قرارداد فروش سهم الارث چیست؟
گفته شد قراردادی که طبق آن فرد مالک ارث یا مالک سهم، سهم خود را میفروشد و در قبال آن مبلغی یا مالی دیگر دریافت میکند.
البته این امر میتواند با عنوان صلح نیز منعقد گردد و صلح در این رابطه انعطاف بیشتری نسبت به سایر قرارداد ها دارد.
فروش سهم الارث قبل از تقسیم
فروش سهم الارث قبل از تقسیم و یا تعیین میزان سهم الارث اگر چه ممکن است باعث اختلاف شود اما غیر ممکن نیست به شرطی که اقلا کم و بیش معلوم باشد وه سهم الارث فرد چه چیزی است برای مثال اگر وراث ۲ برادر هستند و یکی از آن ها قبل از تقسیم می خواهد آن را بفروشد اگر به برادر خود بفروشد که بهتر است اما اگر به ثالث بفروشد بهتر است مشترک بودن و مشاع بودن را به اطلاع ثالث برساند.
برای اخذ مشاوره در این باره توصیه می شود با وکلا و مشاوران موسسه مشورت نمایید و سوالات خود را در این باره مطرح کنید.
فروش سهم الارث توسط دادگاه
در جایی که وراث مالک ماترک هستند و تقسیم انجام نشده است و اموال به ارث رسیده به شکلی ست که به صورت برابر قابل تقسیم نیستند و وراث هم با هم توافق بر فروش و یا تقسیم ندارند از دادگاه درخواست تقسیم میکنند. دادگاه سعی خواهد کرد که این اختلاف رفع شود اما در هر حال اگر اختلاف باقی بود خود دادگاه مال ارثیه را میفروشد و پول آن به نسبت سهم به هر یک از وراث می رسد.
نمونه قرارداد فروش سهم الارث
فروش سهم الارث گاهی به معنای فروش مال مشاع است یعنی مالی که چند مالک دارد. بعد از انحصار وراثت میتوان با خیال آسوده نسبت به فروش سهم خود اقدام کرد. که نحوه تنظیم این قرارداد مثل فروش مال مشاع است.
لذا می توانید از مبایعه نامه استفاده کنید. اما اگر هنوز به طور دقیق و با انحصار وراثت سهم الارث طرفین مشخص نیست البته گاهی بدون انحصار وراثت هم معلوم است میتوان از قرارداد صلح یا فروش سهم الارث استفاده کرد.
دانلود نمونه قرارداد فروش سهم الارث
صلح نامه انتقال سهم الارث به دیگران
این صلح کردن و صلح نامه هم همان نتیجه فروش سهم الارث را میدهد و افراد میتوانند به جای قرارداد فروش سهم الارث از قرارداد صلح سهم الارث استفاده کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره می توانید از مشاوران حقوقی موسسه درباره موضوع خود مشورت و نظر خواهی کنید.
نمونه صلح نامه ارث
ماده ۱- طرفین قرارداد صلح
بند یک : مصالحین
۱- آقای …. فرزند ……….. متولد …….. به شماره شناسنامه ……… و کد ملی …… صادره از ……. به نشانی ……… تلفن………. .
۲- خانم …. فرزند ………. متولد …….. به شماره شناسنامه ……… و کد ملی …… صادره از ……. به نشانی ……… تلفن……….
بند دو : متصالح
۱- آقای …. فرزند ……….. متولد …….. به شماره شناسنامه ……… و کد ملی …… صادره از ……. به نشانی ……… تلفن………. .
ماده ۲- مورد صلح
سهم الارث فرد مصالح جناب آقای…. به مشخصات ۲ دانگ از ۶ دانگ ملک با مشخصات …..
ماده ۳- عوض صلح
(عوض صلح را میتوانید رایگان بگذارید و یا اگر مبلغ میگیرد میزان آن را ثبت کنید مثلا ۲۰۰ میلیون تومان و…)
ماده ۴- شرایط قرارداد صلح
بند یک: مصالحین به موجب این قرارداد کلیه حقوق ناشی از مالکیت سهم الارث خود را به طرف دیگر (متصالح) صلح نموده و هیچ گونه ادعایی در این خصوص نخواهند داشت
بند دو: هیچ گونه اختیار فسخ در این معامله درج نشده است و قرارداد فی مابین طرفین لازم الاجرا می باشد.
بند سه: مصالحین به موجب این قرارداد ملزم گردیدند در تاریخ ……. در دفترخانه رسمی شماره ……… به نشانی ……… حاضر گردیده و نسبت به تنظیم سند رسمی صلح در حق متصالح اقدام نمایند.
بند چهار: …
بند پنجم:…
مشاوره حقوقی راجع به فروش سهم الارث
نحوه تنظیم قرارداد ها و آگاهی از احکام آن و بند ها و ضمانت اجرا های آن نیازمند دانش حقوقی است که فرد وکیل و مشاور حقوقی با تسلط بر قوانین دارای این دانش است.
لذا شما میتوانید برای تنظیم قرارداد های خود امر مزبور را به وکلا و مشاوران با تجربه موسسه حقوقی ما بسپارید.
موسسه وکیل تاپ با سامانه حقوقی آنلاین در هر لحظه دسترسی شما به وکیل و مشاور حقوقی را فراهم کرده است لذا شما میتوانید سوالات و ابهامات خود را در هر مسئله ای با وکلای موسسه و مشاوران موسسه در میان بگذارید و همچنین میتوانید امر تنظیم قرارداد را به ایشان بسپارید.
نتیجه گیری
فروش سهم الارث یا انتقال آن به واسطه صلح از نمونه قرارداد هایی هستند که فرد می تواند به وسیله آن سهم الارث خود را به وارث دیگر یا به شخص ثالث انتقال بدهد که بیشتر قرارداد صلح رایج است و در بالا به نمونه این قرارداد اشاره کردیم. در هر حال توصیه می شود برای تنظیم قرارداد با مشاوران و وکلای موسسه مشورت نمایید.
سوالات متداول
فروش سهم الارث چگونه است؟
فروش و انتقال به واسطه صلح به این شکل است که فرد سهم الارث خود را به کسی دیگر منتقل میکند و در ازای آن مبلغ توافق شده را دریافت میکند.
گرفتن مشاوره برای فروش سهم الارث چگونه است؟
برای اخذ مشاوره در این رابطه میتواند در هر لحظه با استفاده از سامانه وکیل تاپ به صورت آنلاین با وکلای موسسه مشورت کنید.
فروش سهم الارث توسط دادگاه چه زمانی اتفاق می افتد؟
این امر زمانی محقق می شود که طرفین و وراث یا شرکا اتفاق نظر برای تقسیم نداشته باشند و مال هم قابل افراز نباشد دادگاه در اینجا دستور فروش میدهد.
مطالب مرتبط:
3 پاسخ
سلام چرا در بند یک از عبارت مصالحین استفاده کرده است مگر نباید فقط یک نفر عبارت مصالح به کار برده میشد ؟ ممنونم اگر راهنمایی کنید
چرا در بند یک از عبارت مصالحین استفاده شده است مثلا من سهم برادرم را میخرم باید عبارت مصالح به کار برده شود چون طرف مقابلم یک نفر است
به خاطر اینکه شاید یک نفر چند برادر و خواهر داشته باشد.