یکی از مهمترین رشته های علوم انسانی وکالت است که از طرفداری زیادی در بین افراد برخوردار است. این رشته در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده است که بهتر است با آن ها آشنا شوید. وکالت در یک تقسیم بندی کلی وجود دارد که بهتر است با انواع وکیل آشنا شوید.
چند نوع وکیل داریم؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که اغلب ذهن افراد را به خود درگیر می کند این است که چند نوع وکیل داریم. بهتر است بدانید که وکیل به کسی گفته می شود که به دفاع از موکل خود می پردازد و جانشین موکل است. بهتر است بدانید که وکالت نوعی کسب و کار نیست. بلکه عقدی است که بین وکیل و موکل بسته می شود که با توجه به قوانین حاکم بر جامعه می باشد.
به صورت کلی می توان گفت که انواع وکلا شامل وکیل انتخابی، وکیل معاضدتی، وکیل تسخیری، وکیل اتفاقی می باشد. بهتر است که در ادامه با انواع وکیل آشنا شوید. این وکلا به شرح زیر می باشند:
وکیل انتخابی
از جمله انواع وکلا می توان به وکیل انتخابی اشاره کرد که به شخصی گفته می شود که طی عقد وکالت از وی خواسته می شود که در دستگاه قضایی به دفاع بپردازد. این وکیل مراحل و آزمون های زیادی را پشت سر گذاشته است و پروانه وکالت را کسب نموده است. این وکیل توانسته مجوز وکالت را نیز به عهده بگیرد و جای افراد را بگیرد.
وکیل تسخیری
دعوای کیفری در برخی از مواقع رخ می دهد که در آن ها نیاز به حضور یک وکیل می باشد. به این ترتیب نیاز است که وکیل در زمان دادرسی حضور داشته باشد. وکیل تسخیری در اصل همان وکیل رایگان است که در زمانی نیاز پیدا می شود که متهم از گرفتن وکیل ناتوان است و توانایی مالی برای این کار را ندارد. به این ترتیب به تشخیص دادگاه از بین وکلای دادگستری یک وکیل تسخیری یا رایگان استخدام می شود.
وکیل معاضدتی
یکی از انواع وکیل می توان به وکیل معاضدتی اشاره کرد که توسط اداره معاضدت برای موکل انتخاب می شود. به این صورت موکل به کمک این وکیل می تواند از حقوق خود دفاع کند. در این شرایط موکل می تواند به راحتی از حقوق خود دفاع کند. این وکیل می تواند به صورت رایگان نیز در اختیار موکلان قرار بگیرد.
وکیل اتفاقی
در برخی از مواقع برخی از وکلا هستند که در این رشته تحصیل کرده اند ولی فاقد پروانه وکالت می باشند. این دسته از وکلا به راحتی می توانند برای حل مشکلات بستگان خود به مراجع قضایی رفته و خارج از آزمون وکالت پرونده بگیرند. به این صورت طی مراحل قانونی می توانند به این پرونده رسیدگی کنند. به این نوع وکیل، اتفاقی گفته می شود.
وکیل پایه یک دادگستری
از دیگر انواع وکیل می توان به وکیل پایه یک دادگستری اشاره کرد که تنها افرادی می توانند به عنوان این وکیل مشغول به فعالیت شوند که دارای رشته لیسانس در حقوق باشند. همچنین بتوانند قبولی را در آزمون وکالت گرفته باشند. این وکیل باید دوره کارآموزی را طی کرده باشد.
انواع وکیل از نظر اعتبار و رسمیت
از انواع وکلا نسبت به اعتبار و درجه آن ها می توان به وکیل رسمی و وکیل عادی اشاره کرد. وکیل رسمی به وکیلی اختصاص پیدا می کند که دارای سند وکالت نامه رسمی می باشد و در امور اعطایی می تواند فعالیت کند. وکیل عادی می تواند خرید و فروش، اجاره، وکالت در طلاق، انجار امور اداری و سایر امور مالی را به راحتی انجام دهد.
انواع وکیل از نظر متعلق وکالت
از انواع وکلای متعلق وکالت می توان به وکیل مطلق و وکیل مقید اشاره کرد. این نوع وکیل برای تمام امور می تواند فعالیت کند. امور اداری و مالی به وسیله این موکل به راحتی قابل رسیدگی می باشند. این وکیل حق دخالت در سایر امور را نخواهد داشت.
وکیل قراردادی
از انواع دیگر وکلا می توان به وکیل قراردادی اشاره کرد که به آن وکیل تعبینی نیز گفته می شود. این دسته از وکلا برای اصحاب دعوا می توانند برای به دفاع بپردازند. همچنین اقامه دعوا و تعقیب آن به وسیله این وکیل به راحتی ممکن است.
وکیل سازمانی
از انواع وکلای دادگستری می توان به وکیل سازمانی اشاره کرد. این دسته از وکلا برای اجرای قاغنون حمایت قضایی فعالیت می کنند که شامل کارکنان دولت و نیروهای مسلح می باشند. این دسته از وکلا برای کارکنان دولتی کشوری و لشکری فعالیت می کنند که دچار مشکل شده اند. به این ترتیب این وکیل توسط سازمان انتخاب می شود که می تواند به مشکل افراد و کارکنان رسیدگی کند.
وکیل قوه قضائیه
به آن دسته از وکلا که به اجرای ماده ۱۸۷ می پردازند که به عنوان قانون پنج ساله سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می پردازند وکیل قوه قضائیه گفته می شود. این وکیل می توانند پروانه وکالت را دریافت کنند.
وکیل کارآموز
وکلای کارآموز همان طور که از نام آن ها پیداست به کسانی اطلاق می شود که بعد از قبولی در رشته حقوق و آزمون های وکالت در کانون وکلا مشغول به کار می شوند. آن ها می توانند کارهای نه خیلی سنگین را به راحتی زیر نظر سرپرستان انجام دهند. به این دسته از وکلا وکیل کارآموز گفته می شود.
وکیل حمایتی
به دسته ای از انواع وکیل، دسته ایثارگران یا حمایتی گفته می شود که برای دفاع از حقوق بسیجیان و افراد ایثارگر وارد عمل می شوند. این وکیل پروانه خود را از دفتر حمایت قضایی دریافت کرده است. آن ها به عنوان وکیل حمایتی در مراجع قضایی فعالیت می کنند و می توانند مشکلات این افراد را برطرف کنند.
کلام آخر
انواع وکلای متنوعی با فعالیت های گوناگون در کانون وکلا مشغول به کار هستند که بهتر است با آن ها آشنا شوید. وظیفه هر وکیل به صورت کلی دفاع از حقوق موکل خود می باشد که بهتر است با توجه به نوع پرونده خاص به یک وکیل خبره و متخصص در زمینه مشکل خود مراجعه کنید. انواع این وکلا می توانند در نقش بهترین وکیل وظیفه خود را در کامل ترین شکل ممکن ایفا کنند و از موکل خود دفاع کنند.
7 پاسخ
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما و ممنون از پیج خوب شما
ممنون میشم پاسخ سوال منو بدهید
۱ آیا اگر بیش از مبلغ ده درصد قیمت مورد نظر برای خرید ملک مزایده ای چک بدهیم مازاد فیمتی که برای برنده شدن نیاز بوده رو به ما برمیگردانند یا کل مبلغ چک رو دادگاه برداشت میکنه؟ممنون میشم پاسخم رو بدید.
آیا قبل از برگزاری مزایده می توانیم زمان برگزاری مزایده رو به زمان دیگری تآخیر بیندازیم .ممنون از شما
سلام اصولا این کار ممکن نیست
باسلام مادو سهم از سه سهم یک آپارتمان شریک هستیم یعنی چهار دانگش مبلغ حق الوکاله برای دو دانگ ملک که به مزایده رفته محاسبه میشه یا برای مبلغ کل ملک.ممنون از شما
سلام فقط دو دانگی که برای مزایده رفته نه کل ملک
ن به دنبال یک وکیل متخصص در امور ملکی ) در کرج هستم. چگونه بفهمم وکیل تخصصی چیست؟
سلام شماره تماس خود را اعلام کنید دوستان در اولین فرصت با شما تماس میگیرند