مطالبه خسارت شهراری از مواردی ست که ممکن است محل سوال افراد واقع شود .مطابق قانون هر کسی و هر شخصی که به دیگری خسارت و آسیب بزند در مقابل باید پاسخگو باشد و فرد آسیب دیده میتواند از مرجعی که قانون تعیین کرده است نسبت به شکایت و مطالبه خسارت اقدام لازم را انجام دهد. حال این شخص ممکن است فرد عادی و یا شخص حقیقی باشد و یا ممکن است شهرداری و یا ارگان دولتی باشد با این تفاوت که برای شهرداری و ارگان دولتی باید در دیوان عدالت اداری شکایت کرد و نه در دادگاه.
در ادامه مطلب همراه ما باشید تا از جزئیات مطالبه خسارت از شهرداری مطالبی را بیان کنیم.
مطالبه خسارت از شهرداری و کارمند شهرداری
در این راستا اگر کارمند شهرداری یا موسسه وابسته به شهرداری در زمانی که در حال انجام وظیفه است باعث ورود خسارت و آسیب به اشخاص دیگر شود آن کارمند شخصا باید جبران خسارت کند و اگر این خسارت در اثر نقص وسایل شهرداری و … باشد خود شهرداری مسئولیت خواهد داشت و می توان دعوای مطالبه خسارت شهرداری را مطرح کرد.
مسئولیت شهرداری در قبال خسارات پیمانکار
ممکن است در مواردی شهرداری اجرای پروژه خود را به پیمان کار واگذار کند و در این حین نکات ایمنی کامل توسط اشخاص رعایت نگردد و موجب خسارت شود در این مورد هم شهرداری مسئولیت خواهد داشت.
مطالبه خسارت شهرداری از مکان های عمومی
ممکن است در مواردی که شهرداری مکلف به رفع خطر از معابر عمومی است در اثر تقصیر خود باعث ایجاد خسارت شود مثل آنکه درختی روی یک ماشین سقوط کند و یا وسیله ای دیگر دچار چنین مشکلی شود در اینجا شهرداری مسئول خواهد بود مگر آنکه ایجاد خسارت در اثر طوفان و زلزله و.. باشد که دیگر مسئولیتی وجود نخواهد داشت.
مطالبه خسارت شهرداری به دلیل تصرف غیر قانونی
ممکن است شهرداری در اجرای طرح های خود بدون مجوز اقدام به تصرف در املاک دیگران کند در اینجا شهرداری باز هم مسئولیت پرداخت خسارت را بر عهده خواهد داشت.
طرح دعوای مطالبه خسارت شهرداری
در این باره لازم است که ابتدا خواهان در دیوان عدالت اداری دادخواست خود را تقدیم کند. که البته دیوان عدالت اداری تنها در چند مرکز استان شعبه دارد و به صورت اینترنتی می توان اقدام به شکایت کرد که توصیه می شود به دلیل پیچیدگی این امر با وکلا و مشاوران حقوقی با تجربه در این زمینه مشورت کنید.
در صورتی که دیوان عدالت اداری تقصیر شهرداری را احراز کرد می توان از این رای صادر شده استفاده کرد و از دادگاه تقاضا کرد بر اساس این رای میزان خسارت را تعیین کند.
پس مطالبه خسارت شهرداری دو مرحله دارد. در صورتی که دیوان عدالت به نفع شما حکم نداد به این رای می توان در مرحله تجدید نظرخواهی اعتراض کرد.
دادگاه ها فقط به دادخواست هایی رسیدگی می کنند که از نظر شکلی کامل و صحیح باشد وگرنه که دادخواست اصلا وارد دادگاه و رسیدگی دادگاهی نمی شود و در این بین فقط وقت و هزینه است که هدر می رود. هر دادخواستی مخصوصا دادخواست های مربوط به خسارت از شهرداری و دعاوی دیوان عدالت اداری نیازمند ریزه کاری ها و استنادات قانونی است. لذا توصیه می شود برای تنظیم اوراق قضایی خود، با وکلای متخصص بنیاد حقوقی سنا مشورت داشته باشید.
مشاوره حقوقی مطالبه خسارت شهرداری
موسسه حقوقی گروه وکلای سنا با دعوت از وکلای درجه یک کشور و متخصص در زمینه های گوناگون جزو معدود موسساتی است که امر وکالت تخصصی را دنبال میکند به این معنا که هر وکیلی در حوزه تخصصی خود وکالت میکند و مشاوره میدهد به این ترتیب راه دسترسی به وکیل متخصص برای عموم افراد جامعه میسر شده است. موسسه گروه وکلای سنا می تواند در ساعات شبانه روز پاسخگوی مسائل حقوقی شما باشد و بهترین راه کار های ممکن را به شما معرفی میکند. شما میتواند مسئله حقوقی خود را چه راجع به شهرداری و خسارت های آن و چه راجع به امور حقوقی و کیفری هست را با وکلای پایه یک و متخصص در همان حوزه در میان بگذارید.
نتیجه گیری
مطالبه خسارت از شهرداری هم مثل تمام اشخاص دیگر ممکن است اما نحوه طرح دعوا و اثبات آن با دیوان عدالت اداری شروع می شود که ابتدا تقصیر شهرداری را باید در آنجا ثابت کرد و سپس اقدام به شکایت و تعیین میزان خسارت کرد. توصیه ما این است که به دلیل پیچیده بودن امر با وکلا و کارشناسان مربوطه در این مورد مشورت کنید.
سوالات متداول
مطالبه خسارت از شهرداری در کجا قابل پیگیری است؟
در این مورد باید ابتدا در دیوان عدالت اداری تقصیر شهرداری ثابت شود.
برای تعیین میزان خسارت از شهرداری چه باید کرد؟
در این مورد پس از گرفتن رای محکومیت شهرداری باید در دادگاه اقامه دعوا کرد.
آیا رای دیوان عدالت اداری در مورد مطالبه خسارت شهرداری قابل اعتراض است؟
بله این رای قابلیت اعتراض دارد.