گواهی عدم خلافی ساختمان چیست؟

گواهی عدم خلافی ساختمان چیست؟

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

گواهی عدم خلاف ساختمان، مجوزی است که نشان می‌دهد هنوز عملیات اجرایی یک ساختمان به اتمام نرسیده است. گواهی عدم خلاف، معمولا طبق درخواست مالک جهت استفاده از تسهیلات بانکی یا انجام معامله دریافت می‌شود.

اگر مالک، تقاضای صدور عدم خلافی ساختمان را از شهرداری داشته باشد، با رعایت تبصره ۸ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، تا سه بار می‌تواند طبق گواهی مامور بازدید برای ساختمان احداثی از آغاز عملیات ساختمانی تا پایان کار صادر کند.

نکته مهم در این مورد این است که گواهی عدم خلافی ساختمان در برخی از موارد با گواهی پایان کار اشتباه گرفته می‌شود. در صورتی که این دو با هم تفاوت دارند و گواهی پایان کار، بعد از به اتمام رسیدن عملیات اجرایی صادر می‌شود.

در ادامه این مطلب به بررسی نحوه دریافت گواهی عدم خلافی ساختمان و مدارک و شرایط آن می‌پردازیم.

تماس با گروه وکلای سنا

مدارک لازم برای دریافت گواهی عدم خلافی

مالک ساختمان برای دریافت گواهی عدم خلافی باید مدارک زیر را به همراه داشته باشد:

۱- تکمیل کردن فرم درخواست عدم خلافی.
۲- ارائه فیش پرداخت شده عوارض نوسازی (اگر که نوسازی شده باشد.)
۳- سند مالکیت رسمی.
۴- درخواست به شهرداری برای اخذ دستور.
۵- ثبت کردن شماره و تاریخ در دبیرخانه.
۶- تعیین زمان برای بازدید توسط کارشناس واحد شهرسازی.


بیشتر بخوانید: الزام به تنظیم سند رسمی ملک


مدارک لازم برای دریافت گواهی عدم خلافی

دلیل اخذ گواهی عدم خلافی ساختمان

از مهم‌ترین دلیل‌های دریافت گواهی عدم خلافی ساختمان، دریافت تسهیلات بانکی برای ساختمان است.

از دیگر دلایل اخذ این گواهی می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دلیل اخذ گواهی عدم خلافی ساختماناگر فردی به عنوان خریدار ملک در حال ساخت آن است، این گواهی باعث می‌شود که خریدار نسبت به رعایت ضوابط شهرداری و نکات فنی اطمینان داشته باشد.
  • زمان احداث هرگونه ساختمان، امکان بروز هر نوع تخلف وجود دارد.
  • برخی از این تخلفات کوچک است و امکان برطرف شدن آن با پرداخت جریمه وجود دارد. اما بعضی از تخلفات در پروژه ‌های ساخت و ساز بزرگ انجام می‌شوند که به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: میزان تخفیف در جریمه‌های کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری


نکاتی که در مورد دریافت گواهی عدم خلافی باید رعایت شود

بعضی از الزامات صدور عدم خلافی ساختمان که مالکان باید آن‌ها را در نظر داشته باشند، به شرح زیر هستند:

  1.  برای دریافت گواهی عدم خلاف یا پایان کار، تمامی مفاد پروانه و موارد ذکر شده در آن (متراژ عرصه و اعیان) باید انجام شود و بنا باید طبق نقشه‌های سازه و معماری تایید شده توسط شهرداری و مندرجات پروانه ساختمانی و با رعایت کامل کلیه ضوابط مقررات ملی ساختمان و زیرنظر ناظرین و توسط مهندسان مجری احداث شود.
  2. گواهی عدم خلافی باید در مدت زمان اعتبار پروانه دریافت شود. در غیر این صورت، باید عوارض تمدید پروانه پرداخت شود.
  3. ملک نباید اضافه مساحت عرصه و اعیان داشته باشد. اگر مالک قصد اعمال تغییرات در متراژ عرصه یا اعیان پروانه صادر شده داشته باشد، باید در مدت زمان اعتبار پروانه درخواست خود را به شهرداری ارائه کند.
  4. صدور عدم خلافی به درخواست مالک با ارائه گزارش عملیات انجام شده و توسط مهندس ناظر مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.
  5.  هرچه دریافت عدم خلافی یا پایان کار دیرتر شود، جریمه‌های شهرداری سنگین‌تر می‌شود. همچنین در صورتی که وام بانکی ساخت و ساز دریافت شود، بابت هر روز از دیرکرد تسویه آن، بانک جریمه زیادی دریافت می‌کند.
  6. اگر در زمان بازدید، تخلف ساختمانی گزارش شود و توسط ماموران شهرداری تایید شود، اگر جنبه جزایی داشته و قابل تعقیب باشد، پرونده توسط شهرداری به کمیسیون ماده صد ارجاع داده می‌شود. پس از آن از مالک درخواست توضیح مکتوب ظرف مدت ۱۰ روز خواسته می‌شود.
  7.  در صورتی که رای کمیسیون ماده صد مبنی بر جریمه باشد، جریمه به مالک تعلق می‌گیرد و در صورتی که پرداخت شود، پروانه ساختمان تمدید و گواهی پایان کار دریافت می‌شود. ولی اگر جریمه پرداخت نشود، پرونده به کمیسیون تجدید نظر ماده صد ارجاع داده و رای تخریب صادر می‌شود.

مقالات دیگر

20 آوریل 2024

با ما در ارتباط باشید