پنهان کردن ازدواج قبلی از جانب فرد مقابل در بعضی از موارد برای بسیاری از افراد تجربه شده است. همچنین در موارد دیگری دیده شده که مردی با وجود داشتن همسر، خود را به عنوان فردی مجرد معرفی کرده و با این وجود، همسر دیگری اختیار می کند. بسیاری از موارد شکایت با موضوع «فریب در ازدواج» می باشد که یکی از زوجین ازدواج قبلی و یا فعلی خود را از دیگری پنهان کرده است.
یا این که ممکن است فردی قصد تجدید فراش کند و چون دو شناسنامه دارد، ازدواج اول خود را از زن دوم مخفی کند و نسبت به ثبت ازدواج خود در شناسنامه دوم اقدام کند. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که عمل فریب در ازدواج توسط زن انجام گردد. به این صورت که زن ازدواج قبلی خود را از همسر جدید خود مخفی کند.
در صورت بروز این اتفاق ها، این اشخاص به حکم قانون مرتکب «فریب در ازدواج» می شوند و به دنبال آن مجازات شش ماه تا دو سال حبس در انتظار آنان خواهد بود. راه حل جلوگیری از این موضوع صدور «گواهی تجرد» می باشد.
بدین صورت که شما می توانید از دختر یا خواستگاری که قصد ازدواج کردن با او را دارید گواهی تجرد را درخواست کنید. این گواهی که در مدت یک یا دو روز صادر می شود، وضعیت ازدواج قبلی و فعلی فرد متقاضی را ارائه می کند. در مرحله اول، می بایست تعریف دقیقی از گواهی تجرد ارائه داد.
گواهی تجرد
گواهی تجرد تاییدیه ای است که بر مبنای اطلاعات درج شده در سند سجلی فرد برای صاحب سند و بر اساس درخواست او صادر می گردد. این گواهی در واقع گواهی است مبنی بر این که صاحب شناسنامه ازدواج نکرده یا اگر ازدواج شده است منجر به جدایی بر اثر طلاق، فسخ نکاح، بذل یا انقضاء مدت در ازدواج منقطع و فوت همسر شده است.
موارد ارائه گواهی تجرد
اخذ گواهی تجرد به منظور انجام کارهایی ممکن است نیاز باشد. مثل:
- ازدواج
- استخدام
- دریافت پذیرش تحصیل در بعضی از دانشگاه های خارجی
- مهاجرت
در ادامه این مطلب به توضیح در مورد مراحل اخذ این گواهی و مدارک مورد نیاز آن می پردازیم.
مراحل دریافت گواهی تجرد
به منظور اخذ گواهی تجرد می توانید با مراجعه به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود یا اداره سجلات و احوال شخصیه در وزارت امور خارجه یا نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، مراحل لازم را انجام دهید. گواهی تجرد فقط توسط اداره کل ثبت احوال امور خارجه صادر می شود و مدت زمان دریافت آن از زمان تقاضا یک روز می باشد.
همچنین فرایند تحویل گواهی به شرط عدم وجود مغایرت بین اطلاعات درج شده در شناسنامه و سوابق سجلی موجود در سازمان ثبت احوال کشور انجام خواهد شد.
نکته مهم در این مورد این است که فرد متقاضی حتما باید اصل شناسنامه خود را به همراه داشته باشد. در غیر این صورت گواهی تجرد به شخص تعلق نمی گیرد. نکته قابل ذکر این است که امکان دریافت گواهی تجرد توسط فردی به غیر از صاحب شناسنامه وجود دارد؛ به شرطی که فرد نماینده تعریف عقد وکالت و وکالتنامه همراه با انواع آن وکالتنامه رسمی به همراه داشته باشد و در وکالتنامه به اخذ گواهی تجرد اشاره شده باشد.
مراحل اینترنتی دریافت گواهی تجرد
به منظور درخواست صدور گواهی تجرد از طریق اینترنت می توانید به درگاه خدمات الکترونیکی پورتال سازمان ثبت احوال به نشانی www.sabteahval.ir مراجعه نمایید. پس از انجام مراحل لازم و صدور گواهی تجرد پیامی با محتوای گواهی تجرد شما صادر گردید به شما ارسال می شود.
برای دریافت آن به همراه اصل شناسنامه خود و اصل رسید بانکی به مبلغ ۱۰هزار ریال و شماره رهگیری به اداره کل امور هویتی ایرانیان خارج از کشور به آدرس خیابان امام خمینی نبش خیابان شیخ هادی مراجعه و گواهی خود را دریافت نمایید.
دریافت گواهی تجرد توسط افراد مقیم خارج از کشور
در صورتی که متقاضی گواهی تجرد مقیم خارج از کشور باشید، باید به نزدیک ترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مراجعه کنید و درخواست خود را مبنی بر دریافت گواهی تجرد ارائه کنید.
در صورتی که قصد ارائه گواهی تجرد خود به مقامات خارجی را داشته باشید، نخست گواهی تجرد را از طریق دارالترجمه رسمی، ترجمه نمایید و پس از تایید امور دفتر مترجمان وزارت دادگستری، می بایست آن را به تایید وزارت امور خارجه برسانید.
مدارک لازم جهت صدور گواهی تجرد
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
- اصل و کپی کارت شناسایی
- پرداخت هزینه طبق تعرفه جاری در محل تحویل و با ارائه کارت بانکی