اثبات بی گناهی در سرقت از مواردی است که ممکن است برای افراد زیادی پیش بیاید. ممکن است مالی کسی ربوده و یا مورد سرقت واقع شود و به تبع آن کسانی توسط پلیس و یا توسط مالک مورد ظن قرار بگیرند مبنی بر این که این فرد مرتکب سرقت مزبور شده است در این مورد فرد که ممکن است واقعا مرتکب سرقت نشده باشد و بنا به دلایلی انگشت اتهام به سمت وی رفته باشد در پی اثبات بی گناهی در سرقت باشد که می توان در این مورد برای اثبات بی گناهی به موارد مختلفی استناد کرد. در ادامه مطلب قرار است که به این موارد پرداخته شود. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
سرقت دارای چه ارکانی است؟
مواردی که لازم است محقق شده باشد تا بتوانیم بگوییم سرقت واقع شده است را ارکان سرقت می نامند برای مثال شخص سارق باید بداند که واقعا مال مورد نظر مال وی نمی باشد و سپس اقدام به این کار کند به عبارتی باید بداند که مال مزبور مال شخص دیگری است و در صورتی که به گمان این که مال، متعلق به خودش است آن را بردارد حتی به صورت پنهانی سرقت نخواهد بود.
ارکان سرقت:
ربودن : سرقت همراه با ربودن آشکار یا پنهان مال صورت می گیرد. به این معنی که اگر مال شخصی نزد شما به امانت باشد و آن را پس ندهید چون رکن ربودن موجود نیست سرقت رخ نداده است.
مال بودن: مال شی ای است که مفید است و ارزش اقتصادی دارد
متعلق به غیر بودن: مال مورد نظر باید متعلق به دیگری باشد. برای مثال اگر پنهانی مالی که به دیگری امانت داده اید را پس بگیرید، سرقت انجام نشده است.
چه زمانی دست دزد قطع می شود؟
شاید شنیده باشید که گفته می شود در اسلام حکم دزد قطع دست است و گفته می شود در حال حاضر این حکم اجرا نمی شود اما باید دانست که در قانون ما چند نوع سرقت داریم یک سرقت حدی و یک سرقت تعزیری، سرقت حدی همان موردی ست که در صورت وجود تمام شرایط فرد محکوم به قطع عضو می شود. اما سرقت تعزیری سرقتی ست که یکی از شرایط سرقت حدی موجود نباشد.
سرقت حدی چه شرایطی دارد؟
سرقتی که با وجود شرایطی طبق مقررات شرعی و قانونی قطع چهار انگشت دست راست را در پی دارد البته برای بار اول برای بار دوم قطع پای چپ است و برای بار سوم حبس ابد و برای بار چهارم اعدام است. اما با چه شرایطی یک سرقت حدی می شود تا چنین مجازاتی داشته باشد:
از جمله که سرقت در سال قحطی نباشد، هتک حرز توسط سارق مخفیانه باشد، مال از اموال دولتی و وقفی نباشد یعنی اگر سرقت از اموال دولتی و عمومی باشد حدی نیست، شرط دیگر شکایت صاحب مال است و نبخشیدن سارق تا قبل از اثبات جرم خواهد بود. همچنین مال مسروقه خود باید سرقتی و… نباشد.
حال اگر این شرایط باشد سرقت حدی ست و اگر حتی یک شرط نباشد سرقت تعزیری ست و مجازات حبس و… دارد نه قطع عضو.
اثبات بی گناهی در سرقت
- نکته ی مهم این است که چون طرف مقابل یعنی مثلا مالک شاکی است وی باید به دلایل و مدارک استناد کند و سارق بودن فرد را اثبات کند و باید دلایل قوی هم ارائه دهد زیرا به راحتی و صرف گمان نمی توان کسی را متهم کرد. وکیل دادگستری متخصص در این امور برای فرد متهم شده می تواند با استدلال حقوقی کمک کار خوبی باشد و از اتهام بی اساس که بر فرد وارد شده وی را رهایی بخشد.
- نکته دیگر در اثبات بی گناهی در سرقت این است که امری را ثابت کنیم که به واسطه آن اتهام سرقت مرتفع شود برای مثال در همان زمانی که سرقت انجام شده ما در سفر بوده ایم و یا در جایی دیگر بوده ایم که با اثبات این امر از ما رفع اتهام می شود برای این کار میتوان هر موردی که را اثبات کننده امر مزبور است ارائه داد.
- راه دیگری که برای اثبات بی گناهی در این زمینه قابل استفاده است رد کردن مدارک شاکی است مدرکی که شاکی ارائه میدهد باید ضد آن ارائه شود تا از فرد رفع اتهام بشود.
- مورد دیگر که نقش اساسی دارد علم قاضی است زیرا در قانون برای علم قاضی اهمیت زیادی قائل شده اند علم قاضی می تواند در این زمینه خود دلیل مجرم بودن یا بی گناهی فرد به حساب آید.
- مورد دیگری که باعث رفع اتهام از فرد می شود به جز اینکه اثبات کند فکر میکرده که مال خودش است این است که ثابت کند مثلا مال به عنوانی مثل امانت در دست فرد بوده یا این که خود مالک با اجازه قبلی مال را به من داده است. یا این که فاکتور خرید را ارائه دهد و ثابت کند که مال را خریده و این فرد برایش پاپوش دوخته است.
- همچنین با آوردن شاهد و یا شهادت شهود مبنی بر این که در زمان سرقت در آنجا حضور نداشته هم از مواردی ست که به آن اشاره کردیم.
- نکته دیگر این است که می توان با مخدوش کردن رکن سرقت از خود رفع اتهام کرد با این توضیح که همانطور که گفتیم در سرقت باید فرد بداند که این مال مال خودش نیست حال اگر واقعا مال برده شده مورد اختلاف بوده اگر فرد واقعا این کار را انجام داده به خیال این که مال مال خودش است می تواند این امر را بیان کند و نیت خود را هم این امر بیان کند که در این صورت مجرم شناخته نمی شود. البته در این مورد توصیه می شود با وکیل دادگستری مشورت بشود زیرا صرف ادعای این که گمان میکردم مال خودم است دلیل به حساب نمی آید و نیازمند تحلیل می باشد که همانطور گفتیم نیاز است با وکیل متخصص در این زمینه مشورت بشود. موسسه حقوقی گروه وکلای سنا با برخورداری از وکلا و مشاوران حقوقی متخصص در امور کیفری می تواند در این زمینه کمک کار شما باشد شما میتوانید مسئله پیش آمده را با وکلای موسسه مطرح نمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید همچنین امکان مشاوره حضوری با وکیل مزبور وجود دارد که نیاز است از قبل هماهنگی های لازم در این زمینه از طریق تماس تلفنی انجام شود.
مشاوره حقوقی راجع به اثبات بی گناهی در سرقت
نیازی به یادآوری اهمیت این قضیه در دادگاه و زندگی فرد ندارد چه بسا برای فرد پاپوشی دوخته اند و یا اینکه به وی تهمت زده اند که در ان زمینه می توان با استفاده از راه هایی خود را از این دام نجات داد همانطور که گفته شد توصیه ما استفاده از وکیل دادگستری به خاطر اهمیت موضوع است با وکالت و یا اخذ مشاوره می توان از این اتهام رفع اثر کرد حتی در موردی که فرد واقعا مرتکب جرم شده باشد باز هم مراجعه به وکیل دادگستری بسیار مهم خواهد بود.
زیرا مجازات ها حداقل و حداکثر دارند و وی میتواند با استدلال حقوقی و اثبات جهات تخفیف باعث شود حکم مبتنی بر تخفیف برای فرد صادر شود وجه دیگر استفاده از وکیل و اخذ مشاوره حقوقی وجود نهاد های به اصطلاح ارفاقی ست که در آن به مجرم ارفاق می شود که به خاطر یک جرم در زندان و… زندگی اش سر نرود و با وجود شرایطی از این نهاد ها استفاده کند که در قانون اصلاحی سال ۹۹ این نهاد ها نقش بیشتری پیدا کردند. قوانین پیچیده و قواعد عمومی مجازات ها در این زمینه بسیار می تواند کمک کار فرد باشد.
موسسه حقوقی گروه وکلای سنا با داشتن وکلا و مشاوران حقوقی متخصص و با تجربه در امور کیفری میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند برای ارتباط با موسسه می توانید از شماره تلفن های داخل سامانه اقدام کنید تا در کوتاه ترین زمان مشاوره و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
نتیجه گیری
اثبات بی گناهی در سرقت در موارد متعددی امکان پذیر است که در بالا به مصادیق آن اشاره کردیم. در این باره توصیه می شود با مشاور حقوقی مسئله خود را مطرح نمایید تا بتوانید از طریق اثبات حقوقی از خود رفع اتهام کنید.
سوالات متداول
اثبات بی گناهی در سرقت در چه مواردی ممکن است؟
در بالا به مصادیق آن اشاره شد.
آیا در سرقت ممکن است انگشتان فرد قطع شود؟
بله در صورت تحقق شرایط نامبرده در فوق این امر امکان پذیر است.
سرقت تعزیری چه مجازاتی دارد؟
سرقت در هر مورد با توجه به شرایط آن و نحوه انجام آن مجازات مختلفی دارد که می توانید در همین سایت مطالعه کنید و یا از مشاوران موسسه با بیان نوع ارتکاب سرقت از میزان مجازات آن مطلع شوید.
یک پاسخ
سلام
امروز حدود ساعت ۱۲ ظهر مامورین کلانتری ریختن تو خونمون و بدون هیچ توضیحی منو با همون لباس زیر بردن کلانتری
اونجا دستبندو از پشت زدنو دونفر افتادن به جونم بعد از ده دقیقه زدن تازه گفتن اعتراف کن…گفتم به چی اخه؟؟؟دوباره زدن بعد ده دیقه دوباره اعتراف کن یادت اومد؟گفتم به هرچی میپرستین اصلا نمیدونم جریان چیه واس چی اوردین اخه؟بعد از کلی زدن ینفرو اوردن همشهریمونهو زنش خواهر دامادمون به اصطلاح…گفتن این ازت شکایت کرده که رفتی خونش دزدی اعتراف کن…گفتم من؟؟؟بخدا اصلا خبرندارم…دوباره زدن دستبندارو تا اونجا که میشد رو دستام محکم کردو دستامو برد سمت بالا مچ دستام خورد شد کتفام داشت درمیومدو هی میگفت اعتراف کن…از شدت درد جیغ میردم رفت از تو سطل اشغال یه دستمال نجس که هرچیزی بگی روش بود اوردو زورکی هول داد تو دهنم😞گفت حالا جیغ بزنو زد…نشوندم پیش از این صندلیا که به هم وصله و پاهامو کرد زیر صندلیو چندین بار سرمو محکم کوبید رو صندلی الان دماغم زیر چشمم پیشونیم همه کبودهو ورم کرده…دوباره گفت اعتراف کن منم که معلوم بود بخام اعترافم بکنم اصلا نمیدونم باید چی بگم چون هی میگفت با جزئیات منم که جزئیاتی نداشتم…با یه کابل خیلی کلفت شروع کرد زدن تو کمرم…اخرش که دید چیزی ندارم بگم رفتو پسرعموم که همکارشونه رو فرستاد دستبندمو باز کرد گفت زنش دیده تورو حالا بگو من بودم تا رضایتشو بگیرم حلشه بره پی کارش وگرنه شب میری بازداشتو بعد اگاهی اونجا ده برابر میزننو کلی پرونده رو مجبورت میکنن اعتراف کنی منم از ترس هرچی نوشتن امضا کردم که دیگه نزننو ولم کنن
الان تکلیف اینهمه حقارتی که بهم دادن چی میشه؟چیکار باید بکنم؟