تامین خواسته چک چیست

تامین خواسته چک چیست

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

تامین خواسته به معنی توقیف کردن و جلوگیری کردن از انتقال اموال دیگری از طریق دادگاه است. وقتی شما خواسته ای از دادگاه دارید مثل مطالبه چک، دادگاه برای خواسته شما و وصول آن مال را با درخواست شما در امنیت قرار می دهد.

(تامین) تا در صورتی که در انتهای کار، حکم به نفع شما صادر شد؛ از طریق آن مال، طلب چک خود را وصول کنید.

پس تامین خواسته یعنی در امنیت قراردادن یا توقیف مالی برای انتقال ندادن آن توسط مالک برای وصول طلب‌.

در ادامه با ما همراه باشید تا از جزئیات تامین خواسته مطالبی را بیان کنیم.

وکیل پایه یک دادگستریشرط توقیف اموال برای چک در دادگاه

 توقیف اموال برای چک وقتی است که چکی به نام شما صادر شده است؛ شما برای وصول آن به بانک مراجعه می کنید اگر وصول شد.

که بحثی نیست؛اما اگر به هر دلیلی مثل خالی بودن حساب یا امضای متفاوت، چک شما وصول نشد؛ می توانید به اصطلاح آن را برگشت بزنید و گواهی ای به نام گواهی عدم پرداخت  از بانک دریافت کنید.

با وجود این گواهی است که شما می توانید شکایت کنید.

در غیر این صورت ممکن نیست.

حال وقتی بخواهید شکایت کنید می توانید برای وصول طلب خود، از دادگاه بخواهید مال صادر کننده چک را در قالب تامین خواسته یا توقیف اموال. توقیف کند به شرطی در مهلت مقرر نسبت به واخواست چک اقدام کند.

شرط توقیف اموال برای چک در دادگاه

توقیف اموال برای چک در چه زمانی ممکن است؟

توقیف اموال یا همان تامین خواسته برای وقتی است که فرد از طریق دادگاه، مطالبه چک را خواسته حال می تواند قبل از تقدیم دادخواست و یا همزمان با آن، و تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده باشد درخواست تامین خواسته کند؛

یعنی به اندازه مبلغ چک خود، اموالی مثل ماشین فرد را توقیف کند که بر اساس ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی می تواند این درخواست را داشته باشد.

در اینجا توصیه می شود به دلیل حساسیت کار و لزوم داشتن تجربه عملی در این زمینه برای تقدیم دادخواست و تامین خواسته چک از وکیل دادگستری کمک بگیرید.

تا هم در زمان انجام آن تسریع شود هم دادخواست شما به دلیل اشکالات رد نشود.

آیا دادگاه برای توقیف اموال وجهی دریافت می کند؟

 توقیف اموال برای این کار باید بدانید اصولا اینگونه است که اگر فرد، قبل از اقامه دعوا یا همزمان بخواهد اموالی از شخص را توقیف کند؛ چون هنوز فرد مقابلش از نظر دادگاه، محکوم نشده است.

دادگاه برای توقیف اموال و در نظر گرفتن صلاح شخص طرف مقابل، مبلغی از شخص متقاضی تامین تحت عنوان خسارت احتمالی دریافت می کند.

تا اگر در نهایت بازنده دعوا بود شخصی که مالش توقیف شده از طریق آن پول یا خسارت احتمالی به وسیله دادگاه جبران زیان شود و این در صورتی است که در مهلت مقرر نسبت به واخواست چک اقدام نشود.

اما در جاهایی که قانون احتمال زیاد می دهد که شخص متقاضی برنده خواهد بود؛ این وجه یا خسارت احتمالی را از وی دریافت نمی کند.

مانند چک وقتی شما دارنده چک هستید به احتمال فراوان محق هستید و قانون برای تقاضای توقیف اموال برای مطالبه چک، مبلغی به عنوان خسارت احتمالی را در نظر نگرفته است.

آیا دادگاه برای توقیف اموال وجهی دریافت می کند؟ توقیف اموال بدون پرداخت خسارت احتمالی چک

برای بهره مندی از این امتیاز فرد لازم است در موعد مقرر یعنی ۱۵ روز در همان شهر ۴۵ روز در سایر شهر های ایران و ۴ ماه در خارج از کشور چک را مطالبه کرده باشد.

و برگشت بزند و اگر خارج از این موعد انجام دهد؛ دادگاه خسارت احتمالی دریافت می کند که معمولا ۲۰ درصد مبلغ تامین خواهد بود.

البته بعد از ۱۵ روز برگشت زدن هم، چک همچنان معتبر است اما آن امتیاز توقیف اموال به صورت مجانی را از دست می دهد.

وکیل پایه یک دادگستریمزایای اسناد تجارتی

  • اصل غیر قابل استناد بودن ایرادات اسناد تجارتی در مقابل دارنده ای که با حسن نیت می باشد
  • اصل استقلال امضاها
  • اصل مدیونیت صادرکننده
  • اصل تضامنی بودن مسئوولیت ضامن و ظهر نویس ها
  • اصل صدور تامین خواسته بدون پرداخت خسارت احتمالی

چه اموالی برای مطالبه چک قابل توقیف هستند؟

 توقیف اموال برای چک بوده باید بدانیم که از نظر اخلاقی حتی اگر فرد طلب های فراوان داشته باشد آنچه لازمه و ضرورت زندگی وی است قابل توقیف نیست.

برای مثال: خانه ای که فرد در آن زندگی می کند و ساکن است قابل توقیف نیست و آذوقه وی و گوشی موبایل و ابزار کار وی نیز چنین است.

اما ماشین شخص اگر محل درآمد وی ماشین نباشد. طلاها و خانه های دیگر و زمین و حساب بانکی و سهام بورس وی قابل توقیف است.

چه اموالی برای مطالبه چک قابل توقیف هستند؟

تامین خواسته در چک کیفری

چک همچنان که می دانید قابل شکایت کیفری است البته به ندرت پیش می آید چک قابل شکایت از طریق کیفری باشد؛ زیرا شرط عمده آن این است که چک روز باشد در حالی که غالب چک های امروزه چک روز نیستند؛

اما در هر حال ضمن شکایت کیفری چک نیز می توان درخواست تامین خواسته و توقیف اموال را خواست و این در صورتی است که دارنده چک بتواند ظرف مدت شش اقدام به شکایت کیفری نماید و ظرف ۱۵ روز در همان شهر و ۴۵روز در سایر شهر ها و ۴ماه در خارج از کشور اقدام به واخواست نموده باشد.

برای نحوه شکایت کیفری چک و شرایط آن و مزایا و معایب آن با مشاوران و وکلای متخصص چک در موسسه تماس بگیرید و اطلاعات کافی را در این زمین جویا شوید.

برای اخذ مشاوره می توانید از طریق شماره تلفن ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸با گروه وکلای سنا تماس بگیرید.

امکان مراجعه حضوری نیز وجود دارد

توقیف اموال برای چک صیادی

در چک های جدید قانون گذار حمایت ویژه ای از دارنده چک به عمل آورده قبلا خواندیم که فرد باید در دادگاه اقامه دعوا کند و سپس درخواست تامین خواسته کند تا معلوم شود تکلیف دعوا چه می شود.

اما در حال حاضر با گرفتن گواهی عدم پرداخت و داشتن کد رهگیری به جز این که حساب های صادر کننده حتی کارت های بانکی وی مسدود می شود تا زمان پرداخت به طوری که دیگر حتی خرید های کوچک را هم نمی‌ تواند انجام دهد.

 دارنده می تواند از دادگاه، بدون اقامه دعوا صدور اجراییه مستقیم را بخواهد.

کاری که قبلا ماه ها به طول می انجامید تا دادگاه رای صادر کند اما حالا قانون فرض می کند حق با دارنده است تا خلاف آن ثابت نشود.

لذا فورا برای وصول چک، اجراییه صادر می کند تا از طریق اجرای احکام مال فرد توقیف شود و به فروش برسد البته اگر با ابلاغ و اخطار قبلی صادر کننده پرداخت نشود.

توقیف اموال برای چک صیادی

مشاوره حقوقی برای مطالبه چک صیادی

 مشاوره ی چک صیادی امتیازات فراوانی برای دارنده دارد که بتواند به راحتی چک را وصول کند مثل درخواست اجرائیه مستقیم که نوعی میانبر به حساب می آید لذا اگر دارنده چک صیادی و چک های قدیمی هستید توصیه می شود روال کار و تنظیم درخواست را به وکلای خبره این حوزه بسپارید و یا در نحوه پیش برد کار از ایشان مشورت بخواهید.

گروه وکلای سنا با داشتن سالیان زیادی تجربه در پرونده های مختلف می توانند در پرونده شما و پیش برد آن تسریع ببخشند

برای درخواست وکیل و دسترسی به وکلا و مشاوران با شماره تلفن های:۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸ و ۰۲۱۸۸۴۱۰۰۵۷ تماس بگیرید.

نتیجه گیری

چک ها به دلیل اهمیتی که در زندگی این روزها دارند باید دارای پشتوانه باشند تا مردم در معاملات بتوانند به آن اعتماد کنند لذا قانون برای آن امتیازاتی مثل تامین خواسته بدون دادن وجه و خسارت و صدور اجراییه مستقیم و مسدود کردن حساب صادر کننده و … را دستور کار قرار داده است.

در بالا به تامین خواسته و توقیف اموال اشاره شد.

سوالات متداول

تامین خواسته چک چه شرایطی دارد؟

داشتن گواهی عدم پرداخت و درج کد رهگیری از شرایط اولیه و همچنین مطالبه در بازه زمانی ۱۵ روزه ۴۵ روزه و ۴ ماهه از شرایط صدور درخواست تامین بدون خسارت احتمالی است.

تامین خواسته برای چک های صیادی چگونه است؟

این چک ها به دلیل این که مستقیما اجراییه برای آن صادر می شود؛ نیازی به تامین خواسته نیست و دراجرای احکام، فرد می تواند با توقیف اموال صادر کننده به طلب خود برسد.

شرط صدور اجراییه مستقیم از طرف دادگاه چیست؟

 برای این کار لازم است که چک مشروط نباشد و برای تضمین هم نباشد هم چنین لازم است که در گواهی عدم پرداخت، کد رهگیری که از طریق سامانه توسط کارمند باشد درج می شود موجود باشد در غیر این صورت امکان پذیر نیست.

مقالات دیگر

20 آوریل 2024

با ما در ارتباط باشید