به افرادی که حین کار در ساختمان دچار حادثه ای شوند، برای جبران بیمه ای تحت عنوان “بیمه خسارت ساختمانی” یا همان بیمه ساختمان تعلق می گیرد.
این بیمه من جمله بیمه های مسئولیت بدنی است که با توجه به شرایط کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که در صورت بروز حادثه ای برای کارگران در عملیات عمرانی و ساختمانی مجازات سنگینی برای کارفرما وجود دارد و اگر بیمه تامین اجتماعی از این مسئله آگاه شود، تمامی خسارت را از کارفرما اخذ می کند. پس با توجه به این موضوع بهتر است کارفرمایان در ابتدای شروع یک پروژه ساختمانی کارگران و کارکنان مجموعه ی خود را بیمه کنند.
اهمیت بیمه مسئولیت ساختمانی
این بیمه به نام های متعددی همچون بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارگران ساختمانی، بیمه مسئولیت ساختمانی، بیمه حوادث ساختمانی و بیمه ساختمانی شناخته می شود. با دارا بودن این بیمه، هنگام بروز احتمالی حوادث، کارفرما از خسارت کمتری برخوردار می شود.
اغلب در پروژه های ساختمانی کارگران که مشغول استفاده از ابزار پرخطر هستند و در شرایطی نا امن فعالیت می کنند در معرض خطر بیشتری هستند. به همین دلیل اگر کارفرما آنان را بیمه نکرده باشد و حادثه ای اتفاق بیفتند، طبق قانون برخورد جدی با کارفرما اتفاق می افتد.
در بیمه مسئولیت ساختمانی اگر با خطا، قصد، اشتباه مهندس ناظر، سهل انگاری، غفلت، اشتباه محاسب ساختمانی یا کارگران ساختمان در محل ملکی که مورد بیمه قرار داده شده؛ خسارت مالی یا جانی به کارگران، مالکان، اشخاص ثالث، و حتی اتومبیلهایی که در نزدیکی محل ساخت شما پارک شده اند وارد شود، شرکت بیمه کننده موظف است مبلغ خسارت را به شما بپردازد.
برای ساخت یک ساختمان و عملیات عمرانی و ساختمانی بخش های خطرناکی چون:
مرحله اول گودبرداری، مرحله دوم تخریب و اجرای فونداسیون و مرحله ی سوم اجرای نما وجود دارد که با در نظر داشتن این خطرات و دیگر مسائل، بیمه ساختمانی یک اجبار است.
اصطلاحات مهم در بیمه مسئولیت ساختمانی
- خسارت بدنی: به طور کل واژه خسارت بدنی به انواع آسیب های وارد شده به کارکنان و کارگران که در نهایت به جراحت، نقص عضو و فوت ختم می شود می گویند.
- نقص عضو: تنها آسیب هایی را شامل می شود که فرد عضوی را از دست می دهد یا از کار افتاده می شود که به آن دیه تعلق می گیرد.
- دیه: خسارات بدنی و جانی که در دین اسلام کسی که مقصر است می بایست مبلغی را که در ابتدای هر سال شمسی معیین می شود.
- اشخاص ثالث: اشخاص ثالث تمامی افرادی هستند که به هیچ عنوان و نوع خاصی ارتباطی با کار موضوع بیمه ندارند.
مواردی که مشمول استفاده از بیمه مسئولیت ساختمانی نمیشوند
- خسارت هایی که به بیمه گذار، شرکاء و مجریان، ناظرین، مشاورین، کارکنان بیمه گذار، همسر، پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد و اجداد تحت تکفل بیمه گذار وارد میشود.
- خسارتهای ناشی از جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و عواملی از این قبیل نیز شامل بیمه نمیشود.
- خسارتهای ناشی از عدم رعایت قوانین و نظامات دولتی
خسارتهایی که منشاء آن خارج از اختیار بیمه گذار هستند
- زلزله، سیل، رانش زمین، مگر آن که عمل انجام شده توسط بیمه گذار عامل ایجاد و یا تشدید کننده خطر باشد و قانوناً او مسئول این حادثه شناخته شود. در این موارد تعهد بیمه گر محدود به میزان مسئولیت بیمه گذار در ایجاد و یا تشدید خسارت خواهد بود.
- ترکهای سطحی که بر اثر انجام عملیات ساختمانی و عملیات عمرانی توسط بیمه گذار در ساختمانهای مجاور ایجاد شود ولی به استحکام ساختمان مجاور هیچ لطمه ای وارد ننماید؛ در تعهد بیمه گر جهت جبران خسارت نیست.
یک پاسخ
سلام آیا اهالی و صاحبان واحدهای مسکونی مجتمع که در آن سکونت دارند نیز باید جهت کارگرانی که جهت تعمیرات تاسیسات مجتمع و اسانسور و… میایند بیمه مسوولیت بگیرند