قرارداد پیمانکاری قراردادی است در فضای کسب و کار؛ اما بر خلاف آنچه به ذهن می رسد تنها مخصوص ساخت و ساز نیست و در بسیاری از زمینه ها بستری ایجاد می کند برای همکاری در هر اقدام و فعالیت مورد نظر.
وقتی طرفین برای کاری تخصصی قراردادی منعقد میکنند در قالب پیمان کاری می باشد و باید پایبند به تعهدات خود باشند.
در قرارداد پیمان کاری هم شخص حقوقی می تواند طرف قرارداد باشد مثل شرکت ها و هم شخص حقیقی که همانطور اشاره کردیم باید پایبند به الزامات و تعهدات خود که در قرارداد نسبت به آن متعهد شده اند باشند.
اما گاهی وضعیت قرارداد به شکلی ست که برای طرفین دشواری هایی در راه همکاری بوجود می آید؛ در اینجا راه حل تعدیل قرارداد پیش بینی شده است که به آن اشاره می کنیم.
تعدیل قرارداد به چه معناست؟
گاهی در قرارداد های به خصوص مستمر که آثار آن ادامه دار است؛ مثل پیمان کاری طرفین لازم می دانند که برخی مفاد عقد را اصلاح کنند یا تغییر بدهند.
که ممکن است علل مختلفی مثل خواست طرفین داشته باشد. که این استثنایی بر این موضوع است که آنچه در قرارداد نوشته شده باید اجرا و انجام شود.
در قرارداد های پیمان کاری نیز تعدیل در قیمت پیش بینی شده است.
اگر طرف قرارداد پیمان کاری هستید که با مشکلی مواجه شده اید و یکی از بند های قرارداد برای شما ایجاد مشکل کرده است برای اطلاع از کم و کیف قضیه می توانید با وکلا و مشاوران متخصص گروه وکلای سنا مشورت کنید.
انواع تعدیل قرارداد
در بند ۵ ماده ۲۹ شرایط عمومی پیمان نیز تعدیل قراردادی ذکر شده است و تعدیل قیمت را امکان پذیر ساخته است و جزئیات آن به شرایط خصوصی پیمان و توافقات طرفین سپرده شده است.
ما دو نوع تعدیل قراردادی می توانیم داشته باشیم.
- تعدیل قراردادی: همانطور که از نامش پیداست طرفین قرارداد، شرایط تعدیل قرارداد را پیش بینی می کنند. برای مثال در صورت بروز تورم یا هر اتفاقی طرفین متعهد به تعدیل خواهند شد.
- تعدیل قانونی: معمولا قانون در قراردادی های خصوصی دخالت نمی کند اما ممکن است تعدیل قانونی در قرارداد های دولتی به دلیل بلند مدت بودن آن توسط قانون گذار انجام شود.
تعدیل در قرارداد پیمان کاری
در قرارداد پیمانکاری که کارفرما انجام کاری را به پیمان کار می سپارد و طرفین با تعهدات به عهده گرفته شده به همکاری می پردازند.
به دلایلی مختلف ممکن است قرارداد اولیه بین آن ها اصلاح شود و برخی بندهای آن تغییر کند. یکی از این دلایل ممکن است امر غیر قابل پیش بینی باشد.
نمونه موارد مستلزم تعدیل
برای مثال وقتی که شما به عنوان پیمان کار احداث یک ساختمان را بر عهده گرفته اید که زمان توافق قیمت سیمان ۱۰ هزار تومان بوده است اما بعد از مدتی قیمت هر سیمان ۳۰ هزار تومان می شود که این امر غیر قابل پیش بینی هست و شما را دچار دشواری در ایفای تعهد می کند.
لذا اینجا نیازمند اصلا و تغییر قیمت و هزینه های مورد توافق در قرارداد است.
همین تورم از قضا مهم ترین عامل تعدیل قرارداد است. همچنین میتوان ضمن قرارداد اولیه تعدیل را در صورت حصول شرایطی پیش بینی کرد که کار برای بعدها راحت تر بشود.
برای اطلاع از جزئیات می توان از کمک وکلا و مشاوران متخصص در قرارداد پیمان کاری استفاده کرد که از طریق تماس با گروه وکلای سنا با وکلای متخصص قرارداد ها مشورت می گیرید.
نتیجه گیری
تعدیل قرارداد مختص به پیمان کاری نیست اما در این امر به دلیل مستمر بودن قرارداد بیشتر اتفاق میافتد.
در تعدیل قراردادی، راه های متفاوتی وجود دارد که برای مقابله با ضرر وارد شده به یکی از طرفین و بی عدالتی، بند هایی از قرارداد را اصلاح کرد که بهترین راه آن پیش بینی آن در خود قرارداد است.
برای این کار می توانید از وکلای متخصص در این حوزه مشورت بگیرید.
سوالات متداول
تعدیل قرارداد پیمان کاری چه معناست؟
تعدیل قرارداد به این شکل است که با توجه به شرایط پیش بینی نشده ای که به وجود می آید طرفین برخی از مفاد قرارداد را اصلاح و تغییر می دهند.
انواع تعدیل قراردادی چند مورد است؟
تعدیل در پیمانکاری گاهی به صورت توافقی است و گاهی به صورت قانونی. تعدیل قضایی که توسط دادگاه انجام ی شود غالبا در نظام حقوقی ایران جایگاهی ندارد.
نحوه اخذ مشاوره برای تعدیل قرارداد پیمان کاری چگونه است؟
در این راستا می توان از وکلا و کارشناسان حقوقی متخصص گروه وکلای سنا با شماره ۰۲۱۸۸۱۴۰۸۰۸ کمک گرفت.