شما برای هر دعوایی که در دادگاه بخواهید اقامه نمایید برای رسیدگی باید یک سری هزینه ها پرداخت کنید که عمده ترین آن هزینه دادرسی است با توجه به این که دعوا در پرداخت هزینه دادرسی تقسیم می شوند به مالی و غیر مالی نحوه محاسبه به این صورت است که در دعوای مالی به صورت درصدی هزینه محاسبه می شود مثلا دعوای مالی بیش از ۲۰ میلیون تومان خواسته سه و نیم درصد هزینه دادرسی خواهد داشت و هر چه خواسته و بهای آن بیشتر باشد هزینه بیشتری پرداخت خواهد شد.
اما در دعوای غیر مالی هزینه ای ثابت در نظر گرفته شده که نسبت به دعاوی مالی بسیار اندک خواهد بود.
طلاق توافقی هم غیر مالی به حساب می آید و ممکن است هزینه دادرسی آن حدود ۲۰۰ هزار تومان باشد. البته چون دادخواست ها از طریق دفاتر خدمات قضایی تنظیم می شود این دفاتر نیز هزینه ای را اخذ خواهند کرد.
اگر مطالب بیشتری در خصوص طلا و هزینه های نیاز دارید؛ مطلب زیر را از دست ندید
هزینه های طلاق توافقی
پس از هزینه های بالا اگر دادگاه، گواهی عدم امکان سازش صادر کرد و نوبت به ثبت طلاق برسد برای آن هم هزینه ای باید پرداخت شود که نزدیک ۱ میلیون تومان خواهد بود.
اگر بخواهیم به طور خلاصه فهرستی از هزینه هایی که در راستای طلاق باید انجام بگیرد را لیست کنیم به این شکل خواهد بود:
- هزینه تنظیم دادخواست.
- هزینه های ثبت دادخواست و برگ های پیوست در دفاتر خدمات قضایی که اندک خواهد بود.
- هزینه دادرسی؛ که در بالا به آن اشاره شد با توجه به ماهیت غیر مالی بودن طلاق توافقی.
- هزینه مشاوره در مراکز مشاوره خانواده.
- هزینه ثبت طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق.
البته هزینه حق الوکاله وکیل نیز امری جدا از این موارد می باشد که در ادامه به آن پرداخته می شود.
هزینه وکیل طلاق توافقی
حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی هم طبق آیین نامه تعرفه حق الوکاله وکلای دادگستری و هم طبق توافق طرفین خواهد بود.
لذا ممکن است هر وکیلی در میزان حق الوکاله خود رقمی را بیان کند.
برای آگاهی از میزان حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی می توان از هر کدام از وکلای سامانه وکیل تاپ و موسسه مزبور موضوع را جویا شد.
در هر حال هزینه وکیل طلاق توافقی در مقایسه با موارد دیگر کمتر خواهد بود زیرا درگیری های قضایی آن کمتر می باشد.
البته لازم به ذکر است که هزینه ثبت طلاق امری جدا از هزینه های وکیل می باشد.
پرداخت هزینه های طلاق توافقی
این که چه کسی باید هزینه های طلاق توافقی از جمله هزینه دادرسی و هزینه وکیل و ثبت طلاق را بدهد اگر هر دو طرف شما متقاضی طلاق توافقی هستید بر عهده هر دوی شماست و پرداخت هزینه دادرسی هم با کسی است که دادخواست را تنظیم می کند.
اما هزینه وکیل در زمانی که زن از طریق وکالت نامه از جانب مرد درخواست طلاق توافقی دارد از این جهت که باید برای مرد وکیل انتخاب کند بر عهده خود خانوم خواهد بود.
هزینه مشاور حقوقی طلاق
در سامانه وکیل تاپ می توان با دسترسی به وکلای پایه یک از تمام کشور مشاوره آنلاین و متنی برقرار کرد و مشکل و مسئله حقوقی مربوطه را با ایشان در میان نهاد تا برای راهکار آن چاره اندیشی شود.
هزینه مشاوره درباره نحوه درخواست طلاق و سوالاتی از این جهت بسیار ناچیز است و می توان در سامانه وکیل تاپ با آگاهی از میزان هزینه ها با وکلا و مشاوران خانواده مشورت و چاره جویی کرد.
تکلیف مشاوره در طلاق توافقی
در طلاق توافقی لازم است از ابتدا برای داشتن جلسات مشاوره در سامانه بهزیستی که به همین جهت راه اندازی شده است ثبت نوبت نمایید و سپس دادخواست طلاق تقدیم شود در غیر این صورت اگر یکی از طرفین از مشاوره رفتن خودداری می کند می توان دادخواست یک طرفه طلاق تنظیم و تقدیم کرد و در ادامه را با کمک وکلا آن را تبدیل به طلاق توافقی کرد.
نتیجه گیری
طلاق توافقی هزینه هایی مانند تمام دعاوی در پی خواهد داشت از جمله هزینه دادرسی، هزینه ثبت طلاق و هزینه وکیل که در بالا به این موارد اشاره شد.
برای آگاهی از هزینه وکیل، طلاق توافقی می توان از سامانه وکیل تاپ کمک گرفت سامانه مزبور از وکلایی در سراسر کشور تشکیل شده است که در هر لحظه و به صورت آنلاین می توان به ایشان با صرف کمترین هزینه مشاوره گرفت و به ایشان دسترسی داشت.
سوالات متداول
هزینه وکیل طلاق توافقی چه میزان است؟
با توجه به تعرفه و توافق طرفین یعنی وکیل و موکل هزینه برآورد می شود. که برای آگاهی از آن میتوان از طریق سامانه وکیل تاپ اقدام کرد.
هزینه های طلاق توافقی چه مواردی هستند؟
در بالا به این امر اشاره شد و هزینه هایی مانند هزینه دادرسی، هزینه ثبت طلاق و قبل از آن هزینه مشاوره از قبیل هزینه های طلاق توافقی می باشد.
هزینه ثبت طلاق در دفترخانه چه میزان است؟
تقریبا است هزینه این مورد نزدیک ۱ میلیون تومان باشد.