صورتجلسه طلاق توافقی

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

اگر قصد طلاق از همسر خود را دارید باید بدانید طلاق به تنهایی سختی های خاص خود را چه از نظر عاطفی و چه از نظر مادی دارد. اما قطعا شما به دنبال راحت ترین و سریع ترین راه برای طلاق هستید تا کمتر دچار پروسه ی پیچیده و درگیری های دادگاهی شوید. یکی از کم دغدغه ترین انواع طلاق، طلاق توافقی است.

وکیل پایه یک دادگستریطلاق توافقی جزء شایع ترین انواع طلاق بین زوجین است زیرا دیگر مجبور به طی کردن مسیر سخت طلاق های یکطرفه نیستند و زوجین با صلح از یکدیگر جدا می شوند نه با دعوا و پرونده سازی علیه یکدیگر.

طلاق توافقی همانطور که از اسمش پیدا است دو طرفه بر سر موضوعات مختلف در زندگی مشترک با هم سازش می کنند.

با توجه به اینکه طلاق توافقی جز آسان ترین را های جدایی است در در این بخش در خصوص فرایند طلاق توافقی و صورتجلسه مواردی جهت آگاه سازی شما اراده خواهد شد.

طلاق توافقی چیست؟

زمانی که زن و شوهر تصمیم بر جدایی می گیرند، در صورتی که نسبت به امور زندگی زناشویی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و مواردی از این دست به تفاهم برسند، این طلاق به صورت دو طرفه بوده که به آن طلاق توافقی گفته می شود

این نکته قابل ذکر است که طلاق توافقی لزوما بائن نیست که در آن زن و شوهر نتوانند به هم بر گردند و به اصطلاح رجوع کنند.

عده ای بر این تصورند که هر طلاق توافقی ای بائن و غیر قابل رجوع است اما این تصور غلط است.

طلاق توافقی چیست؟

فرایند طلاق توافقی به چه صورت است؟

امروزه یکی مراحل طلاق توافقی، این است که زوجین باید دوره ای نزد مشاور برونند که حدودا ۵ یا ۶ جلسه طول می کشد. در این جلسات زوجین در صورتی که عدم تفاهم و علاقه خود را به ادامه زندگی به مشاور اثبات کردند، گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت می کنند.

سپس برای ارسال دادخواست طلاق به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه می نمایند و دادخواست خود را به دادگاه ارسال می کنند.

سپس بعد از تعیین وقت و حضور در دادگاه قاضی موارد را بررسی و حکم طلاق را صادر می نماید. در نهایت طرفین با در دست داشتن مدارک به دفاتر طلاق مراجعه می نمایند.

موارد لازم در صورتجلسه طلاق توافقی

صورتجلسه طلاق توافقی، صورتجلسه ای است که در آن تمامی توافقات بین زوجین تنظیم و مکتوب می شود.

همچنین لازم است که در این توافق نامه نکاتی حتما ذکر شود که عبارتند از:

حضانت فرزند، نفقه زن، نفقه فرزند، اجرت المثل زن، مهریه، حضانت فرزند، روز های ملاقات، جهاز است.

لازم به ذکر است که می توان در حین نگارش این توافقنامه، آن را به گونه ای تنظیم کرد که امکان تغییر آن پس از طلاق هم امکانپذیر باشد.

موارد لازم در صورتجلسه طلاق توافقی

نمونه متن صورتجلسه طلاق توافقی

به نام خدا

در مورخ …… به موجب صورتجلسه حاضر به منظور اجرای صیغه ی طلاق توافقی فی ما بین جناب آقای… فرزند…. به شماره ملی…. و سرکار خانم…. فرزند… به شماره ملی….، توافقاتی بین زوجین صورت پذیرفته است. لذا طرفین مطابق مواد ۱۰، ،۲۲۱، ۷۵۲ قانون مدنی ملزم به رعایت مفاد آن می باشند.

توافقات حاصله به شرح ذیل می باشد:

  1. نفقه زوجه: در این بخش در خصوص اینکه زوجه نفقه را دریافت نموده و یا اینکه هیچ ادعایی در حال و آینده ندارد نوشته می شود.
  2. مهریه: در صورتی که خانوم، مهریه را دریافت نموده است؛ به طور کامل شرح داده می شود که چه میزان و به چه صورت بوده است و اگر هنوز مهریه را دریافت ننموده نیز نحوه ی دریافت آن در این توافقنامه باید ذکر شود. لازم به ذکر اگر زوجه تمام یا بخشی از مهریه را ببخشد، باید در این بخش مکتوب شود..
  3. حضانت فرزند: در این بخش با ذکر نام فرزند یا فرزندان، حضانت فرزندان (اینکه با مادر یا پدر زندگی می کنند) ذکر می شود. همچنین در خصوص روزهایی که طرف مقابل (پدر یا مادری که حضانت را ندارد) قرار است فرزندانش را ملاقات کند نیز باید تعیین تکلیف شده و در این صورتجلسه ذکر شود.
  4. جهیزیه: هرگونه تصمیم گیری در خصوص جهاز و وسایل خانه باید مکتوب شود. مثلا: خانم… مسترد نموده، یا در تاریخ… در حضور زوج مسترد می نماید و یا هیچ گونه ادعایی نسبت به وسایل خانه ندارد.
  5. نفقه فرزند: میزان مبلغ نفقه ی فرزندان باید به طور دقیق در این متن مشخص شود. این که به صورت ماهیانه یا هفتگی است نیز باید به طور کامل ذکر شود. همچنین با توجه نرخ تورم، میزان نفقه و اینکه هر چند سال افزایش می باید باید ذکر شود.
  6. هزینه های طلاق توافقی: در خصوص اینکه هزینه های طلاق توافقی به صورت نصف است یا یکی از زوجین تمام هزینه ها را متقبل می شود، توافق شده و در این متن مکتوب شود.
  7. اجرت المثل: در این مورد نوشته می شود، سرکار خانم… در خصوص اجرت المثل (اجرت ایامی که زن در منزل مشترک کار کرده است) هیچ گونه ادعایی ندارد، یا … مبلغ را دریافت نموده است.
  8. دعاوی: در نهایت ذکر شود که پس از امضای این توافقنامه، تمامی دعاوی حقوقی و کیفری زوج و زوجه علیه یکدیگر در خصوص مهریه یا مطالبه ی وجه و … مختومه اعلام می شود و طرفین هیچ گونه دینی بر اساس توافقنامه ی مذکور، نسبت به یکدیگر نخواهند داشت.

نمونه متن صورتجلسه طلاق توافقی

نتیجه گیری

طلاق توافقی جز رایج ترین انوافق طلاق بین زوجین است. علت فراوانی این نوع طلاق نسبت به سایرین، سهل بودن و سرعت بیشتر آن است. اصولا زوجین از پروسه ی طولانی طلاق و رفت و آمد های مکرر به دادگاه ها خسته می شوند.

اما طلاق توافقی این راه را هموار تر نموده است.

در طلاق توافقی زوجین پیش از دادخواست طلاق و مراحل دادگاه باید دوره های مشاوره را طی نمایند و سپس دادخواست طلاق را ثبت کنند.

یکی از مراحل مهم طلاق توافقی، تنظیم یک توافقنامه بین زوجین است که داخل این متن، در خصوص مهریه، حضانت، نفقه زوجه و فرزندان، جهاز و اجرت المثل و … توافقات لازم به عمل می آید و زوجین ذیل آن را امضاء می نمایند.

وکیل خوب طلاق توافقی می تواند پروسه آنرا تا حد ممکن کوتاه کند و حقوق شما را به بهترین نحو باز پس ستاند.

سوالات متداول

مدارک لازم برای طلاق توافقی؟

عقد نامه یا رونوشت محضر، کپی کارت ملی و اصل، کپی شناسنامه و اصل، عکس.

آیا امکان رجوع زن از بذل مهریه وجود دارد؟

بله، زن می تواند پس از ثبت صیغه طلاق سه ما و ده روز نسبت به آنچه بخشیده است رجوع کند و در واقع در طلاق توافقی حق رجوع با ما بذل مهریه با زن است.

آیا حضور در جلسه مشاوره اجباری است؟

بله زوجین باید حداقل ۵ جلسه را به صورت اجباری شرکت نمایند.

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید