اجرت‌المثل ایام تصرف ملک

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

دریافت اجرت المثل در صورتی است که شخصی ملک دیگری را بدون اینکه رابطه قراردادی بین آن ها باشد تصرف می کند و یا اینکه مدت قرارداد تمام شده باشد و حتی اقدام به کاشت درخت و یا ساختمان می کند در این مورد از دو طریق می توان اقدام کرد.

یکی اینکه اگر مالک به عنوان سند مالکیت بخواهد شخص متصرف را از ملک خودش بیرون کند باید دعوای حقوقی خلع ید مطرح نمایند و به همراه این دعوا اجرت المثل ایام این تصرف را نیز مطالبه نماید.

و اما اگر از طریق متصرف بودن بخواهد اقدام به طرح دعوای نماید و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف را بگیرد دیگر نیاز به اثبات مالکیت نیست و می تواند به سابقه تصرف خودش در ملک استناد نماید و دعوای تصرف عدوانی مطرح نمایید.

وکیل پایه یک دادگسترینحوه محاسبه اجرت المثل ایام تصرف

مطالبه اجرت المثل ایام تصرف بسته به نوع -وضعیت و موقعیت ملک متفاوت خواهد بود که می توانید برای مطالبه این حق ابتدا از طریق دادگاه درخواست کارشناسی نمایید.

و یا اینکه بسته به نوع دعوا که تخصصی است قاضی رسیدگی کننده می تواند به کارشناس ارجاع دهد که کارشناس بر اساس موقعیت قرارگیری ملک میزان اجرت المثل را محاسبه و اعلام کند.

ولی برای این کار ابتدا باید توسط یک وکیل متخصص اقدام به مشاوره نمایید و یا ابتدا کار خود را به وکیل متخصص بسپارید در غیر این صورت بدلیل عدم تخصص شما و نا آشنا بودن به مسائل حقوقی ممکن است.

به نتیجه مطلوب نرسید برای اینکار می توانید از طریق گروه وکلای سنا با چندین سال سابقه و متخصص امور ملکی کمک بگیرید.برای مشاوره با وکیل متخصص با شماره ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸ تماس حاصل نمایید.

اجرت المثل ایام تصرف از چه زمانی شروع میشود

اجرت المثل ایام تصرف از روزی شروع می شود که قاضی به موجب حکم دادگاه مشخص نماید تصرف شخص متصرف غیر قانونی و غاصبانه بوده است که در این صورت مالک می تواند.

با ارائه دلایل و مدارک تاریخ دقیق ورود شخص غاصب را اثبات نماید تا از طریق تاریخ تصرف این مبلغ اجرت المثل محاسبه و پرداخت شود برای این موضوع می توان ابتدا از طریق شورای حل اختلاف درخواست صدور تامین دلیل گرفت.

محاسبه آنلاین اجرت المثل ایام تصرف

همان گونه که ابتدا گفته شد محاسبه و پرداخت اجرت المثل بر اساس وضعیت و موقعیت ملک متفاوت است نمی توان همان لحظه این میزان مبلغ را محاسبه کرد.

چون این کار باید توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام می شود و حتی اگر مبلغ دلخواه شما با نظر کارشناس متفاوت باشد می توانید به نظر کارشناس اعتراض کنید.

وکیل پایه یک دادگسترینحوه کارشناسی اجرت المثل ایام تصرف

کارشناس باید بر اساس دستور دادگاه که به او ارجاع شده باید به ملک مورد نظر مراجعه کرده و علاوه بر همان ملک املاک اطراف ملکی تصرفی را نیز باید در نظر داشته باشد.

و باید بر اساس ارزش ملک وضعیت ملک ار لحاظ ساخت و سابقه کاربری آن مبلغی که به عنوان اجرت المثل درخواست شده تعیین نماید و این کار توسط کارشناس متخصص این امور انجام می شود که بایدکارشناس رسمی دادگستری باشد.

مطالبه اجرت‌المثل ایام تصرف آپارتمان

عدم پرداخت مازاد هزینه کارشناسی که بعد از اجرای قرار کارشناسی و تسلیم نظریه مورد مطالبه کارشناس قرار گرفته موجب صدور قرار ابطال دادخواست نیست.

نمونه رای اجرت المثل ایام تصرف

با عنایت به اینکه خواندگان به‌موجب دادنامه قطعی شماره ۹۰۰۹۹۷۰۰۰۰۳۰۱۰۷۶ مورخ ۲۲/۱۲/۹۰ صادره از شعبه ۱۱۱ مجتمع عدالت محکوم به پرداخت بهای عادله زمین در حق موکلین گردیده‌اند و در این خصوص اجراییه صادر گردیده است.

لذا با تقدیم این دادخواست تقاضای محکومیت خواندگان به پرداخت اجرت‌المثل ایام تصرف زمین موصوف با جلب نظر کارشناس به انضمام کلیه خسارات دادرسی از جمله حق‌الوکاله وکیل و هزینه دادرسی در حق موکلین مورد استدعاست دادگاه پس از جری تشریفات قانونی دعوت طرفین به دادرسی استماع اظهارات و مدافعات طرفین و بررسی محتویات اوراق پرونده و مستندات ابرازی و با مداقه در آن نظربه اینکه:

اولاً: حسب لایحه قانون نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه‌های عمومی و عمرانی و نظامی دولت مصوب ۱۷/۱۱/۱۳۵۸ شورای انقلاب که در آن جز بهای عادله زمان تملک اراضی حق دیگری را بر مالک زمین پیش بینی نکرده است و با تملک اراضی توسط خوانده ردیف دوم (ن.) مالکیت خواهان، زایل و مالکیت متصرف قانونی مستقر گردیده است؛

ثانیاً: خوانده ردیف اول بر اساس قانون تشکیل وزارت دفاع مصوب سال ۶۸ به‌عنوان متولی دفاع از حقوق نیروهای مسلح معرفی شده، صرفاً وظیفه دفاع از حقوق نیروهای مسلح را بر عهده دارد، علی‌هذا دادگاه بنا به مراتب فوق نظر به اینکه دعوی مطروحه متوجه خوانده ردیف اول نبوده.

با استناد به ماده ۸۹ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی ناظر به بند چهارم ماده ۸۴ همان قانون قرار رد دعوی مطروحه را صادر و اعلام می‌دارد.

و نسبت به خوانده ردیف دوم نیز خواسته خواهان را بنا به مراتب فوق غیرموجه تشخیص و با استناد به ماده ۱۹۷ قانون فوق‌الذکر حکم بر بی‌حقی خواهان صادر و اعلام می‌دارد. رأی صادره حضوری است؛ ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه‌های محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید