تبدیل سند عرصه به اعیان

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

تبدیل سند اعیان به عرصه و چگونگی آن را در این مطلب بیان خواهیم کرد. طبق تعاریف به عمل آمده به زمینی که روی آن ساختمان بنا شده عرصه گفته می شود و به آن بنایی که روی زمین قرارداد اعیان گفته می شود. عرصه و اعیان می تواند کاربرد های متفاوتی داشته باشد از جمله مسکونی، تجاری و…

عرصه و اعیان از این جهت حائز اهمیت هستند که فرد برای مثال یک واحد از ساختمان را خریداری میکند که این ساختمان خود روی عرصه قرار دارد. حال وقتی که قرار باشد که آپارتمان و یا ساختمان تخریب بشود عرصه و اعیان و مالکیت آن اهمیت بیشتری پیدا میکند. هر کسی که مالک اعیان است به همان اندازه اعیان مالک عرصه نیز خواهد بود به صورت مشترک و مشاع. لذا هر کسی که مالک اعیان باشد در همان اندازه مالک عرصه نیز خواهد بود مگر در زمین های وقفی که اگر اعیان ساخته شده فرد حقی در عرصه یا زمین ندارد.

تفاوت سند عرصه و اعیان

تفاوت عرصه و اعیان در چیست؟

در قرارداد های ملکی و سند زمین ها  در باره عرصه و اعیان مواردی وجود دارد. حال تفاوت این دو مورد در چیست ؟ در بالا مختصرا به این امر اشاره کردیم این امر به خصوص در زمین های اوقافی بیشتر حس می شود.

گاه پیش می آید فرد، مالک ساختمان و بنای آن می باشد اما سهمی در زمینی که بنا روی آن واقع است یعنی عرصه ندارد لذا از این جهت حق فروش و معامله عرصه را ندارد و تنها حق معامله کردن اعیان را خواهد داشت آن هم به دلیل اینکه عرصه را ندارد قیمت کمتری خواهد داشت.

سهم صاحب اعیان از عرصه/تبدیل سند عرصه به اعیان

بیشتر مواقع به این شکل است که صاحب اعیان و عرصه یک نفر است یعنی هم صاحب زمین است و هم صاحب بنا و ساختمان روی آن و سند در کل به نام وی خواهد بود‌.

گاه به این شکل است که شخص تنها صاحب اعیان است و از عرصه سهمی ندارد مثل زمین های وقفی که زمین آن وقف است ولی اجازه ساختمان در آن به مستاجر آن داده شده لذا مستاجر تنها صاحب اعیان است.

و گاه به این شکل است که فرد صاحب اعیان است و به اندازه همان مساحت به صورت مشترک با باقی افراد صاحب عرصه می باشد. مانند آپارتمان های چند واحده و یا مجتمع ها و…

برای مثال اگر کسی یک واحد ۱۰۰ متری در زمین با متراژ هزار متری بخرد صاحب ۱۰ درصد و یا یک دهم از عرصه خواهد بود.

محاسبه سهم اعیان از عرصه

محاسبه این امر سختی چندانی ندارد و با در نظر گرفتن متراژ واحد و زیر بنا و یا عرصه قابل تعیین کردن است.

گاهی ساختمان چند طبقه است در این مورد باید تعداد واحد ها را که مساحت و اندازه یکسان دارند تقسیم بر تمام متراژ عرصه کنیم که سهم هر کسی از عرشه مشخص شود. برای مثال ساختمانی ۵۰۰ متر است و ۲۰ واحد دارد در اینجا ۵۰۰ را تقسیم بر ۲۰ میکنیم که می شود ۲۵ پس سهم هر واحد و هر کس از عرصه ۲۵ متر خواهد بود.

اما گاه ممکن است واحد ها دارای مساحت یکسان نباشند و واحد الف با ب متفاوت باشد در اینجا محاسبه کمی فرق میکند و به این شکل می شود:

تماس-با-گروه-وکلای-سنا

متراژ عرصه× متراژ واحد آپارتمان

حال هر چه به دست آمد

تقسیم ÷ میکنیم بر

مجموع مساحت کل واحد‌های موجود.

خلاصه فرمول:

میزان قدرالسهم = مجموع مساحت کل واحد‌های موجود ÷میزان متراژ واحد آپارتمانی× متراژ عرصه

سهم از عرصه به میزان اعیان

مشاوره حقوقی راجع به تبدیل سند اعیان و عرصه

با توجه به این که هر یک از این موارد دارای نکات پیچیدگی های حقوقی خاص خود است .توصیه می شود در زمانی که قصد معامله اعیان و یا عرصه را دارید از مشاوران و وکلای متخصص در این حوزه اخذ مشورت کنید.

موسسه حقوقی گروه وکلای سنا با در اختیار داشتن وکلا و کارشناسان مجرب و درجه یک کشوری در حوزه های مختلف حقوقی می تواند شما را در زمینه های مختلف حقوقی که ب لی شما ایجاد اشکال شده است یاری کند.

مشاوران و وکلای این مرکز در ساعات شبانه روز پاسخگوی سوالات و ابهامات شما راجع به مسئله و پرونده حقوقی شما خواهند بود. با مشاوره گرفتن از متخصصین امور ملکی می توانید مسیر درست در دعوا را طی کنید. برای این کار می توانید با موسسه وکلای سنا تماس بگیرید و درخواست خود را مطرح نمایید.

نتیجه گیری

تبدیل سند اعیان به عرصه به این معناست که سهم هر کسی از اعیانی که متعلق به اوست در عرصه چه میزان خواهد بود که در بالا به حالات مختلف آن و نحوه محاسبه آن اشاره کردیم. همچنین در بالا به تعریف و تفاوت های بین عرصه و اعیان اشاره کردیم.

سوالات متداول

تبدیل سند اعیان به عرصه چگونه است؟

نحوه  این محاسبه را در مطلب بالا شرح دادیم ‌که در حالت عادی سهم هر کسی از عرصه بسته به مساحت اعیان کی خواهد بود.

تفاوت سند اعیان و عرصه در چه چیزی ست؟

گاه مالک این دو متفاوت است و این امر در موارد مختلف اهمیت پیدا میکند که در بالا می توانید آن را مطالعه کنید.

آیا عرصه و اعیان ممکن است متعلق به یک نفر باشد؟

 بله در غالب موارد مالک هر دو یک نفر است اما گاه هر کدام مالک جدا دارند.

یک پاسخ

  1. سلام بنده ساکن ارومیه هستم ملکی ( باغ انگور به متراژ۴ هزار متر مبع دارم که سند آن
    اعیانی از نوع مشاعی به میزان یک سهم از سه سهم ودو دانگ از شش دانگ می باشد چگونه می توانم آن را تبدیل به تبدیل شش دانگ عرصه و اعیانی کنم
    والبته داخل آن مقداری بنای ساختمانی. دارم

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید