مطالبه خسارت از وکیل مقصر

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

مطالبه خسارت از وکیل زمانی امکان پذیر است که تقصیر وکیل و عدم رعایت مصلحت توسط موکل ثابت شود. از این جهت که وکیل امین با حساب می آید مگر آنکه فرد خلاف آن را ثابت کند.

آنچه در تشخیص این که وکیل حقوق موکل را رعایت کرده است یا خیر مهم  نظر عرف است که آیا خسارتی را وارد و محرز میداند یا محرز نمی داند؟

شکایت از وکیل، گرفتن خسارت وکیل

منظور از وکالت و وکیل چیست؟

وکالت نام قرارداد و عقدی است که به وسیله آن شخصی مثل شما برای انجام امری مانند معامله کردن یا دفاع کردن در دادگستری به کسی دیگر نمایندگی و نیابت میدهید به عبارتی وقتی شما کسی را نماینده خود معرفی میکند که امور حقوقی شما را انجام دهد شما عقد وکالت را منعقد کرده اید و نماینده وکیل شما تلقی می شود. حال این نمایندگی و وکالت ممکن است در موارد بسیار متعددی صورت بگیرد.

ابطال معامله وکیل به دلیل رعایت نکردن مصلحت

همانطور که در بالا گفته شد اگر وکیل مصحلت موکل را رعایت نکند؛ قرارداد وی غیر نافذ است به این معنی که موکل می تواند آن را رد کند تا معامله باطل شود و در صورت اختلاف از دادگاه تقاضای اعلام بطلان را تقاضا کند در این مورد می توانید از وکلا و کارشناسان گروه وکلای سنا مشورت و نظر خواهی کنید راجع به نحوه ی طرح دعوا و ابطلال قرارداد.

تماس-با-گروه-وکلای-سنا

ورود خسارت توسط وکیل شخص

  • فرد گاهی برای انجام معامله ای از وکیل استفاده میکند که در اینجا اگر وکیل از حدود و اختیارات خود تعدی کند و فراتر رود و مصلحت موکل خود را رعایت نکند معامله وی منوط به اجازه موکل خواهد بود و صحیح تلقی نمی شود‌‌.
  • اما گاهی وکیل واقعا مصلحت موکل را رعایت میکند و تقصیری هم مرتکب نمی شود با وجود این امر معامله ای که انجام می شود برای موکل سودآور نبوده است در اینجا باید حکم به صحیح بودن معامله بدهیم زیرا وکیل در این زمینه تقصیری نکرده است و نمی تواند نتیجه امری را هم تضمین کند.
  • در جایی که وکیل از حدود اختیاراتی که موکل به وی داده است تجاوز میکند و مصلحت وی را رعایت نمیکند به جز این که این معامله نافذ و صحیح نیست در این باره اگر خسارتی به موکل وارد شده باشد قابل مطالبه خواهد بود. که البته خود موکل این امر را باید ثابت کند و اثبات امر بر عهده وی خواهد بود.

مطالبه خسارت از وکیل دادگستری

 وکیل دادگستری هم نوعی وکالت و نمایندگی دارد که در دعوای مطرح شده در دادگاه و مراجع دیگر از پرونده شما و از حقوق شما دفاع کند در اینجا وکیل کارش این است که تمام تلاش خود ا انجام دهد تا به نتیجه مطلوب برسد اما صرف این که نتواند در دعوا پیروزی کسب کند را نمی توان بهانه مطالبه خسارت قرارداد. مگر آنکه در وظایف خود مثل تنظیم به موقع دادخواست، ارسال لایحه و دفاع به هنگام تقصیر کرده باشد که در این راستا میتوان از وکیل مزبور مطالبه خسارت کرد.

مطالبه خسارت از وکیل به دلیل حق الوکاله

وکالتی که در آن حق الوکاله درج شده است عقد معوض به حساب می آید لذا موکل میتواند در صورتی که بعدا متوجه شود وکیل بیشتر از آنچه که باید از وی پول گرفته است از وی شکایت کند و به اصطلاح ادعای غبن کند در اینجا میتوان از وکیل مطالبه مانده مبلغ را کرد و یا اینکه اقدام به فسخ قرارداد کرد.

در این رابطه لازم است که موکل ثابت کند آگاهی نداشته است که میزان حق الوکاله در عرف به چه شکل است.

گرفتن حق الزحمه وکیل خاطی

مشاوره حقوقی برای مطالبه خسارت از وکیل

شاید گرفتن این نوع خسارت دشواری های خاص خود را داشته باشد از این جهت که باید تقصیر و رابطه بین کار وکیل و ضرر و زیان به وجود آمده اثبات شود لذا توصیه می شود برای این کار با وکلای متخصص در این حوزه اخذ مشاوره کنید.

بنیاد وکلای سنا با دعوت از وکلای درجه یک کشور امکان این را فراهم آورده است که عموم افراد جامعه در هر کجای کشور از حق دسترسی آسان و زودهنگام به وکیل متخصص در هر حوزه ی خاصی برخوردار شوند. شما میتوانید در طول هفته با شماره تلفن های موجود در سامانه تماس بگیرید و از راهکار های موجود در رابطه با پرونده خود آگاه شوید.

نتیجه گیری

مطالبه خسارت از وکیل ممکن است در جنبه های مختلف حالات گوناگونی داشته باشد. همچنین فرد مورد نظر ممکن است وکیل دادگستری یا وکیل در امر دیگری مثل معامله کردن و… باشد لذا اثبات تقصیر وی در هر مورد پیچیدگی های خاص خود را دارد در بالا به برخی از این موارد اشاره کردیم.

سوالات متداول

آیا شکایت از وکیل برای حق الوکاله زیاد ممکن است؟

 بله این امر ممکن است تحت شرایطی که در بالا گفته شد.

آیا می توان از وکیل برای محکوم شدن شکایت کرد؟

 خیر این امر ممکن نیست زیرا پیروزی در دادگاه به امور مختلفی بستگی دارد و وکیل نمی تواند آن را تضمین کند.

آیا معامله ای که وکیل انجام داده است قابل ابطال است؟

در مواردی اختیارات خود را رعایت نکرده است این امر ممکن خواهد بود.

2 پاسخ

  1. باسلام اگر وکیلی با دادن وعده واینکه هرروز باعث از کار افتادن شخص بشود ودراخر معلوم شود که اصلأ کاری نکرده درمدت سه الی چهار سال هرروز موکلش را سر کار گذاشته و باعث خسارت‌های مالی وروحی شده باشد میتوان از وکیل درخواست خسارت کرد

    1. سلام تمام اشخاص در مقابل اعمالی که انجام میدهند مسئول هستند و وکلا هم از این قاعده مستثنی نیستند و شما میتوانید از مراجع ذی صلاح این موضوع را بررسی کنید موفق باشد.

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید