آیا می دانستید ممکن است رای قطعی دادگاه مجددا مورد بررسی قرار بگیرد و رسیدگی از سر گرفته شود؟ گاهی اوقات پرونده ی شما در دادگاه ها وارد مراحل حساسی می شود که شما به تنهایی قادر به پیگیری آن نیستید.
زیرا هر کاری اگر به دست فرد متخصص سپرده شود، نتیجه ی بهتری بدست می آورد. این امر به خصوص در مورد مسائل قانونی بسیار صادق است. یکی از این مراحل خاص در پرونده های قضایی، اعاده دادرسی است که ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری در این خصوص توضیح می دهد.
علت حساسیت این مرحله به این دلیل است که شما آخرین فرصت را دارید تا به دادگاه ثابت کنید حق با شما بوده و رای دادگاه اشتباه است. اما این امر رمانی اتفاق می افتد که همراه شما یک وکیل ماهر و باتجربه باشد تا راه را به شما نشان دهد.
در این بخش در خصوص اهمیت وکیل در اعاده دادرسی مطالبی ارائه خواهد شد.
وکیل ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری
فرصت سوزی در برخی موارد بسیار بهای سنگینی دارد، بخصوص اگر مثلا در یک پرونده ی مهم سرنوشت مالی یا جانی شما وسط باشد. یکی از این فرصت ها اعاده دادرسی است.
در واقع اعاده دادرسی یکی از پرکاربرد ترین راه ها در قانون است که شما می توانید به عنوان یک شانس از آن استفاده کنید. اعاده دادرسی زمانی انجام می شود که رای قطعی صادر شده باشد.
گاه ممکن همه ی مدارک به اشتباه علیه شما باشد و یا حتی قاضی در صدور رای خطا کند و یا شواهدی که مبنی بر بی گناهی شما باشد را نادیده بگیرد.
در این صورت پس از صدور رای، شما می توانید تقاضای اعاده دادرسی کنید تا مجددا پرونده بازنگری شود و اگر ثابت شود رای اشتباه صادر شده است؛ رسیدگی مجدد آغاز می شود. حال با توجه به اینکه شهروندان اصولا از قانون و فرایند دادرسی آگاهی کافی ندارند در این مراحل سرنوشت ساز حتما باید با یک وکیل وارد عمل شد.
وکیل متخصص با توجه به علمی که دارد به شما کمک می کند تا دچار آسیب ها و زیان های ناشی از عدم آگاهی کافی نشوید و با توجه به آشنایی که با فرایند قانونی دارد با سرعت بیشتری کار را پیش خواهد برد. زیرا یک وکیل متخصص در ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری می داند باید به چه مواردی استناد کند.
گروه وکلای سنا، با توجه به تخصص و تجربه ای که دارند، می توانند شما را در مورد اعاده دادرسی و پرونده های کیفری حساس راهنمایی کنند و همچنین به عنوان یک وکیل حرفه ای و ماهر شما را در طول این مسیر سخت همراهی کنند.
خصوصیات وکیل ماهر در ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری
- تخصص در امور کیفری و آیین دادرسی کیفری
- داشتن تجربه و مهارات کافی در امر اعاده دادرسی و امور کیفری
- تخصص در تنظیم لایحه، دادخواست و ارائه ادله ای برای اثبات
- منظم و اهمیت به زمان اعاده دادرسی
- پیگیری پرونده و جزئی نگری
گروه وکلای سنای با توجه به گستردگی پرونده های حقوقی و کیفری برای پرونده های قضایی از وکلای متخصص در همان مسئله استفاده می کند. زیرا ما معتقدیم که هیچگاه یک وکیل نمی تواند به تمامی حوزه های حقوقی مسلط باشد و دنیا رو به تخصصی شدن در امور پیش می رود.
قانون آیین دادرسی کیفری در مورد ماده ۴۷۷
ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری بیان می کند:
«در صورتی که رئیس قوه قضاییه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید.
شعب خاص مذکور مبنیاً بر خلاف شرع بین اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می آورند و رای مقتضی صادر می نمایند.
- تبصره ۱- آراء قطعی مراجع قضائی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرار های دیوان عالی کشور، سازمان قضائی نیروهای مسلح، دادگاههای تجدید نظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف می باشند.
- تبصره ۲- آراء شعب دیوان عالی کشور در باب تجویز اعاده دادرسی و نیز دستور های موقت دادگاه ها، اگر توسط رئیس قوه قضائیه خلاف شرع بین تشخیص داده شود، مشمول احکام این ماده خواهد بود.
- تبصره ۳- درصورتی که رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان در انجام وظایف قانونی خود، رای قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بین تشخیص دهند، می توانند با ذکر مستندات از رئیس قوه قضائیه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند.
مفاد این تبصره فقط برای یک بار قابل اعمال است؛ مگر اینکه خلاف شرع بین آن به جهت دیگری باشد.»
گاه ممکن است رای خلاف شرع صادر شود و رئیس قوه قضائیه این موضوع را به هر طریقی متوجه شود، در این صورت پرونده را برای تجویز اعاده دادرسی پرونده به دیوان عالی ارسال می کند.
شعب مربوطه پس از بررسی، رای را خلاف شرع اعلام می کنند و رای قبلی را نقض می کنند، سپس پرونده مجددا مورد رسیدگی قرار می گیرد تا رای جدید صادر شود.
حال تصور کنید که مجازات جرمی اعدام است و از این حکم اعاده دادرسی صورت گرفته است. در این صورت دیوان عالی کشور دستور توقف اجرای مجازات را تصمیم گیری دادگاه صادر می کند.
مزایای وکیل ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری
وکلای ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی به دلیل داشتن تخصص و تجربه ی بالا در گروه وکلای سنا می توانند تمامی جوانب پرونده های کیفری را در نظر بگیرند و به شما کمک کنند تا در راستای احقاق خق خود حرکت کنید.
در واقع نمی توان انتظار داشت که روند پرونده های قضایی همیشه به شکل صحیح پیش رود و هیچ مشکل و اختلالی در مسیر یک پرونده ایجاد نشود. وکیل ماده ۴۷۷ به دلیل علم و مهارتی که در ارائه ی مداراک و مستندات قانونی برای اعاده دادرسی دارد؛ می تواند راه نجاتی را برای پرونده ی قضایی شما پیدا کند.
مثلا در صورتی که اسنادی که در دادگاه ارائه شده، جعلی باشد و بر اساس تقلب باشد، رای که بر اساس این مدارک ارائه می شود از جهات اعاده دادرسی است وکیل متخصص می تواند این امر را تشخیص داده و مدارک لازم مبنی بر جعلی بود مدارک را ارائه دهد.
بنابراین وکلای ماده ۴۷۷ باید مدارکی را برای اثبات دعای خود به دادگاه اراده دهند و صرفا جهت اینکه حکم خلاف شرع بوده نمی تواند اثبات کند که موکل ذینفع است.
با توجه به این نکته می توان دریافت که وکیل ماده ۴۷۷ باید فردی متخصص و با مهارت باشد تا بتواند ادعای خود را اثبات کند همچنین وی باید تجربه های موفقیت آمیز مشابهی در حوزه های پرونده اعاده دادرسی داشته باشد.
مشاوره با گروه وکلای سنا
گروه وکلای سنا مجموعه ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری مسئول، متعهد و مجرب هستند که در حوزه های خاص پرونده های حقوقی و کیفری به طور تخصصی فعالیت دارند.
شما می توانید در صورتی که نیازمند مشاوره در خصوص حوزه های مختلف حقوقی و کیفری هستید، با گروه وکلای سنا مشورت نمایید. هدف این گروه ارائه بهترین و موثرترین راهکار موفقیت برای مشکلات قضایی اشخاص است و همچنین پیگیری پرونده در سریع ترین و بهترین روش های ممکن از اولویت های گروه وکلای سنا می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸ تماس بگیرید یا به سایت www.sena2015.com مراجعه فرمایید.
نتیجه گیری
گاهی ممکن است رای خلاف شرع و یا به صورت غیر قانونی صادر شود و یا حتی مجازاتی بیش از مجازات اصلی برای متهم تعیین شود، در این صورت قانون فرصت دوباره ای به محکوم می دهد تا بتواند مجددا احقاق حق کند و درخواست اعاده دادرسی کند تا دادگاه مجددا به پرونده ی او رسیدگی کند.
اعاده دادرسی با توجه به اینکه شرایط حساسی دارد باید حتما با دقت و صحیح پیش رود زیرا آخرین شانس شما محسوب می شود و نباید خطایی صورت گیرد.
بنابراین توصیه می شود حتما در این باره از وکلای متخصص در این زمینه استفاده نمایید. نکته ی مهم دیگر این است که تنها نسبت به احکام قطعی دادگاه است که اعاده دادرسی صورت می گیرد.
سوالات متداول
چه کسانی حق اعاده دادرسی دارند؟
الف-محکوم علیه یا وکیل یا نماینده قانونی او و در صورت فوت یا غیبت محکوم علیه، همسر و وراث قانونی و وصی او ب- دادستان کل کشور پ- دادستان مجری حکم.
اگر پس از صدور حکم، اسنادی مبنی بر بی گناهی محکوم بدست آید تکلیف چیست؟
در این صورت می توان درخواست اعاده دادرسی از حکم را کرد تا دادگاه مجددا به پرونده رسیدگی کند.
درخواست اعاده دادرسی به کدام مرجع ارسال می شد؟
درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور تسلیم می شود و دیوان پس از بررسی و منطبق بودن جهات اعاده دادرسی، پرونده را برای رسیدگی مجدد به دادگاه هم عرض دادگاه صادر کننده حکم قطعی ارجاع می دهد.