فسخ معامله آپارتمان هر نکته مهم که بخوایی

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

آنچه در این مقاله می آموزیم

فسخ معامله آپارتمان همانند معاملات باقی اموال خواهد بود. فسخ کردن یک معامله به معنای به هم زدن و منحل کردن اثر آن است. برای مثال وقتی معامله آپارتمان را فسخ کرده اید یعنی اثر انتقال آپارتمان از بین میرود و دوباره شما مالک آن می شوید.

غالبا پس از معامله کردن و خرید و فروش یک مال چه آپارتمان باشد و یا ماشین ‌و… راه برگشت و یا راهی برای فسخ دلبخواهی وجود ندارد اما در مواردی قانون تعیین کرده است زمانی که یکی از طرفین ضرری از معامله دیده می تواند نسبت به فسخ آن اقدام کند معامله ی آپارتمان و فسخ آن نیز به همین صورت است و تنها در مواردی خاص می توان معامله را به هم زد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

اقاله خرید خونه، فسخ خرید خونه

فسخ معامله آپارتمان در چه مواردی رخ میدهد؟

فسخ به معنای انحلال عقد است و خیار فسخ هم به معنای اختیار داشتن طرف معامله در منحل کردن عقد است. این اختیار جز در مواردی که قانون تعیین کرده باشد امکان پذیر نیست اما با این حال طرفین می توانند با هم توافق کنند که همانطد بسته اند همانگونه با توافق آن را از بین ببرند و منحل کنند که به آن اصطلاحا اقاله قرارداد گفته می شود.

 فسخ معامله آپارتمان

همانطور که گفته شده فسخ و لغو کردن یک قرارداد یا با توافق هر دو طرف رخ میدهد و یا اگر این گونه نیست تنها در مواردی که قانون تعیین کرده است رخ خواهد داد. خیارات فسخ یعنی مواردی که قانون اختیار فسخ معامله را به یک طرف قرارداد داده است اما در چه موردی فرد اختیار فسخ دارد؟ در ادامه مختصرا به این موارد اشاره خواهیم کرد.

اگر با چنین مسئله ای روبرو هستید توصیه می شود مسئله خود را با وکلا و کارشناسان بنیاد حقوقی سنا در میان بگذارید تا در مدت زمان کوتاهی بهترین رویکرد و اقدام را به شما معرفی کنند. گاهی لازمه مشاوره در خصوص قرارداد، خواندن متن قرارداد است لذا شما می توانید با کارشناسان متخصص امور قراردادی سنا در موسسه ارتباط باشید و با مطرح کردن قرارداد از راهکار های موجود آگاه شوید.

خیار شرط در فسخ معامله آپارتمان

خیار شرط به این صورت است که شما در قرارداد توافق میکنید که یکی از طرفین و یا هر دو یا شخص دیگری تا مدت زمان مشخصی حق فسخ معامله آپارتمان را داشته باشد.

برای مثال در قرارداد ذکر می شود ‌که تا دو ماه از تاریخ عقد فروشنده(یا خریدار) حق فسخ قرارداد را دارد این قضیه را خیار شرط می نامند.

فسخ به دلیل فریب در معامله آپارتمان

تدلیس یا فریب هم از مواردی است که قانون گذار به دلیل ضرری که به یکی از طرفین رسیده است برای وی حق فسخ پیش بینی کرده است. تصور کنید که فروشنده در مورد ویژگی های آپارتمان و یا عیوب آن پنهان کار هایی را انجام داده است و یا مواردی را گفته که باعث فریب شما شده است در اینجا می توان به استناد خیار تدلیس نسبت به فسخ اقدام کرد. البته هر موردی مصداق فریب و تدلیس نیست و باید موثر در قضیه باشد.

فسخ معامله آپارتمان به دلیل عیب داشتن

عیب داشتن هم از مواردی است که به طرف معامله حق فسخ قرارداد را میدهد. عیب داشتن می تواند مصادیق فراوانی داشته باشد مثل خرابی یک قسمت از آپارتمان و… که برای این امر پیشنهاد می شود موضوع خود را با مشاوران و کارشناسان بنیاد حقوقی سنا مطرح کنید و راهکار مسئله خود را دریافت کنید.

فسخ معامله آپارتمان به دلیل قیمت زیاد

در غبن که نوعی گران فروشی ست فروشنده مال خود را به چند برابر قیمت می فروشد و خریدار هم نمیداند که قیمت واقعی کمتر بوده است لذا زمانی که پی به قیمت واقعی میبرد می تواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام کند.

خیار تاخیر ثمن در فسخ معامله آپارتمان

اگر بین فروشنده و خریدار مهلتی برای پرداخت پول مقرر نشود و فروشنده هم هنوز ملک را تحویل خریدار نداده باشد و خریدار هم تا ۳ روز پول را پرداخت نکند این حق برای فروشنده به وجود می آید که نسبت به فسخ قرارداد اقدام کند.

بنیاد حقوقی سنا از معتبرترین موسسات حقوقی کشور با دعوت وکلای مجرب و درجه یک کشور می تواند در ساعات شبانه روز به صورت آنلاین و تلفنی مشاوره تخصصی در حول موضوع مورد نظر به شما ارائه دهد. شما میتوانید مسئله خود را با وکلا و کارشناسان این موسسه مطرح نمایید و از راهکار های موجود آگاه شوید.

فسخ معامله از طرف فروشنده

فروشنده در مواردی می تواند نسبت به فسخ معامله آپارتمان اقدام کند. در موردی که برای وی خیار شرط پیش بینی شده است(که در بالا به آن اشاره کردیم) و همچنین در مورد تاخیر در پرداخت مبلغ(تاخیر ثمن) هم وی میتواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام کند. به جز تاخیر ثمن اگر خریدار مبلغ را پرداخت نکند فروشنده میتواند از دادگاه اجبار وی را به پرداخت بخواهد و اگر ممکن نشد معامله را فسخ کند.

البته در موردی هم می توان در همان جلسه ای که قرارداد در آن تنظیم شده قبل از بیرون آمدن و متفرق شدن اظهار پشیمانی کرد و نسبت به فسخ معامله اقدام کرد این امر را چون تنها در مجلس قرارداد امکان دارد به آن خیار مجلس میگویند. همچنین در موردی که فروشنده ضرری کرده است از معامله ممکن است حق فسخی در آن موجود باشد که لازم است در این مورد با وکلا و کارشناسان مربوطه مشورت بشود.

فسخ معامله از طرف خریدار

 چه بسا خریدار در حق فسخ معامله آپارتمان موارد بیشتری شامل حال وی شود. خریدار مانند فروشنده میتواند از خیار شرط استفاده کند. اعمال فسخ در همان جلسه قرارداد یا خیار مجلس هم توسط خریدار ممکن است. همچنین خریدار می تواند در صورت فریب خوردن یا معیوب بودن آپارتمان و یا خرید بیشتر از قیمت واقعی معامله را به هم بزند. هر موردی برای فسخ باید دلایل خود را داشته باشد.

اسقاط کافه خیارات در فسخ معامله آپارتمان.

اگر در قرارداد، اسقاط کافه خیارات بیاید یعنی شما هر حق فسخی را که ممکن است برای شما پیش آید را حذف کرده اید و عملا هیچ راه برگشتی را برای خود باقی نگذاشته اید اما به نظر میرسد حتی با وجود این امر بتوان در مواردی معامله را فسخ کرد و نباید این گونه تصور کرد که اگر این جمله در قرارداد باشد مطلقا هیچ راهی وجود ندارد. توصیه ما به شما مشاوره با وکیل متخصص در امور قراردادی است که به راحتی میتواند در این موارد به شما کمک کند.

فسخ معامله اجاره خانه

فسخ اجاره خانه هم ممکن است در مواردی که به فرد ضرر وارد شده آن هم ناشی از معامله برای وی محقق شود. اگر خانه ای که اجاره شده معیوب باشد از این جهت میتوان قرارداد اجاره را به هم زد. همچنین در موردی که در قرارداد شرطی ذکر شده و موجر یا صاحب خانه آن شرط را انجام نداده است می توان در این مورد به دلیل وفای به شرط نکردن معامله را فسخ کرد و در صورت ایجاد اختلاف از دادگاه تقاضای تایید فسخ را خواستار شد. همچنین در قرارداد اجاره خانه می توان با توافق هم دیگر اجاره را لغو و منحل کرد(اقاله).

فسخ معامله اجاره خانه هم شامل تمام مواردی میشود که در بالا به آن اشاره شد. در واقع در هر موردی که فرد میتواند معامله آپارتمان را فسخ کند می تواند اجاره خانه را نیز فسخ کند.

لذا به جز موارد قانونی فسخ اجاره قبل از مدت امکان پذیر نیست.

فسخ یک طرفه بیع آپارتمان

مشاوره حقوقی فسخ معامله آپارتمان

فسخ معامله آپارتمان در حدود قانون دارای ضوابط و شرایطی است که این امر خود پیچیدگی های خود را دارد از جمله فوری بودن آن، نحوه تحقق حق فسخ و نحوه اقدام و اعمال حق فسخ که توصیه می شود در این مورد با مشاوران حقوقی موسسه مسئله خود را مطرح کنید. همچنین اگر در قراردادی اسقاط کافه خیارات درج شده باشد فردی با دانش حقوقی می تواند در این باره کمک کار باشد. وکلا مجرب بنیادحقوقی سنا با فعالیت تخصصی در حوزه قرارداد ها می توانند به بهترین شکل به شما در مشکل پیش آمده کمک کنند. برای این‌کار می توانید به صورت تلفنی با شماره تلفن های موجود در سایت اقدام کنید.

نتیجه گیری

فسخ معامله آپارتمان ممکن است در موارد قانونی مختلفی برای یکی از طرفین و یا هر دو طرف معامله محقق شود که می توان نسبت به فسخ آن اقدام کرد البته باید در نظر داشت که حق فسخ در مواردی مانند تدلیس و غبن و عیب باید به صورت فوری انجام شود در غیر این صورت حق فرد از بین خواهد رفت.

سوالات متداول

فسخ معامله آپارتمان در چه مواردی ست؟

 در بالا به موارد فسخ معامله اشاره کردیم اما موارد دیگری نیز هستند مثل فسخ به دلیل تخلف از شرط و…

فسخ قرارداد اجاره خانه چگونه است؟

این مورد هم‌ مثل فسخ معامله آپارتمان و همان موارد در مورد آن به کار می رود.

نحوه فسخ معامله آپارتمان چگونه است؟

در این مورد تا زمانی که اختلاف ایجاد نشده نیازی به دادگاه رفتن نیست و با اظهارنامه هم می توان نسبت به فسخ اقدام کرد. برای اطلاع از جزئیات این مورد با وکلا و مشاوران ما در ارتباط باشید.

مقالات دیگر

با ما در ارتباط باشید