تامین خواسته برای مهریه برای زمانی است که زوجه از دادگاه مهریه خود را مطالبه میکند. تامین خواسته یعنی توقیف اموال برای طلب مثل طلب مهریه زن از مرد.
مهریه از حقوق مالی زن است که در زمان ازدواج برای بر روی آن توافق می شود و بسته به اینکه عندالمطالبه باشد یا عند الاستطاعه باشد امکان مطالبه آن فرق میکند. زوجه برای مطالبه مهریه لازم است که ابتدا از طریق اجرای ثبت اقدام به مطالبه و درخواست صدور اجراییه کند و اگر از این راه موفق به به دست آوردن مال نشد لازم است به دادگاه مراجعه کند.
در ادامه مطالبی راجع به تامین خواسته برای مهریه بیان خواهیم کرد تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
برای مطالبه مهریه از کجا شروع کنیم؟
در حال حاضر رویه و بخشنامه به این صورت است که زوجه باید به دفتر ثبت ازدواجی که در آن عقد ثبت شده مراجعه کند و تقاضای صدور اجراییه را بنماید با ثبت مامور آن و ارجاع به اجرای ثبت کار های آن انجام می شود در اداره و اجرای ثبت، اموال مرد در صورت وجود توقیف خواهد شد. لازم است که در این باره ازدواج رسما ثبت شده باشد در غیر این صورت اگر ازدواج موقت بوده یا دائم بوده اما ثبت نشده باید از طریق دادگاه اقدام کرد.
برای مطالبه مهریه میتوانید از وکلا و کارشناسان با تجربه موسسه بنیاد وکلای سنا استفاده کنید و راهکار های لازم و نحوه اقدام در این زمینه را از ایشان جویا شوید که به واسطه این مشاوره و مشورت گرفتن کار ها و مراحل مطالبه آن بسیار ساده تر خواهد شد.
تامین خواسته برای مهریه
در واقع قبل از مراجعه به دادگاه زوجه ای که عقد وی رسما ثبت شده باید به اجرای ثبت مراجعه کند و از آنجا مطالبه ی مهریه خود را تقاضا کند در اجرای ثبت نسبت به توقیف اموال مرد اقدام می شود و زن هم میتواند برای توقیف مالی معرفی کند اما این مال نباید از مستثنیات دین مثل خانه و ماشین تاکسی محل درآمد وی باشد.
حال اگر مالی از وی به دست نیامد می تواند از طریق دادگاه اقدام کند و تامین خواسته را هم از دادگاه بخواهد اما از آنجایی که مرد، مالی برای توقیف نداشته بعید است که اینجا بتوان مالی را توقیف کرد زیرا اگر مرد دارای مال برای توقیف بود در همان اداره و اجرای ثبت توقیف می شد اما در هر حال امکان درخواست تامین خواسته برای این امر با معرفی مال وجود دارد. درخواست تامین خواسته ضمن تقدیم دادخواست هم وجود دارد.
برای آشنایی و طرح سوالات خود راجع به نحوه اقدام در تامین خواسته برای مهریه با مشاوران و کارشناسان بنیاد بین المللی سنا در ارتباط باشید و از آنان مراحل این امر را جویا شوید.
نحوه اجرای تامین خواسته مهریه
قرار تامین ابتدا به مرد ابلاغ می شود و سپس اجرا می شود اما در مواردی که ابلاغ فوری ممکن نیست یا تاخیر در اجرای قرار باعث می شود که مرد اموالش را به دیگری منتقل کند؛ ابتدا تامین اجرا می شودو مال مرد توقیف می شودو سپس به او ابلاغ خواهد شد.
اعتراض به تامین خواسته مهریه
زن برای اینکه مرد نتواند اموالش را به دیگری منتقل کند باید تقاضای تامین خواسته کند. مرد می تواند به این تامین اعتراض کند. طبق قانون آیین دادرسی مدنی خوانده می تواند ظرف ده روز به قرار تامین اعتراض نماید. دادگاه در اولین جلسه به اعتراض به قرار رسیدگی نموده و نسبت به اعتراض به قرار تامین خواسته، تعیین تکلیف مینماید.
تامین خواسته اموال غیر منقول
تامین خواسته با توقیف اموال در مورد مال غیر منقول مثل ملک هم امکان پذیر است البته باید دقت داشت که اگر ملک مورد نظر که قرار است تامین خواسته بشود برای مطالبه مهریه تنها خانه و ملک مرد باشد که در آن ساکن است امکان توقیف آن نیست و در صورت توقیف هم به دلیل مستثنیات دین بودن قابل فروش نیست اما اگر مرد زمین یا خانه ای دیگر یا مغازه ای دارد می توان درخواست تامین و توقیف آن را به دادگاه تقدیم کرد.
مرد در مورد خانه های دیگر و یا املاک و مغازه های دیگر نمی تواند مدعی مستثنیات دین بشود زیرا این اموال قابل توقیف هستند.
نمونه دادخواست تامین خواسته مهریه
خواهان: ………………………..
خوانده : ………………………..
وکیل یا نماینده قانونی : ……………………….
خواسته :
۱- مطالبه …. عدد سکه تمام بهار آزادی عندالمطالبه مهریه طبق عقد نامه
۲- تقاضای صدور تامین خواسته وتوقیف اموال به علت خوف از انتقال و تلف کردن مال موضوع مهریه
دلایل و منضمات دادخواست:
۱- کپی مصدق شناسنامه و کارت ملی
۲- کپی مصدق سند ازدواج
۳- وکالتنامه وکیل دادگستری
شرح دادخواست مطالبه مهریه :
ریاست محترم دادگاه، با سلام، احتراما به محضر شریف می رساند موکل و خوانده به موجب عقدنامه شماره مورخ …….. به عقد دائم یکدیگر درآمده اند. مهریه موکل عبارت است از …….. عدد سکه تمام بهار آزادی که هنگام عقد بر ذمه ی زوج عندالمطالبه می باشد. موکل به موجب این دادخواست …….. سکه از مهریه اش را مطالبه می نماید. با عنایت به مراتب فوق صدور حکم به پرداخت مهریه و همچنین صدور قرارتامین خواسته به ارزش…….. از آن مقام محترم موردتقاضاست.
قرار تامین خواسته کیفری
تامین خواسته کیفری در واقع امری جدا از تامین خواسته برای مهریه است با این توضیح که در جرمی که واقع شده ممکن است ضرر و زیانی به شاکی وارده شده باشد مثل خسارت عمدی به اتومبیل وی حال برای جبران این خسارت شاکی می تواند از بازپرس برای تامین این ضرر و زیان خود تقاضای تامین خواسته کند و در صورتی که دلایل موجه داشته باشد بازپرس دستور لازم را صادر میکند . مواد ۱۰۷ تا ۱۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری راجع به تامین خواسته احکام مورد نظر را بیان کرده است.
مشاوره حقوقی راجع به تامین خواسته برای مهریه
تامین خواسته و توقیف اموال برای مهریه دارای نکات فنی و حقوقی ست از نحوه اقدام و درخواست تا مراحل بعدی که لازمه آن داشتن دانش حقوقی کافی در این زمینه است. توصیه ما این است که مسائل مرتبط خود را با وکلا و مشاوران متخصص در این زمینه مطرح نمایید و از راهکار های لازم در این زمینه مطلع شوید.
موسسه حقوقی گروه وکلای سنا با سالیان زیاد تجربه در حوزه وکالت تخصصی می تواند پاسخگوی مسائل شما در این حوزه ها باشد. سما میتوانید سوالات و ابهامات خود را با مشاوران موسسه در میان بگذارید و از ایشان راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
مشاوران موسسه در کوتاه ترین زمان ممکن است پاسخگوی مسائل شما خواهند بود همچنین شما میتوانید امور مربوط به پرونده را به وکیل متخصص در موسسه واگذار کنید تا مراحل آن شخصا توسط وکیل دادگستری انجام بشود.
نتیجه گیری
تامین خواسته برای مهریه به معنای توقیف اموال مرد برای وصول مهریه خواهد بود این توقیف اموال در اجرای ثبت انجام می شود اما به آن در اصطلاح حقوقی تامین خواسته گفته نمی شود در حالی که ماهیتا نوعی تامین خواسته است از این جهت که تامین خواسته برای دادگاه به کار میرود.
در تامین خواسته لازم است حق موردی مثل ملک مسکونی فرد و ابزار آلات کار فرد رعایت شود زیرا این موارد قابل توقیف نیست.
سوالات متداول
تامین خواسته برای مهریه چگونه انجام می شود؟
این درخواست از طریق دادگاه امکان پذیر است که در بالا به آن اشاره کردیم.
در تامین خواسته برای مهریه مستثنیات دین چه چیزی است؟
برای وصول دین نباید فرد را از زندگی و تمام امکانات وی محروم کرد لذا مثلا خانه ای که فرد در آن ساکن است قابل توقیف نیست اما اگر خانه ای دیگر یا مغازه ای دیگر دارد میتوان نسبت به توقیف آن اقدام کرد.
درخواست تامین خواسته به کدام دادگاه داده می شود؟
در مواردی که در شهر فرد دادگاه خانواده باشد همین دادگاه و اگر نباشد دادگاه عمومی حقوقی.