیون ماده ۱۲ را واگذار کنید به وکلای تخصصی گروه وکلای سنا که این مجموعه دارای وکیل های زمین شهری متخصصی در تهران است.

قانون زمین شهری

پس از پیروزی انقلاب اسلامی لازم می آمد که در مورد اراضی وسیعی که در اختیار اشخاص بود و عمدتا ممکن بود به جای آبادانی و تولید صرف تجارت و خرید فروش شود.

از طرفی دیگر طبق شرع اراضی و زمین های موات باید در اختیار حاکم اسلامی باشد نه اشخاص دیگر.

با وجود ان مقدمه در سال ۵۸ قانون مالکیت اراضی و نیز لایحه قانونی لغو مالکیت اراضی شهری واقع در محدوده استحفاظی شهر تهران در سال ۵۹ به تصویب شورای انقلاب رسید.

پس از تشکیل شورای مجلس اسلامی قانون اراضی شهری و گذر سال ۱۳۶۰ به تصویب رسید اما به علت موقتی بودن این قانون در سال ۶۵ منقضی گشت و قانون زمین شهری که محل بحث ماست به تصویب رسید با اصلاحات بعدی.

همانطور که این سیر را با هم مرور کردیم دیده شد که امور و قوانین راجع به زمین شهری بسیار دچار تغییر شده اند لذا در اینجا بهتر لزوم استفاده از “وکیل زمین شهری” درک می شود.

قانون زمین شهری

انواع زمین ها در قانون زمین شهری

  • زمین موات

قانون زمین شهریزمین موات به زمینی اطلاق می شود که سابقه عمران و آبادی و احیا نداشته اند. زمین های مواتی که با وجود مقررات قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری بدون مجوز قانونی از تاریخ ۱۳۵۸/۴/۵ به بعد احیا شده اند همچنان در اختیار دولت خواهد بود.

از ظاهر قانون برداشت می شود که زمین هدی غیر موات برای بنیاد هایی که دولتی نمی باشند شامل این ماده نمی شود.

  • زمین بایر

این زمین ها اگرچه در حال حاضر ساختمان و تاسیساتی ندارند اما سابقه عمران و آبادانی دارند ولی در اثر گذشت زمان این زمین ها بدو استفاده باقی مانده اند. در اینجا بررسی نمی شود که این زمین ها مالک دارند یا ندارند.

طبق آنچه در ماده ۸ قانون زمین شهری بیان شده است زمین های بایر شهری که مالک آن ها مشخص نباشد و معین نباشد در اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت.

  • چه عمران و احیایی مد نظر قانون زمین شهری است؟

احیا و عمرانی که مد نظر قانون زمین شهری است همان ملاکی است که در ماده ۱۴۱ قانون مدنی ذکر شده است.

مراد از احیای زمین آن است که اراضی موات و مباحه را به وسیله‌ی عملیاتی که در عرف، آباد کردن محسوب است از قبیل زراعت، درختکاری، بنا ساختن و غیره قابل استفاده نمایند.

  • زمین دایر

زمین هایی را می گویند که زبق قانون زمین شهری علاوه بر اینکه احیا شده اند به صورت مستمر نیز مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت. به عبارت ساده تر زمین هایی هستند که هم احیا و هم آباد هستند و هم اینکه مالک از آن استفاده می کند.

مثل زمین های کشاورزی

زمین آیش یکی از انواع زمین های دایر است که برای مدت معینی روی آن کشت انجام می شود و برای مدت معینی بدون کشت رها می شود.

قانون زمین شهری

کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری چیست؟

این کمیسیون که در وزارت مسکن و شهرسازی تشکیل می شود برای تشخیص این امر است که چه زمینی موات است و چه زمینی بایر یا دایر محسوب می شود.

زیرا که طبق ماده ۱۲ قانون زمین شهری تشخیص عمران و احیا و تعیین اینکه این نوع زمین چه زمینی دایر یا بلیر یا موات است به عهده وزارت مسکن است تصمیم این کمیسیون قابل اعتراض در دادگاه است.

در این کمیسیون افرادی از نماینده وزیر دادگستری، مسکن که شهرداری می باشد که برای اینکه رسمیت بیابد باید همگی حاضر باشند و اکثریت اتخاذ تصمیم بگیرند.

استفاده از وکیل زمین شهری در اینجا بسیار لازم می آید چون بحث بسیار تخصصی است و افراد عادی در این زمینه ها توانایی لازم را ندارند.

مدارک لازم برای طرح موضوع در کمیسیون ماده ۱۲

  1. کپی از سند ملکی و اگر فاقد سند باشد کپی از استعلام ثبتی.
  2. دو سری کپی نقشه ثبتی و اگر نقشه نباشد کروکی دقیق ملک مورد بررسی.

برگ موقعیت ملک در نقشه هوایی

قانون زمین شهری

جریان رسیدگی کمیسیون

قبل از هر چیز اعضای کمیسیون از آن زمین دیدن می کنند.

رسیدگی کمیسیون به این شکل است که ابتدا پس از ارسال مدارک و تهیه آن که بهتر است آن را” وکیل زمین شهری” استفاده کند.

کمیسیون مربوطه از آنان استفاده می کند و درباره ملک اظهار نظر می کند. ممکن است در این باره از نظر متخصصان این حوزه نیز استفاده بشود.

اگر نظر کمیسیون مثبت باشد باید در روزنامه رسمی به مدت ۱۰ روز منتشر شود به همراه مشخصات مالک و مشخصات ملک تا اگر که کسی اعتراض دارد نسبت به آن اعتراض خود را در دادگاه عمومی مطرح کند.

نتیجه گیری

قانون زمین شهری درباره زمین ها دارای پیچیدگی هایی است که لازم است امور خود را در این زمینه به وکیل زمین شهری واگذار کنید اموری از قبیل اراضی و قانون زمین شهری مانند مباحث حقوق خانواده نیست که افراد عادی اندکی از آن خبر داشته باشند بلکه غالب حقوق دانان بر علمی از آن ندارند لذا در این زمینه وکلایی به صورت تخصصی در این زمینه وکالت می کنند.

که شما می توانید از تخصص ” وکیل زمین شهری” در مجموعه گروه وکلای سنا بهره ببرید.

سوالات متداول

وکیل زمین شهری در امور مربوط به زمین شهری چه کارایی دارد؟

 وکیل زمین شهری چون به طور تخصصی به این امر می پردازد تمام ریزه کاری های امور را در جریان است و به خوبی می تواند در کسب نتیجه به شما کمک کند.

زمین دایر چه زمینی است؟

زمینی که دارای سابقه احیا بوده است و در حال حاضر هم ‌مالک از آن استفاده می کند.

کمیسیون ماده ۱۲ چیست؟

به تشخیص دایر یا بایر بودن زمین یا موات بودن آن می‌پردازد که نظر وی قابل اعتراض خواهد بود که تفصیل آن در بالا گذشت.

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید