مراحل گرفتن سند برای ملک بدون سند

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

امروزه در ایران، املاک و اراضی بسیار زیادی وجود دارند که فاقد سند رسمی هستند. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه الکترونیکی ایجاد کرده است تا متقاضیانی که خواستار دریافت سند تک برگی برای ملک بدون سند هستند، از این طریق ثبت نام نمایند و با انجام مراحل قانونی که در ادامه به صورت کامل آن را توضیح خواهیم داد، سند ملک را درب منزل دریافت می کنید.

با ما تا انتها همراه شوید تا با صفر تا صد مراحل گرفتن سند برای ملک بدون سند آشنا شوید.

تماس-با-گروه-وکلای-سنا

شرایط دریافت سند با استفاده از ماده ۱۴۷

املاک و اراضی زیادی به دلایلی مختلفی، مالکین آنها در طول سالیان دور موفق به گرفتن سند برای ملک بدون سند خود نشده اند، به همین خاطر بر اساس ماده ۱۴۷ قانون ثبت، تمامی اراضی و املاکی که از تاریخ اول فروردین ماه ۱۳۷۰ موفق به دریافت سند نشده اند، می توانند طبق قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی املاک مشمول دریافت سند شوند.

سوالی که همواره متقاضیان مطرح می نمایند که چه املاکی مشمول ثبت در سامانه می شوند؟ و چه املاکی قادر به دریافت سند از طریق این سامانه نخواهند بود! در ادامه به این سوالات با جزییات کامل پاسخ خواهیم داد که از طریق سامانه چه املاکی قادر به دریافت سند خواهند بود.

چه املاکی قابلیت ثبت در سامانه را دارند؟

مالکینی که می خواهند بر اساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی، برای گرفتن سند برای ملک بدون سند اقدام کنند، باید یکی از شرایط ذیل را داشته باشند که این شرایط عبارتند از:

  • املاکی که دارای سوابق ثبتی هستند و مالکیت متقاضی به صورت مشاعی است و میزان سهم القدر مالک در ملک تعیین شده است، اما بنا به دلایلی همچون در دسترس نبودن مالکین دیگر یا فوت دیگر مالکین یا در دسترس نبودن وراث آنها، تا به حال شرایط دریافت سند مالکیت را نداشته اند.
  • کلیه املاک و اراضی کشاورزی و باغاتی که از سوابق ثبتی به نام متقاضی برخوردار می باشند، اما متقاضی قسمتی یا کل آن ملک را خریده است و به دلیل فوت مالک یا در دسترس نبودن مالک و ورثه آن، قادر به گرفتن سند نشده باشد.
  • در صورتی عرصه ملک، وقفی باشد و خریدار آن را صرفا به خاطر ساخت بنا اجاره نماید و سند مالکیت دریافت نکرده باشد، شامل طرح خواهد شد.

در این قسمت با املاکی که می توانند با استفاده از سامانه، برای گرفتن سند برای ملک بدون سند اقدام نمایند، توضیحات لازم ارائه گردید. در ادامه به املاک و اراضی که مشمول دریافت سند از طریق این سامانه نخواهد بود، می پردازیم.

چه املاکی مشمول ثبت در سامانه نخواهند بود؟

اغلب افراد این تفکر را دارند که می توان برای تمامی املاک و اراضی که وجود دارند، از طریق سامانه سند تک برگ دریافت کرد. در صورتی که این باور اشتباه بوده و هر ملکی قابلیت دریافت سند را ندارد که عبارتند از:

  • املاکی که از سابقه ثبتی برخوردار نیستند.
  • املاکی که صاحب اصلی آن در قید حیات نباشد، اما وراث آن در دسترس باشند.
  • موسسه های دولتی و املاک دولتی
  • اراضی ملی و موات
  • مالک ملک در قید حیات باشد و در دسترس باشد.
  • املاک فاقد بنا به صورت محصور و غیر محصور

مدارک و مراحل مورد نیاز برای گرفتن سند برای ملک بدون سند

متقاضیانی که دارای شرایط دریافت سند از طریق سامانه ثبت الکترونیکی پذیرش درخواست صدور سند مالکیت را دارا می باشند می توانند با تهیه مدارک و گذراندن مراحل ذیل، برای گرفتن سند برای ملک بدون سند اقدام نمایند.

  1. ارائه مدارک مالکیتی
  2. تهیه نقشه یو تی ام از وضع موجود ملک
  3. اسکن مدارک ملک و متقاضی
  4. تکمیل فرم درخواست پذیرش
  5. ثبت فرم درخواست پذیرش در سامانه
  6. ضمیمه مدارک اسکن شده و ارسال آن به واحد ثبتی مربوطه
  7. گرفتن شناسه رهگیری پستی
  8. دریافت سند درب منزل

به صورت فهرست وار با مدارک و مراحل مورد نیاز برای گرفتن سند برای ملک بدون سند از طریق سامانه الکترونیکی آشنا شدید، در ادامه برای آشنایی بیشتر، هریک از مراحل را با جزییات بیشتری توضیح خواهیم داد.

ارائه مدارک مالکیتی ملک مزبور

اولین مرحله برای گرفتن سند، تهیه و جمع آوری مدارک اثبات مالکیت، توسط متقاضی است. مدارکی مورد نیاز مبایعه نامه، سند اولیه به همراه کپی آنها ضروری خواهد بود تا متقاضی بر اساس این اسناد، اثبات نماید که ملک از مالک اولیه خریداری کرده است.

در صورتی که ملک مشاعی باشد و مالک دارای سند مشاعی باشد، سند مزبور باید به اسم متقاضی دریافت سند باشد. در شرایطی که متقاضی ملک را معامله کرده باشد، اما مالکیت به نام متقاضی در سند منتقل نشده باشد، در این صورت متقاضی با داشتن وکالت نامه رسمی از مالک اولیه می تواند برای گرفتن سند برای ملک بدون سند اقدام نماید.

تهیه نقشه یو تی ام از وضع موجود ملک

یکی دیگر از مراحلی که متقاضی دریافت سند باید آن را انجام دهد، اقدام برای تهیه نقشه یو تی ام به انضمام فایل های مربوطه می باشد.

متقاضی برای تهیه نقشه UTM، به کارشناش نقشه برداری مراجعه نموده و کارشناس در ابتدا با بررسی مدارک مالکیتی، با هماهنگی متقاضی از ملک مزبور به حضور در محلی که ملک واقع است؛ اقدام به انجام امور نقشه برداری می نماید و در نهایت نقشه یو تی ام تهیه شده را به همراه سی دی فایل های مربوطه با تایید گواهی مختصات ملک که ممهور به مهر و امضای خود است، تحویل متقاضی می نماید.

برای برآورد هزینه نقشه  UTM نیز میتوانید به وبسایت های معتبری همچون : مپ اسکیل، آرمان سنجش و.. مراجعه نمایید.

اسکن مدارک ملک و متقاضی

در سومین مرحله، متقاضی مدارکی که در مراحل قبل توضیح داده است را جمع آوری می نماید و از آنها با فرمت png یا jpg  اسکن تهیه می کند. متقاضی باید مدارک هویتی خود را اعم از اصل شناسنامه و کارت ملی را اختیار داشته باشد و به همراه دیگر مدارک اسکن نماید. لازم به ذکر است که حجم فایل های اسکن شده باید کمتر از ۱۵۰ کیلو بایت داشته باشند تا در هنگام بارگذاری آنها در سامانه با مشکل مواجه نشوید. لیست مدارکی که باید متقاضی در اختیار داشته باشد عبارتند از:

  • نقشه یو تی ام تهیه شده از ملک توسط متقاضی
  • پر کردن فرم گواهی تعیین مشخصات ملک با فرمت اکسل
  • رسید پرداختی مبلغ ۵۰ هزار تومان نزد بانک ملی به شماره حساب ۲۱۷۱۳۲۸۰۱۷۰۰۹ به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
  • در صورت مشاعی بودن ملک، ارائه سند مشاعی و کپی صفحات حدود ملک، نقل و انتقالات الزامی است.
  • در صورت خرید ملک، ارائه مبایعه نامه و سند اولیه به همراه کپی آنها
  • تماس-با-گروه-وکلای-سنا

تکمیل فرم درخواست پذیرش

متقاضی با مراجعه به کافی نت یا دفاتر اسناد رسمی با تکمیل فرم درخواست پذیرش و ثبت آن در سامانه به آدرس https://sabtemelk.ssaa.ir یک شماره ورود و رمز عبور دریافت می نماید.

تکمیل درخواست پذیرش در سامانه

بعد از ثبت نام اولیه متقاضی در سامانه، با استفاده از شماره ورود برای تکمیل درخواست پذیرش، باید مدارک اسکن شده در سامانه بارگذاری شوند.

ضمیمه مدارک اسکن شده و ارسال آن به واحد ثبتی مربوطه

بعد از بارگذاری مدارک در سامانه، آدرس واحد ثبتی برای ارسال مدارک در نظر گرفته می شود.

گرفتن شناسه رهگیری پستی

مدارک اسکن شده به همراه پرینت درخواست پذیرش سند در یک پاکت پستی قرار داده شده و از طریق اداره پست به آدرس واحد ثبتی ارسال شود.

اداره پست بعد از تحویل مدارک، یک شناسه رهگیری ۲۰ رقمی را در اختیار متقاضی قرار می دهد، و با ثبت کد رهگیری در سامانه، شماره پرونده در اختیار متقاضی قرار داده می شود.

دریافت سند درب منزل

بعد از گذشت چند روز، سند تک برگ ملک از سمت سازمان ثبت اسناد صادر شده و از طریق پست به آدرس متقاضی ارسال می گردد.

در پایان

گرفتن سند برای ملک بدون سند نیازمند دانش فنی و تخصصی است برای دریافت سند می توانید پروژه خود را به کارشناسان نقشه برداری برون سپاری نمایید، تا کارشناسان نقشه برداری صفر تا صد دریافت سند را برای متقاضیان عزیز انجام دهند.

11 پاسخ

  1. من منزلی بکسی شراکتی خریداری کردم اکنون۵سال هست که شریک من فوت کرده میتوان براش سند بگیرم

    1. سلام شما با وراث ان مرحوم شریک در مال مشاعی هستید

  2. درود بر شما. برادرم در سال ۸۲ فوت کرده، یک سهم زمین کشاورزی(۸هکتار) و یکبار خانه در روستای صفاییه از توابع هندیجان دارد.وراثش که پنج فرزند و همسرش می‌باشند به امریکا مهاجرت کرده ام, ایا من که خواهرش هستم میتوانم با کپی سند زمین کشاورزی که یکبار خانه دران قید شده تقاضای نقشه کاداستر نموده و سند باشم مرحوم یا ورثه اش بگیرم؟

  3. اصلاح کلمات غلط سوال:مهاجرت کرده اند-که یکبار خانه-سند باسم

  4. سلام من یک قرارداد ازمرحوم پدرم دارم که نوشته یک خویش گاو از زمین خودم که در کنار چاهای قنات از ش وغرب ومشرق ومغرب مشخص کرده به هماسیگان بخشیدم به دو فرزند خودم که برادرم در ان ملک ساختمان دارد وحاضر به دادن قسمت من نیست ومیگوید اینجا ندارد چون سند اصلی پدرم مشاع کشاورزی است ایا میتوانم سند بگیرم ممنون اگه راهنمایی کنید

    1. سلام شما با توجه به قانونی بودن این دست نوشته میتوانید اقدام به پس گرفتین زمین مشاعی پدرتان از برادرتان نمایید

  5. با سلام
    پدر بزرگ من فوت شده و دارای ۴ پسر و ۲ دختر میباشد.
    چندین هکتار زمین کشاورزی و چاه عمیق به ارث گذاشته.
    ۴ پسر بیش از چهل سال از این ارث بهره برده
    و سهم ارث ۲ دختر را نداده اند .
    بنده فرزند یکی از این ۲ دختر هستم
    آیا بعد از فوت مادرم میتوانم سهم ارث را مطالبه کنم ؟

    1. سلام پاسخ مثبت هست شما به عنوان ذی نفع میتوانید اقدام کنید.

      1. سلام ۷سال پیش خانه ویلایی خریداری کردم که بعد از سه سابقمی با مبایعه نامه که بیخ نکرده اقدام به گرفتن سند کرده وبا مستاجر بنده تبانی کرده ‌ملک را تصرف کرده من تازگی جعلی بودن معامله رو طبق کارشناس وفروش مال غیر رو رای گرفتم الان می‌توانم تخلیه رو با اجاره نامه همون سال بگیرم

  6. سلام ۷سال پیش خانه ویلایی خریداری کردم که بعد از سه سابقمی با مبایعه نامه که بیخ نکرده اقدام به گرفتن سند کرده وبا مستاجر بنده تبانی کرده ‌ملک را تصرف کرده من تازگی جعلی بودن معامله رو طبق کارشناس وفروش مال غیر رو رای گرفتم الان می‌توانم تخلیه رو با اجاره نامه همون سال بگیرم

  7. باسلام.یک ملک پدری داریم سه برادروسه خواهر.یک برادرودتاخواهربه پسربرادرم واگذارکردندویک خواهرم به بنده.حالاپسربرادرم ملک قدیم روتخریب نموده وسااختمان جدیدساخته بدون اطلاع به من‌.وشوراباتوجه. که من هم. دراونملک ازمثلاا۱۰۰درصد۳۰درصدمتعلق به بنده. هست ایشان رومعرفی به مسکن شهرسازی ججهت دریافت وام مسکن روستایی وصدورددفترچه ساختمان کرده ودرمرحله بعدمعررفی. به بنیاادعلوی جهت صددورسندمالکیت نموده لطفاراهنمایی بفرمائیدضمناازطریق مرجع قضایی درحال رسیدگی میباشد

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید