همه ما در طول زندگی به دلیل داشتن پرونده های حقوقی به یک وکیل نیازمند هستیم چرا که گاه و بی گاه با این مسائل روبرو می شویم. بنابراین به دلیل نداشتن تجربه در این زمینه، ممکن است باعث بروز مشکلاتی شویم که همه چیز را پیچیده تر می کند. در چنین شرایطی به یک وکیل خوب نیازمند هستیم که بهتر است با مهمترین وظایف وکیل پایه یک دادگستری آشنا شوید تا بتوانید اختلافات و مشکلات پیش آمده را حل کنید.
ویژگی های بهترین وکیل پایه یک
یکی از مهمترین وکلایی که باید در زمان درگیری با مشکلات حقوقی به آن مراجعه کرد، وکیل پایه یک دادگستری می باشد. بنابراین این وکیل باید از تخصص و تجربه کافی در این زمینه بهره مند باشد. وکیل کسی است که در آزمون کانون وکلا قبول شده و دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری می باشد. البته لازم است بدانید که شرط بهترین بودن، علاوه بر قبولی در آزمون، داشتن تجربه و تخصص کافی می باشد. از جمله مهمترین ویژگی های یک وکیل خبره می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
- اولین مهارت یک وکیل پایه یک دادگستری، باید نظم و ترتیب داشتن در کارها باشد. بنابراین باید بتواند سر وقت و سر ساعت دقیق به قرارهای خود با موکل برسد و در جلسات دادگاه حضور به عمل رساند. وکیلی که قادر به رعایت کردن نظم و ترتیب در کار خود نباشد، به زودی موکل را از خود دلزده می کند و نمی تواند در به پایان رساندن پرونده موفق باشد.
- داشتن برنامه ریزی، دومین مهارت مهم در یک وکیل پایه یک می باشد. بهترین وکیل کسی است که در همه کارهای خود برنامه ریزی داشته باشد و هر وقت از زمان خود را به انجام کار مشخصی واگذار کند. مهارت برنامه ریزی در یک وکیل باعث می شود تا وی بتواند به برنامه های روزانه خود به صورت کامل رسیدگی کند و از کارهاش عقب نماند. بدون برنامه ریزی یک وکیل نمی تواند به کارهای خود رسیدگی کند و قطعا دچار مشکل می شود.
- قدرت تصمیم گیری و مدیریت، از مهمترین آیتم های دیگر در یک مدیر موفق و خوب است که باعث می شود او بتواند تمام شرایط را به خوبی در دست بگیرد و مشکلات پیش رویش را حل کند. بدون داشتن مهارت تصمیم گیری و مدیریت، حل پرونده ها توسط یک وکیل به راحتی انجام نمی شود.
- مهارت های اجتماعی از دیگر ویژگی های یک وکیل خبره است. بنابراین وی باید یک شنونده خوب و با حوصله باشد و به صحبت های موکل خود دل بدهد و قدرت سخنوری داشته باشد. به این صورت می تواند به خوبی از موکل خود دفاع کند و حق او را بگیرد.
بنیاد حقوقی بین المللی سنا با داشتن وکلای متخصص آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تنظیم لوایح و اوراق قضایی، دفاع از پرونده یا فرستادن لایحه دفاعیه و اعتراض به آرا می باشد. هر وکیلی که در بنیاد حقوقی سنا فعالیت می کند وکیل پایه یک دادگستری با داشت سابقه کار در حوزه تخصصی می باشد که این تخصصی عمل کردن باعث شده که هر پرونده ای به وکیلی ارجاع شود که قبلا در زمینه مشابه همین موضوع، وکالت کرده و رای موفقیت آمیز گرفته باشد.
وظایف وکیل پایه یک دادگستری
همانطور که ذکر شد، یک وکیل پایه یک دادگستری عالی و خوب باید وظایف خود را به درستی انجام دهد و از ویژگی های مهمی بهره مند باشد. این وکیل وظیفه دارد تا قبل از طرح دعوا برای موکل خود و حتی در کلیه مراحل دادرسی، پرونده را با مصالحه و سازش در بین دو طرف حل کند. همچین باید سعی کند از ایجاد تنش جلوگیری کند. از دیگر وظایف مهم وکیل، این است که متن وکالت نامه و قرارداد را به صورت واضح و به شکل دقیق بیان کند و یک نسخه نیز به موکل خود تحویل دهد. وکیل حقی ندارد مبلغی اضافه تر از آن چه در قرارداد است، از موکل خود دریافت کند.
وکیل پایه یک دادگستری وظیفه دارد تا رسید هر گونه سند را از موکل خود دریافت کرده و به او بدهد. وکیل باید بعد از بستن قرارداد، دادخواست و شکوائیه و … که مربوط به پرونده موکل خود می باشد را تنظیم کند. مگر در مواقعی که عذر موجهی برای او وجود داشته باشد. در غیر این صورت، باید در همه جلسات دادرسی حاضر شود و پرونده قضایی موکل خود را پیگیری کند. از دیگر وظایف وکیل پایه یک دادگستری می توان به این اشاره کرد که باید تمام ابلاغیه های مربوط به پرونده موکل خود را در زمان مقرر دریافت کند و مشاهده کرده و موکل را نیز در جریان این موضوع قرار دهد.
بنابراین باید بتوانید برای پرونده خود به سراغ وکیلی بروید که تمام وظایف خود را به درستی و بدون چون و چرا انجام دهد و بتوانید به راحتی به وی اعتماد کنید. برای این کار بهتر است به یک موسسه معتبر مراجعه کنید و بهترین وکیل را پیدا کنید. بهترین وکیل کسی است که از عهده انجام وظایف وکیل پایه یک دادگستری برآید و از ویژگی های وکیل خوب بهره مند باشد. همچنین این وکیل باید پرونده ای مشابه زیادی را پشت سر گذاشته باشد و در آن ها موفق شده باشد. از آنجایی که هر کسی نمی تواند به راحتی به درجه بالایی از وکیل پایه یک دادگستری برسد، پس زمانی که یک وکیل به این درجه رسیده است، از تخصص و حرفه عالی برخوردار است.
وکیل پایه یک دادگستری در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟
به صورت کلی می توان حوزه فعالیت وکیل پایه یک دادگستری را بسیار گسترده و پیچیده دانست. از جمله مهمترین دعاوی که این وکیل به آن ها رسیدگی می کند، می توان به دعاوی خانواده، دعاوی مهاجرت، دعاوی ملکی، دعاوی مالیاتی، دعاوی ثبت احوال، دعاوی چک و سفته، شرکت ها و …. اشاره کرد. بهترین وکیل باید بتواند این دعاوی را با موفقیت پشت سر بگذارد و با همه قوانین و مقرراتی که در آن ها وضع شده است آشنایی داشته باشد. همچنین وی باید بتواند به روی این قوانین مسلط باشد و از به روزترین آن ها آگاهی کامل داشته باشد.
البته این به این معنا نیست که هر وکیلی در تمام حوزه های وکالتی فعالیت کند و قبول پرونده نماید زیرا انقدر مسائل حقوقی پیچیده است و ریزه کاری دارد که عملا این کار نشدنی است که هر وکیل بتواند در تمام شاخه های وکالتی موفق باشد بلکه باید چند تخصص را دنبال کند و صرفا در آن زمینه مشاوره بدهدد و قبول پرونده نماید و از آخرین آرای و نظرات مشورتی آگاه باشد. کاری که در بنیاد حقوقی بین المللی سنا به نحو احسن پیگیری می شود و هر وکیلی موظف به مشاوره دادن و وکالت تخصصی صرفا درموضوعاتی که تخصص و تبحر دارد می باشد.
کلام آخر
اگر مشکل کیفری، حقوقی و یا .. برایتان ایجاد شد، برای جلوگیری از بروز خسارت های زیاد، بهتر است که مراجعه به یک وکیل پایه یک دادگستری خبره را در اولویت خود قرار دهید. به این صورت می توانید به هدف خود برسید. بهترین وکیل می توانید پرونده شما را به سمت موفقیت سوق دهد و حق را به شما دهد.