ممکن است همه ی ما یک بار هم که شده دچار مشکلات حقوقی شده باشیم یا شاید تا بحال سوال حقوقی برایمان پیش آمده باشد. پس بهتر است با مشکلات رایج حقوقی آشنایی نسبی داشته باشیم تا بدانیم چگونه می توانیم با آنها مقابله کنیم.
مسائل حقوقی که ممکن است در زندگی برای ما پیش بیاید انواع مختلفی دارد اما در این مطلب قصد داریم تا شما را با رایج ترین آنها آشنا کنیم.
طلاق
یکی از بیشترین دعاوی در دادگاه ها مربوط به امور خانواده یعنی طلاق است. اگر شما پیش از ازدواج با مشکلاتی حقوقی که در زمان ازدواج ممکن است پیش بیاید آشنایی داشته باشید، هم امکان پیشگیری وجود دارد و هم اینکه اگر زمانی قصد جدایی داشته باشید راحت تر این راه را طی نمایید.
به طور خلاصه طلاق انواع مختلفی دارد که شامل طلاق رجعی و طلاق بائن است. طلاق رجعی به این صورت است که مرد در دوران عده می تواند به همسرش رجوع کند و زندگی مشترک بدون نیاز به عقد مجدد آغاز می شود، اما در طلاق بائن، امکان رجوع در مدت عده برای مرد وجود ندارد و اگر زن و شوهر قصد آشتی داشته باشند باید مجددا عقد کنند.
به طور کلی طلاق توافقی یکی از رایجترین روشها برای جدایی است. زیرا زن و شوهر در همه امور مهم مثل نفقه، مهریه، جهاز و حضانت فرزند با هم توافق می کنند و به همین دلیل مدت زمان طلاق سریع تر خواهد بود.
بهترین راه برای اینکه شما کمتر درگیر راه دادگاه شوید و این فرایند زودتر طی شود این است که به وکیل مراجعه کنید تا همه ی اقدامات لازم را به سرعت انجام دهد.
معاملات
معاملات به طور کلی بخش مهمی از زندگی ما را در بر می گیرد و حفظ سرمایه برای همه ی ما بسیار مهم است. پس لازم است در معاملات خود به نکاتی توجه کنیم.
مناسب است که از معاملات به صورت دست نوشته پرهیز نمایید زیرا معاملاتی که به صورت دست نوشته هستند، اگر با مشکلی مواجه شوند در دادگاه با سختی بیشتری قابل اثبات هستند و گاه مورد تردید قرار می گیرند.
همچنین ترجیحا از خرید فروش خودرو یا ملک به صورت وکالتی پرهیز کنید و ترجیحا به صورت رسمی معامله کنید. خرید و فروش های وکالتی راهی پردردسر و نا مطمئن هستند.
همچنین اگر به هر دلیل می خواهید با قولنامه عادی معامله کنید حتما دو نفر شاهد همراه داشته باشید.
قرارداد های خود را حتما با یک وکیل چک کنید و برای انجام معاملات خود با یک وکیل مشورت نمایید تا اگر معامله ی شما جای شک و تردیدی دارد به کمک وکیل برطرف شود..
مهریه
یکی از مباحث رایج درباره ی مهریه این است که آیا الزامی در مهریه به تعداد ۱۱۰ سکه است یا خیر؟ و به طور کلی ۱۱۰ سکه مهریه برای چیست؟
مهریه اگر بیشتر از ۱۱۰ سکه باشد، پرداخت آن مشروط به توانایی مالی مرد است. مهریه متعارف ۱۱۰ سکه بهار آزادی است که مرد موظف است آن را پرداخت نماید.
اگر زن، مهریه اش ۲۰۰ سکه باشد مرد مکلف به پرداخت ۱۱۰ سکه است و باقی مهریه در صورتی قابل وصول است که مرد توانایی مالی برای پرداخت را داشته باشد.
در مهریه بالای ۱۱۰ سکه حکم جلب صادر نمی شود و اگر مرد استطاعت مالی داشته باشد، اموال او توقیف خواهد شد. در واقع تا ۱۱۰ سکه، برای مرد ضمانت اجرای قانونی وجود دارد و زن می تواند تا این میزان حکم جلب مرد را بگیرد.
نکته دیگری که لازم است بدانید این است که طلاق و مهریه هیچ ارتباطی بهم ندارند و ملازمه ای بین آنها وجود ندارد. یعنی اینکه زن می تواند مهریه اش را مطالبه کند بدون اینکه قصد طلاق داشته باشد.
مهریه یک دین است که زن هر زمان که پس از عقد آن را مطالبه کند، مرد موظف به پرداخت است و لازم نیست که برای دادخواست طلاق حتما مهریه مطالبه شود.
معامله صوری
احتمالا تابحال شنیده اید که برخی افراد بخاطر اینکه بدهی های خود را پرداخت نکنند و اموالشان توقیف نشود، این اموال را بنام دیگران می زنند.
یعنی مثلا سند خودرو و یا املاکشان را به دیگران منتقل می کنند و این کار در واقع صوری است و قانون هم درباره ی این گونه معاملات همین نظر را دارد و برایش ارزش قانونی قائل نمی شود.
به همین علت قانون این کار را در پیش بینی کرده و برای آن ضمانت اجرا قائل شده است. مثلا اگر فردی با وجود بدهی هایی که دارد یکی از خودروی گران قیمت خود را بنام فرزند یا بردارش بزند تا بدهکاران نتوانند آن را توقیف کنند، بعد از پیگیری بدهکاران، دادگاه این معامله را باطل می کند و مجازات حبس تعزیری یا جزای نقدی دارد.
تخلیه ید و خلع ید
یکی از دعوا های قدیمی بین مستاجر و مالک این است که موعد اجاره تمام می شود؛ اما مستاجر ملک را تخلیه نمی کند.
زمانی که بین مالک و شخص متصرف، قراردادی مثل قرارداد اجازه صورت گرفته باشد و در قرارداد، موعد آن نیز ذکر شده باشد، اما مستاجر پس از رسیدن موعد، ملک را تخلیه نکند. در این صورت مالک می تواند دعوای تخلیه ید مطرح کند.
لازم است بدانید که تخلیه ید با خلع ید فرق دارد. خلع ید دعوایی است که نسبت به یک متصرف غیر قانونی مثل غاصب مطرح می شود و اینکه خلع ید فقط نسبت به اموال غیر منقول قابل طرح است.
اما زمانی که مالک با شخص متصرف قراردادی داشته است مثل مستاجر، دعوای تخلیه ید مطرح می شود که لازم است بدانید این دعوا هم برای اموال منقول و هم غیر منقول است.
در خصوص این گونه دعاوی ملکی برای اینکه کار شما در دادگاه پیچیدهتر نشود توصیه می شود که از همان ابتدای امر با یک وکیل مشورت نمایید.
مشاوره با وکلای گروه وکلای سنا
برای هر کاری بهترین راه این است که به متخصصان مراجعه نمایید تا مشکلات شما پیچیدهتر نشود و با راه حلی مطمئن و درست حل شود.
گروه وکلای سنا با همکاری وکلای متخصص و باتجربه به شما کمک می کند تا درباره ی مشکلات حقوقی خود وکیل متخصص مربوط را پیدا کنید و به راحتی با او مشاوره نمایید.
شما می توانید با وکلای ما به صورت تلفنی یا حضوری مشورت نمایید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت گروه وکلای سنا مراجعه فرمایید یا با شماره ۸۸۱۴۰۸۰۸-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.
نتیجه گیری
مشکلات حقوقی ممکن است برای همه بوجود بیاید. اما زمانی که ما به تنهایی و بدون اطلاعات کافی وارد این پروسه می شویم با مسائل ناشناخته ای روبرو می شویم که باعث خسارت های فراوانی می شود.
بنابراین بهترین راه برای حل مشکلات حقوقی این است که به یک وکیل ماهر مراجعه کنیم تا پرونده ی ما در دادگاه طولانی و پیچیده تر نشود.
در قسمت های فوق به برخی از این مشکلات رایج اشاره شده است که می توانید با مطالعه آنها اطلاعات نسبی از مسائل بدست آورید.
سوالات متداول
آیا خانه ای که فرد در آن زندگی می کند و تنها دارایی اوست قابل توقیف است؟
زمانی که شخص فقط یک یک خانه دارد که در آن زندگی می کند قابل توقیف نیست زیرا مستثنیات دین محسوب می شود و جز نیاز های مهم وی محسوب می شود.
پس از طلاق حضانت فرزند بعد از سن بلوغ با چه کسی است؟
دختر بعد از ۹ سال و پسر بعد از ۱۵ سال خودشان تصمیم می گیرند که با چه کسی زندگی کنند.