مراحل و شرایط ثبت نام و شرکت در آزمون قضاوت ۹۹

مراحل و شرایط ثبت نام آزمون قضاوت در سال 99

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

طی سالهای اخیر همراه با تدوین قوانین جدید اهمیت پیدا کردن نهاد های وکالت و قضاوت در جامعه برای کمک به حل مشکلات مردم، به منظور گسترش عدل و کمک به برقراری نظم در جامعه این نهاد سعی در جذب نیروهای متخصص بیشتری دارد. یکی از مهم ترین این مناصب در جهت اخذ تصمیم های مهم منصب قضاوت می باشد.

بدین منظور قوه قضاییه جهت تصدی منصب قضاوت هر ساله از طریق سازمان سنجش و آموزش کشور با برگزاری «آزمون قضاوت» به صورت آزمون های عمومی و اختصاصی به پذیرش داوطلب اقدام می نماید.

با برگزاری این آزمون هر ساله از میان داوطلبان واجد شرایط که متشکل از فارغ التحصیل های دانشگاهی و حوزوی می باشند عده ی خاصی مورد پذیرش قرار میگیرند.

متقاضیان ورود به این رشته باید با مطالعه منابع در نظر رفته شده در آزمون های تستی و تشریحی و مصاحبه ها شرکت نمایند و پس از پذیرش در تمامی مراحل آزمون میتوانند به ادامه تحصیلات خود در این رشته بپردازند. اما روند پذیرش در این آزمون برای هر یک از گروه ها و مراحل متفاوت می باشد.

سوالات آزمون داوطلبان دانشگاهی به صورت تستی است و بعد از پذیرش در آزمون اولیه، داوطلبان می بایست جهت شرکت در آزمون تشریحی که در اوایل آبان ماه برگزار می شود، اقدام کنند.

ولی در مورد داوطلبان حوزوی این قضیه متفاوت است. به صورتی که سوالات آزمون کاملا تشریحی می باشد و پس از پذیرش در آزمون تشریحی داوطلبان برای شرکت در مصاحبه دعوت می شوند.

در ادامه این مطلب به بررسی شرایط شرکت در آزمون قضاوت و همچنین مراحل و مدارک آن میپردازیم.منابع و مدارک آزمون قضاوت در سال 99

مراحل آزمون قضاوت سال ۹۹

آزمون قضاوت هر ساله در شش مرحله برگزار می گردد که ۳ مرحله اول به صورت تستی، تشریحی و مصاحبه تحت نظر اداره آموزش برگزار میگردد. در صورت موفقیت داوطلب در هر سه مرحله برای ادامه مراحل و تشکیل پرونده به اداره گزینش به نشانی خیابان حافظ، روبروی دانشگاه امیرکبیر، ساختمان شماره ۳ قوه قضائیه دعوت می شود.

۱- مرحله تستی: منابع این مرحله درس های حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی، آیین دادرسی کیفری، اصول استنباط علامه حیدری، متون فقه و حقوق اساسی می باشد که اکثر داوطلبان در این مرحله پذیرش میشوند.

به منظور قبولی در این مرحله حداقل درصد لازم ۶۰ درصد از جمع نمرات می باشد. همچنین نتایج این آزمون معمولا دو هفته مانده به آزمون تشریحی اعلام  میشود. همچنین مرحله تستی در مراکز استان ها برگزار میگردد.

بعلاوه در مرحله تستی حدنصاب تراز قبولی برای داوطلبان آقا تراز ۵ هزار و پانصد است و برای قبولی خانم ها دریافت تراز ۵ هزار شرط لازم می باشد. آن دسته از کسانی که حد نصاب مورد نیاز در این آزمون را کسب کنند وارد مرحله آزمون تشریحی می شوند.

۲- مرحله تشریحی: در این مرحله، کلیه دروسی که در بخش تستی آمده بود (به جز دروس اصول استنباط و حقوق اساسی) مورد ارزیابی قرار می گیرند.

قبولی در این مرحله و دعوت به مصاحبه علمی لازمه کسب حداقل ۵۰ درصد کل نمرات است. نتیجه این مرحله آزمون پس از گذشت حدود یک ماه اعلام میگردد و سپس از طریق تماس تلفنی از پذیرفته شدگان برای شرکت در مصاحبه علمی دعوت به عمل می آید.

۳- مرحله مصاحبه علمی: پس از اعلام نتایج از داوطلبین به ترتیب حروف الفبا دعوت به مصاحبه می شود. این دعوت در سایت اعلام نمی شود و به صورت تلفنی به داوطلبان اعلام می شود.

این مصاحبه سه بخش دارد:

  • مصاحبه متون فقه
  • مصاحبه دروس خصوصی
  • مصاحبه دروس کیفری

۴- مرحله گزینش و تشکیل پرونده: داوطلب در صورت موفقیت در هر سه مرحله به اداره گزینش دعوت میشود. بعد از تشکیل پرونده در آن جا دو برگه با عنوان تعدیل و توثیق را دریافت می نماید.

این برگه ها باید توسط استاد دانشگاه یا امام جمعه امضا گردد. مدارک دیگر به داوطلب ارسال می شود. پس از آن داوطلب برای مصاحبه احکام عقیدتی دعوت می شود. آزمون قضاوت در سال 99

۵- مرحله اختبار: این مرحله آخرین مرحله آزمون قضاوت است که در آن دو نفر از قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور و یک نفر ریاست گزینش قضات سوالاتی را از داوطلب می پرسند.

 

۶- مرحله آموزشی: زمان دوره کارآموزی یا آموزشی یکسال می باشد و این دوره ها معمولأ در تهران، قم، کرمانشاه، مشهد، تبریز و شیراز برگزار میشوند.

زمان این دوره های کار آموزی برای دانشجویان دکترا ، ۶ ماه به طول می انجامد. در طول دوره علاوه بر دریافت حقوق فرد می بایست دروس علمی و کارگاهی را که جنبه کاربردی دارند بگذراند و حدود ۵۰ امتحان در طول دوره شرکت کند.

همچنین انتخاب شهر برای شما بسته به کسب رتبه بالا در دوره کارآموزی می باشد. اما معمولأ هر فرد در استان محل زندگی اش مشغول به خدمت میشود مگر اینکه در دوره کارآموزی جزو سه نفر اول و یا جزو سه نفر آخر باشد.

در صورت بودن در لیست سه نفر اول میتوانید شهرهای بزرگ را انتخاب نمایید و در صورت بودن در لیست سه نفر آخر می بایست در مناطق محروم مشغول به خدمت شوید.

شرایط ثبت نام آزمون قضاوت ۹۹

شرایط عمومی شرکت در آزمون به صورت زیر می باشد:

  1.  تابعیت ایرانی
  2. داشتن اعتقاد و التزام عملی به دین اسلام
  3.  داشتن طهارت مولد
  4.  سلامت جسمی و روانی متناسب با امور قضایی
  5.  عدم اعتیاد به مواد مخدر، روان گردان و انواع دخانیات
  6.  التزام عملی به انجام دادن احکام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
  7.  عدم هر نوع وابستگی به احزاب و گروهک های مخالف جمهوری اسلامی ایران و یا هواداری از آن ها
  8.  داشتن کارت پایان خدمت یا داشتن معافیت تحصیلی و پزشکی
  9.  عدم سابقه کیفری
  10.  حداقل سن ۲۲ و حداکثر ۴۰ سال (در زمان ثبت نام)

 آزمون قضاوت در سال 99

شرایط اختصاصی شرکت در آزمون قضاوت:

دارا بودن یکی از مدارک ذکر شده:

  •  مدرک کارشناسی یکی از گرایش های رشته حقوق
  • مدرک کارشناسی رشته الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی
  • مدرک کارشناسی رشته فقه و حقوق
  •  مدرک کارشناسی ارشد پیوسته رشته معارف اسلامی و حقوق در یکی از گرایش ها
  •  مدرک کارشناسی ارشد پیوسته الهیات، معارف اسلامی و ارشاد با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی
  •  مدرک سطح دو حوزوی و بالاتر

مدارک کلی لازم جهت ثبت نام آزمون قضاوت ۹۸

 آزمون قضاوت در سال 99

  1. تکمیل کردن فرم ثبت نام
  2. واریز کردن هزینه ثبت نام به صورت اینترنتی در سایت سازمان سنجش
  3. ارسال اسکن یک قطعه عکس پرسنلی
  4. مشخصات شناسنامه ای مثل نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، محل صدور شناسنامه
  5. ارائه اطلاعات تحصیلی مثل رشته و گرایش تحصیلی، دانشگاه فارغ التحصیلی، معدل مدرک فارغ التحصیلی، تاریخ اخذ مدرک فارغ التحصیلی

زمان ثبت نام آزمون استخدامی قضاوت ۹۹

ثبت نام این آزمون معمولا هر سال در اوایل تیر ماه انجام میشود. متقاضیان واجد شرایط لازم، با مراجعه به آدرس اینترنتی sanjesh.org و واریز کردن هزینه های مربوطه  ثبت نام خود را انجام بدهند.

این آزمون در سالهای گذشته در تیر ماه انجام میشده اما سال پیش در اوایل شهریور ماه برگزار گردید و به احتمال زیاد در سال ۹۹ هم به همین صورت برگزار شود. آزمون قضاوت در سال 99

جذب عمومی و اختصاصی منصب قضاوت

استخدام برای تصدی منصب قضا از جانب قوه قضاییه هر ساله از دو طریق جذب عمومی و جذب اختصاصی انجام میگردد. جذب اختصاصی فقط از طریق مصاحبه انجام میگردد و نیازی به شرکت در آزمون برای متقاضیان نیست.

در جذب عمومی آزمون کتبی برگزار میشود. سوالات آزمون قضاوت برای متقاضیان دانشگاهی نخست تستی می باشد و پس از پذیرش در آزمون تستی متقاضی باید در آزمون تشریحی شرکت نماید.

در صورت موفقیت در هر دو آزمون نوبت میرسد به مصاحبه که آخرین مرحله جذب افراد محسوب می گردد. بعد از تایید و قبولی نهایی داوطلب باید دوره کارآموزی را طی نماید.

همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور در صورتی که در یکی از گروه های زیر قرار داشته باشند، شرایط شرکت در مصاحبه علمی جذب اختصاصی را دارند

شرایط شرکت در مصاحبه علمی جذب اختصاصی به شرح زیر است:

گروه اول: دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران، پردیس فارابی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شیراز، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علوم قضایی، دانشگاه مفید قم

گروه دوم: دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، دانشگاه کاشان، دانشگاه تبریز، دانشگاه شاهد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه مازندران (بابلسر)، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشگاه خوارزمی تهران، دانشگاه شهید مطهری، دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه قم.

نکته قابل توجه این است که فارغ التحصیلان دوره های مجازی، غیرحضوری، نیمه حضوری و الکترونیک مجاز به ثبت نام نمی باشند. آزمون قضاوت در سال 99

داوطلبان مجاز به شرکت در مصاحبه علمی

  •  فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته حقوق از دانشگاه های گروه اول (به شرط داشتن حداقل معدل ۱۶)
  •  فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته حقوق از دانشگاه های گروه دوم (به شرط داشتن حداقل معدل ۱۷)
  • فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد هر یک از گرایش های رشته حقوق از دانشگاه های گروه اول (به شرط داشتن حداقل معدل ۱۶ و داشتن مدرک کارشناسی حقوق، فقه و حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی)
  •  فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته هر یک از گرایش های رشته معارف اسلامی و حقوق از دانشگاه های گروه اول (به شرط داشتن حداقل معدل ۱۶)
  • فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته رشته حقوق از دانشگاه های گروه دوم (به شرط داشتن حداقل معدل ۱۷ و دارا بودن مدرک کارشناسی حقوق)
  •  فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته هر یک از گرایش های رشته معارف اسلامی و حقوق از دانشگاه های گروه دوم (به شرط داشتن حداقل معدل ۱۷)
  • دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری تخصصی در هر یک از گرایش های رشته های حقوق، فقه و حقوق و رشته الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی(به شرط داشتن مدرک کارشناسی در یکی از رشته های ذکر شده)
  • داوطلب رتبه های ۱ تا ۱۰ آزمون وکالت کانون های استانی و رتبه های ۱ تا ۵۰ آزمون سراسری مرکز امور مشاوران و وکلای قوه قضائیه
  • وکلا و مشاوران پایه یک دادگستری با دارا بودن حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی

شرایط ثبت نام برای داوطلبان حوزوی

داوطلبانی که مدرک تحصیلی حوزوی یا حوزوی – دانشگاهی داشته باشند در صورت قرار گرفتن در یکی از گروه های زیر مجاز به شرکت در مصاحبه علمی جذب اختصاصی می باشند.

شرایط لازم برای شرکت در مصاحبه علمی جذب اختصاصی:

  • فارغ التحصیلان سطح ۲ حوزوی (به شرط داشتن مدرک کارشناسی رشته حقوق با حداقل معدل ۱۶)
  • فارغ التحصیلان سطح ۲ حوزوی در گرایش حقوق و قضاء اسلامی (به شرط دارا بودن حداقل معدل ۱۶)
  • فارغ التحصیلان سطح ۳ حوزوی در گرایش های فقه و اصول  یا حقوق و قضاء اسلامی
  • فارغ التحصیلان سطح ۴ حوزوی در گرایش های فقه و اصول  یا حقوق و قضاء اسلامی

 آزمون قضاوت در سال 99

منابع آزمون قضاوت ۹۹

آزمون‌های وکالت و قضاوت، آزمون‌هایی «قانون‌محور» هستند و به همین دلیل یادگیری قوانین مهم ترین نکته می باشد. تسلّط داشتن به قوانین و آرای وحدت رویه بیش از کتاب های کمک آموزشی دیگر در اولویتِ مطالعۀ داوطلبان قرار دارد.

منابع کلی و مهم به شرح زیر می باشد:

  • حقوق مدنی: ضریب ۳
  • آیین دادرسی مدنی: ضریب ۳
  • اصول فقه: ضریب ۱
  • حقوق تجارت: ضریب ۲
  • حقوق جزا: ضریب ۲
  • آیین دادسی کیفری: ضریب ۲

منابع آزمون قضاوت برای داوطلبان حوزوی

منابع آزمون تصدی منصب قضا برای داوطلبان حوزوی متفاوت با منابع داوطلبان دانشگاهی است .بعلاوه منابع آزمون قضاوت برای داوطلبان حوزوی برای شرکت کنندگان آقا و خانم به صورت جداگانه در نظر گرفته شده است که در ادامه به معرفی این منابع میپردازیم:

منابع آزمون تشریحی ویژه داوطلبان حوزوی ( آقایان):

  1. فقه: ضریب۱ (کتاب بیع مکاسب)
  2.  اصول فقه: ضریب۱ ( جلد ۱ کتاب کفایه الاصول )

منابع آزمون تشریحی ویژه داوطلبان حوزوی (بانوان):

  1.  فقه: ضریب۱ (۱۵ کتاب از شرح لمعه : قضاء، شهادت، متاجر، دین، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصایا، نکاح، حدود، قصاص، دیات)
  2.  اصول فقه: ضریب۱ ( کتاب الحلقه الثانیه شهید صدر)

نکته قابل توجه در مورد متقاضیان خانم در آزمون قضاوت این است که ظرفیت پذیرش در این آزمون برای بانوان محدود است.

 آزمون قضاوت در سال 99

نحوه ثبت نام در آزمون قضاوت ۹۹

مراحلی که باید برای ثبت نام در آزمون قضاوت انجام بدهید به ترتیب زیر است:

  1. به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org  وارد شوید.
  2. گزینه ” سایر ازمون های استخدامی ” از منوی سمت راست صفحه را انتخاب نمایید.
  3. اطلاعیه ” آزمون (جذب عمومی) ‌تصدی منصب قضاء سال ۱۳۹۹ ” را مطالعه کنید.
  4. هزینه ثبت نام و تهیه کارت اعتباری حاوی شماره سریال ثبت نام را پرداخت نمایید.
  5. به سامانه ” ثبت نام آزمون (جذب عمومی) ‌تصدی منصب قضاء سال ۱۳۹۹ ” وارد شوید.
  6. شماره سریال ثبت نام را وارد کنید و وارد صفحه ثبت نام شوید.
  7. فرم ثبت نامی را تکمیل نمایید و نیز مدارک لازم را بارگذاری نمایید.
  8. اطلاعات را تایید نهایی کنید و شماره پرونده و کد رهگیری ثبت نام را دریافت کنید.

بعد از طی شدن تمامی مراحل ذکر شده سامانه کدی را به عنوان “کد پیگیری” به شما ارسال میکند که لازم است این کد را تا پایان فرآیند آزمون به منظور دریافت کارت ورود به جلسه آزمون قضاوت ۹۹ و مشاهده نتایج آزمون قضاوت ۹۹ حفظ نمایید.

انواع سهمیه ها و امتیازات قانونی آزمون قضاوت ۹۹

از نظر قانونی ۳۰ درصد از سهمیه پذیرش آزمون تصدی منصب قضا ۹۹ به افراد خاصی تعلق میگیرد.

اگر شخصی بخواهد از این ۳۰ درصد برای پذیرش استفاده کند باید یکی از این خصوصیات زیر را دارا باشد:

  1. جانبازان با داشتن حداقل ده درصد جانبازی و بالاتر
  2. آزادگان با داشتن حداقل سه ماه سابقه اسارت و بالاتر
  3. رزمندگان با داشتن حداقل شش ماه و بالاتر سابقه حضور در جبهه
  4. همسر و فرزندان شهدا
  5. همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر
  6. همسر و فرزندان آزادگان
  7. فرزندان رزمندگانی که حداقل دوازده ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه را داشته باشند

23 پاسخ

  1. سلام سوالی داشتم. اگر کسی با معافیت تحصیلی شرکت کرده باشد در ازمون قضاوت و قبول شود. تکلیف سربازیش چه میشه یعنی باید بره سربازی بعدش بره دوره کار آموزی. یا اینکه دیگر نیاز نیست رفتن به سربازی؟ می‌شود کامل توضیح دهید ممنون؟

  2. سلام,,وقت بخیر
    من بابام جانباز ۲۰ درصده و سپاه تایید میکنه که جانباز ۲۰ درصده,من تو ثبت نام آزمون قضاوتم درج کردم که فرزند جانباز زیر ۲۵ درصد,آیا بعد قبولی مشکلی پیش نمیاد؟؟؟تاییدیه سپاه کافیه؟؟یا بنیاد شهید باید تایید کنه؟؟؟و اینکه به فرض بعدها در صورت قبولی سهمیه تایید نشه چه اتفاقی میوفته؟؟؟ممنونم اگه جواب بدین سریعتر

    1. سلام تاییدیه بنیاد شهید در اخر تعیین کنندس اگر تاییدنشه بدون سهمیه اعمال میشه

  3. زمان ثبت نام ازمون قضاوت سهمیه فرزندان ایثارگری فقط گزینه حداقل شش ماه بود و گزینه دیگری نبود الان در شرایطش نوشته حداقل ١٢ ماه کسی میدونه قضیه چیه؟

  4. سلام.آن دسته از داوطلبانی که از دانشگاه هایی غیر از دانشگاه های گروه یک و دو فارغ التحصیل شده اند هم میتوانند در آزمون قضاوت شرکت کنند؟

    1. سلام نوع دانشگاه و حرفی نزده صرفا مدرک کارشناسی حقوق باشه امکان شرکت هست

  5. سلام جناب زینالی خیلی ممنون از این مطلب خوبتون.
    یک سوال داشتم بنده معافیت دو قطبی گرفته بودم حدود ۲ سال و نیم پیش ولی در حال حاضر مشکلم برطرف شده و نه دارویی مصرف میکنم و نه علائمی دارم کاملا خوب شدم. آیا مجاز به شرکت در آزمون قضاوت دارم ؟
    اگه اطلاعی دارید ممنون میشم این لطف رو در حق بنده کنید و پاسخ بدید

    1. سلام در صورتی که سلامت جسم و روانتون احراز بشه بله

      1. سلام و عرض ادب ممنون از پاسختون
        آیا کمیسیون یا …برای احراز سلامت جسمی و روانی برگذار خواهد شد ؟

        1. سلام دقیق نمیدونم ولی فکر نمیکنم .ممکنه تو مصاحبه قبول نشید

          1. با تشکر از پاسختون
            ممنون میشم اگر سامانه یا … ای هست که بنده دقیق مطلق بشم معرفی کنید تا سوالم را مطرح کنم.
            با تشکر از شما جناب زینالی

  6. سلام وقت بخیر بنده جذب اختصاصی قضات شرکت کردم خواستم بدونم سهمیه ایثارگریم در کدام مرحله تاثیر داره

  7. با سلام. آیا فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی میتوانند در آزمون قضاوت شرکت کنند؟؟ممنونم اگر جواب دهید…تشکر

  8. با سلام اقای زینالی خسته نباشید دانشجویان دکتری حقوق خصوصی در جذب عمومی بایستی ازمون تستی و بعد تشریحی بدن راهنمایی کنید

  9. سلام من با معدل ۱۵.۲۳ کارشناسی حقوق می تونم توی آزمون شرکت کنم؟

  10. بزرگترین خیانت درمسند قضا وهمچنین دیگرصندلی های حاکمیتی استفاده از سهمیه است یعنی اگرسهمیه داری با علم کمتر جای دیگری را که از تو علم و فهم و شعور بیشتری دارد را می گیری و این یعنی تضییع حق الناس و خیانت به مللکت و پسرفت مملکت یعنی کسی که از تو حدودا سی درصد علم و فهم وشعور کمتری دارد بر صندلی تکیه می زند و مدعی هم میگردد
    باید برای قهرمانان ملی(نظیر شهدا ایثارگران و….)باید امکانات آموزشی رقابت را به صورت رایگان یا به صورت ارزان قیمت در اختیارشان قرار داد تا در یک ازمون کاملا مساوی و بیطرف خود را محک بزنند و شایسته سالاری صورت گیرد و باعث پیشرفت و ارتقای مملکت گردد./

  11. با سلام.من استخدام آموزش و پرورش هستم.آیا با مدرک حقوق دانشگاه پیام نور میتوانم در آزمون قضاوت شرکت کنم؟؟سوال دوم اینکه میتوان بعد از اطمینان از استخدام در قوه قضائیه از آموزش و پرورش استعفا بدهم یا نه؟؟
    ممنونم از پاسخگویی شما

  12. سلام خسته نباشید من کارشناسی جامعه الزهرا دارم بامعدل۱۶/۲۹
    کارشناسی ارشد مطالعات زنان شاخه حقوق زن دارم از دانشگاه ادیان و مذاهب قمبامعدل۱۹/۲۲
    دکترا هم شرکت کردم توهمین رشته
    آیا میتونم جذب اختصاصی قضاوت شرکت کنم؟

  13. سلام
    آیا با لیسانس حقوق دانشگاه غید انتفاهی هم میتوان شرکت کرد

مقالات دیگر

20 آوریل 2024

با ما در ارتباط باشید